Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com

Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com (http://www.camaro5.com/forums/index.php)
-   Forced Induction - V8 (http://www.camaro5.com/forums/forumdisplay.php?f=74)
-   -   New TVS 2300 L99 Just Installed (http://www.camaro5.com/forums/showthread.php?t=284742)

lincoln361 03-24-2013 12:38 PM

New TVS 2300 L99 Just Installed
 
4 Attachment(s)
Well I finally did the installation of the tvs 2300. It was not nearly as bad has I thought, I had a good pal of mine really take is time and read every single step. I think the drilling was the most stressful part but once you did one the other hole was a breeze. I went and installed the 1:1 Cog drive, new taylor wires, NGK tr6 spark plugs, and hopefully get my prosport evo gauges installed this week as well. But I do have a question.

Since I have only uploaded the stock charger tune that came with the kit. Will I be able to drive around 130 miles to get to my tuner in san Antonio. I have headers and high flo cats. I don't want to drive it that far and something go wrong? Also, I did not install the 160 thermostat on the vehicle, I drove it around with the A/C on a couple of times and it got hot, no leaks or anything, I think it might have air in the system, im letting it cool down and putting more coolant, the reservoir was empty so I put some in their as well. wondering if anybody encountered this problem before when they installed their supercahrger, maybe their is a way to vent the system, or does this have to do with a tune and needs to get adjusted? Or do I need the new 160 thermostat? Any input on any of this will be great. Thanks.

newagemuscle 03-24-2013 01:24 PM

Quote:

Originally Posted by lincoln361 (Post 6327193)
Well I finally did the installation of the tvs 2300. It was not nearly as bad has I thought, I had a good pal of mine really take is time and read every single step. I think the drilling was the most stressful part but once you did one the other hole was a breeze. I went and installed the 1:1 Cog drive, new taylor wires, NGK tr6 spark plugs, and hopefully get my prosport evo gauges installed this week as well. But I do have a question.

Since I have only uploaded the stock charger tune that came with the kit. Will I be able to drive around 130 miles to get to my tuner in san Antonio. I have headers and high flo cats. I don't want to drive it that far and something go wrong? Also, I did not install the 160 thermostat on the vehicle, I drove it around with the A/C on a couple of times and it got hot, no leaks or anything, I think it might have air in the system, im letting it cool down and putting more coolant, the reservoir was empty so I put some in their as well. wondering if anybody encountered this problem before when they installed their supercahrger, maybe their is a way to vent the system, or does this have to do with a tune and needs to get adjusted? Or do I need the new 160 thermostat? Any input on any of this will be great. Thanks.

Nice job! :thumb:

lincoln361 03-24-2013 01:42 PM

Thanks Dwayne for all your help? I drove it around and it still got hot on me? But when it cooled down it still needed coolant, so maybe that's why it was getting hot? Going to keep at it.

newagemuscle 03-24-2013 04:00 PM

Quote:

Originally Posted by lincoln361 (Post 6327394)
Thanks Dwayne for all your help? I drove it around and it still got hot on me? But when it cooled down it still needed coolant, so maybe that's why it was getting hot? Going to keep at it.

Glad I could help.

10aSSee D 03-24-2013 05:08 PM

I had the same thing happen to me, it's just air in the hoses sounds like. I would let it warm up and I pinched the hose to push the air. Did this a couple times and kept topping off with coolant and it quit getting hot.

carfansince73 03-25-2013 01:12 PM

I know with the Magnacharger you had to "burp it" by jacking up the back of the car while it was running to help get the air out. It was one of the last steps IIRC.

Nice looking install!! :thumb:

Tampa Tuning 08-15-2013 05:39 AM

Any update? Did you keep it with the L99 lifters and cam phaser?
:popcorn:

shiznight 08-15-2013 05:58 AM

you made my white car green with envy, congrats man!

Fiftydriver 08-15-2013 08:40 AM

I would think that if you get the air out of the coolant system you would be fine to drive the car 130 miles to the tuner using the canned tune. I would not get on it real hard but if you drive normally, you will not be in boost anyway so should not be a problem over that distance. May want to drive it some to make sure no leaks start and again, make sure the overheating issues work themselves out.

BooSSted 08-15-2013 11:59 AM

Nice! You love it!

2010 SSRS 08-15-2013 12:06 PM

Looks awesome, I can't wait to do mine

11TexaSS 08-16-2013 06:21 PM

would love to know what tuner you used and how happy you are with results. I'm installing a maggie in my in the next couple of weeks.


All times are GMT -5. The time now is 03:50 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.