Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com

Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com (http://www.camaro5.com/forums/index.php)
-   Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls (http://www.camaro5.com/forums/forumdisplay.php?f=70)
-   -   Can anyone help (http://www.camaro5.com/forums/showthread.php?t=295588)

Redbull579 05-15-2013 12:12 AM

Can anyone help
 
Ok I have a 2010 camaro and I have had almost a year and it has made a kind loud tink or metal on metal sound from the engine bay. First time I revved it up the second time I was driving and and went to a red light just before I stop it turned green so I took off
My car is an automatic if that means anything and to my understanding the cold air intake is the only engine mod

AdamZ 05-15-2013 01:44 AM

Take it to the dealer asap. You have changed your oil right? :dizzy:

Bonemaro 05-15-2013 01:51 AM

Anything show up on the DIC?

Chris97b 05-15-2013 03:23 AM

If it's still under warranty, as was already mentioned, get it to a dealer as soon as practical.

If you're out of warranty, can you be more specific about the problem? Any DIC messages or lights? Was this a one-time-only sound (ie: *tink*... silence) or repetitious (ie: tink, tink, tink, tink)? Has it happened again since, or has the car otherwise driven normally after that? Any other noticeable changes?

You mentioned that both times it sounded like you were getting heavily into the throttle when it happened (once to rev the engine, and a second time to accelerate through a green light). Can you reproduce the problem (ie: can you make it happen again by hitting the throttle)?

Redbull579 05-15-2013 10:02 AM

Have ha oil change and I everything looked at its a one time thing

Redbull579 05-15-2013 10:04 AM

And it dont happen on command and the car drives like the day I for it

tjd24 05-15-2013 11:07 AM

IF you're still subscribing to OnStar ask the operator to run a diagnostic - if not take it to the Dealer - the CAI shouldn't be an issue.

Redbull579 05-15-2013 11:57 AM

Well when I did it the first time the on star said it was all ok that's y I ignored it just recently did it agin so I thought I would see if anyone might have an idea

AmericanMuscleCars 05-15-2013 11:59 AM

Time to take a trip to the dealership!

Redbull579 05-15-2013 12:09 PM

I have an issue when I havnt even put 10,000 on it

Redbull579 05-15-2013 12:22 PM

Thanks for the help but I figured out the problem I have a dress up plate over my radiator that came up and hit under the Hood

Chevrolet Customer Svc 05-15-2013 07:12 PM

Quote:

Originally Posted by Redbull579 (Post 6545456)
Ok I have a 2010 camaro and I have had almost a year and it has made a kind loud tink or metal on metal sound from the engine bay. First time I revved it up the second time I was driving and and went to a red light just before I stop it turned green so I took off
My car is an automatic if that means anything and to my understanding the cold air intake is the only engine mod


Hello Redbull579,

I see that you were able to figure out your issue and correct that. If you should have any further issue in the future, we can be used here as a resource to assist you. We are here to help. Enjoy your Camaro!

Reggie B.
Chevrolet Customer Care

Redbull579 08-17-2013 05:23 PM

1 Attachment(s)
I do need help with a signature I found on the car if anyone knows plz tell me Attachment 546960


All times are GMT -5. The time now is 02:40 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.