Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com

Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com (http://www.camaro5.com/forums/index.php)
-   Forced Induction - V6 (http://www.camaro5.com/forums/forumdisplay.php?f=98)
-   -   STS turbo in CA (http://www.camaro5.com/forums/showthread.php?t=149455)

jrod_15 05-26-2011 08:13 PM

STS turbo in CA
 
Hi everyone Ive been thinking of turbo charging my v6 but curious on the turbo. First off, is it worth it? Second I live in ca and I know it's a legal turbo but will I need to take off the whole kit for when I go for my emissions test? I wouldn't mind only doing minor tweaks but if I have to take off almost everything then why bother? I'm asking because well, I'm debating on trading in my v6 for an SS, or eliminate the whole process of selling and just turbo charging it. Thanks in advance.

hypurone 05-26-2011 08:28 PM

Unless you have an EO# for the kit (CARB Exemption) you will not pass smog here in CA. At least not on the up-and-up...

ChvyBoss 05-26-2011 08:38 PM

Hit up TurboNetics they do smog legal turbos

http://www.turboneticsinc.com/ 805-426-3417 ask for Reggie

jrod_15 05-27-2011 03:12 AM

I know I need that # but do you think all I would need to do then is just switch out the CAI sts uses? Switch it back to stock?



Quote:

Originally Posted by hypurone (Post 3268699)
Unless you have an EO# for the kit (CARB Exemption) you will not pass smog here in CA. At least not on the up-and-up...


jrod_15 05-27-2011 03:13 AM

Isn't that only V8's??


Quote:

Originally Posted by ChvyBoss (Post 3268745)
Hit up TurboNetics they do smog legal turbos

http://www.turboneticsinc.com/ 805-426-3417 ask for Reggie


az5thgen 05-27-2011 09:55 AM

Better do some research on the STS kit - not what it says it is!

hypurone 05-27-2011 10:12 AM

Quote:

Originally Posted by jrod_15 (Post 3269615)
I know I need that # but do you think all I would need to do then is just switch out the CAI sts uses? Switch it back to stock?

As long as the complete system they sell has a CARB EO# then yes, you would need to swap out the airbox cuz NONE of them have EO#'s as they lose vapor control...

Orange5thGen 05-28-2011 08:43 AM

OP see MyWorld (member here) he is selling his complete system for cheep! brand new turbo too.


All times are GMT -5. The time now is 02:04 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.