Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com

Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com (http://www.camaro5.com/forums/index.php)
-   Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls (http://www.camaro5.com/forums/forumdisplay.php?f=70)
-   -   Help! Camaro dont Start (http://www.camaro5.com/forums/showthread.php?t=294832)

lcyv 05-11-2013 11:08 AM

Help! Camaro dont Start
 
Al the sudden my Camaro SS 2011 (L99) doesnt start (no modifications).

When I turn the igntion to on position (without starting que engine) the check engine ligh flashes and I can rear the start relay clicking. If I try to start the car the engine doesnt crank.

The codes are i got are as folow:

Any thoughts?
Engine Control ModuleP069EFuel Pump Control Module Requested MIL Illumination- - -









Engine Control ModuleP1682Ignition 1 Switch Circuit 2

The Stig 05-11-2013 11:12 AM

Did you check to see if any fuses are tripped?

2010SLVRBULIT 05-11-2013 11:13 AM

battery and/or connections?

lcyv 05-11-2013 12:43 PM

Quote:

Originally Posted by The Stig (Post 6531095)
Did you check to see if any fuses are tripped?


I will check.

Addtional information I remove the rear seat in order to check the wiring and the pump is making a strange noise. But a mafunction pump could make the engine light flashing?

lcyv 05-11-2013 12:43 PM

Quote:

Originally Posted by 2010SLVRBULIT (Post 6531104)
battery and/or connections?


First thing that I check.

Battery and connections are ok.

Chevrolet Customer Svc 05-11-2013 02:43 PM

Quote:

Originally Posted by lcyv (Post 6531090)
Al the sudden my Camaro SS 2011 (L99) doesnt start (no modifications).

When I turn the igntion to on position (without starting que engine) the check engine ligh flashes and I can rear the start relay clicking. If I try to start the car the engine doesnt crank.

The codes are i got are as folow:

Any thoughts?
Engine Control ModuleP069EFuel Pump Control Module Requested MIL Illumination- - -

Engine Control ModuleP1682Ignition 1 Switch Circuit 2

lcyv,

I'm truly sorry to hear your Camaro will not start. I know this must be a frustrating situation. Were you looking to tow your vehicle to a GM dealership to have this concern inspected?

William R.
Chevrolet Customer Care

SGOS252382 05-12-2013 01:34 PM

could be your starter.
I had a slow difficult start (put my car in the dealership 4 times for the issue) and the dealership couldn't figure it out.

I purchased a new starter from GMpartsoutlet and had it put on by a friend. Now my car starts up immediately.

lcyv 05-12-2013 05:56 PM

Tks everybody, it turns out that was a short-circuit in the fuse box that disable the ECM and the MDI did not indentify the issue.

I removed the fuse box cleaned and changed the fuses (20 and 19).

The short-circuit derived from a umidity inside the fuse box (under the conectors). This bring a question, how the water could manage to enter inside it?

Well, again thanks everybody.


All times are GMT -5. The time now is 11:08 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.