Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com

Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com (http://www.camaro5.com/forums/index.php)
-   Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls (http://www.camaro5.com/forums/forumdisplay.php?f=70)
-   -   Transmission problems (http://www.camaro5.com/forums/showthread.php?t=30415)

WaitingOn2010 07-01-2009 09:41 PM

Transmission problems
 
Anyone else having transmission issues? My 2SS Auto has been in the shop for a week.

bluch 07-01-2009 09:43 PM

brutal

69 Hugger 07-01-2009 09:45 PM

Quote:

Originally Posted by WaitingOn2010 (Post 640117)
Anyone else having transmission issues? My 2SS Auto has been in the shop for a week.

Whats the trans doing or not doing ?

Todd252 07-13-2009 12:49 PM

Transmission woes...
 
I don't know about anyone else's issues but I cannot even get my car. It was supposed to be in on July 1st, then GM Quality Control grabbed it and now won't release it becuase of some issue with the manual transmission. (they won't elaborate on the issue)

GM told my dealer this morning it would be mid-August before they would be able to resolve this issue and fix the cars. So I have a awesome 2SS sitting in Canada that as transmission issues that they won't even ship.

Did I mention that I already sold my truck because this car was already at 4800 status and supposed to be on a train.

I WANT MY CAR!!!

Dr Jkel 07-13-2009 12:57 PM

Yes there is an issue with the tail shaft breaking, better for them to fix it now though, sorry for the wait

06MonteSS 07-13-2009 12:58 PM

the output shafts are snapping... big thread about it goin already...

so that's why it's held up in QC...

Baughman 07-13-2009 12:58 PM

They are saying you wont get it til mid August? Yikes that's not looking good for my car then.

ComancheSS2 07-13-2009 01:02 PM

I can relate
 
I can relate. I sold my Chevy SSR to a local hot rodder and he wants my truck. I did tell him that I could not release it until my car came in. Both of us are being a patient as possible given the circumstance.

Hopefully they will get it resolved ASAP. At my local dealership they have been getting a new Camaro each week. They have two here for sale, a red RT/RS and they got a loaded Black SS Auto on Friday. From what I understand, they still have over 10 more on order including mine.

Good Luck,

Kevin Storey
Comanche, TX
Waiting on a ABM SS2/RS


Quote:

Originally Posted by Todd252 (Post 675066)
I don't know about anyone else's issues but I cannot even get my car. It was supposed to be in on July 1st, then GM Quality Control grabbed it and now won't release it becuase of some issue with the manual transmission. (they won't elaborate on the issue)

GM told my dealer this morning it would be mid-August before they would be able to resolve this issue and fix the cars. So I have a awesome 2SS sitting in Canada that as transmission issues that they won't even ship.

Did I mention that I already sold my truck because this car was already at 4800 status and supposed to be on a train.

I WANT MY CAR!!!


chrisgalles 07-13-2009 01:18 PM

Quote:

Originally Posted by Baughman (Post 675094)
They are saying you wont get it til mid August? Yikes that's not looking good for my car then.

Wow...I hope that's not the case. Mine was built the Friday before shutdown and is in QC...Hopefully they are all well rested and can get ours out ASAP!

At least this problem was found before we got ours and didn't have to be without for a week or more.

OUR72GTO 07-13-2009 01:23 PM

Calling Area 51!

coolman 07-13-2009 01:31 PM

Quote:

Originally Posted by WaitingOn2010 (Post 640117)
Anyone else having transmission issues? My 2SS Auto has been in the shop for a week.

The only problems I've heard about are with the manual breaking tail shafts.
The only thing about autos I've heard about are being slow(for some). What problem do you have?

Sandi2010 07-13-2009 02:07 PM

Quote:

Originally Posted by Todd252 (Post 675066)
I don't know about anyone else's issues but I cannot even get my car. It was supposed to be in on July 1st, then GM Quality Control grabbed it and now won't release it becuase of some issue with the manual transmission. (they won't elaborate on the issue)

GM told my dealer this morning it would be mid-August before they would be able to resolve this issue and fix the cars. So I have a awesome 2SS sitting in Canada that as transmission issues that they won't even ship.

Did I mention that I already sold my truck because this car was already at 4800 status and supposed to be on a train.

I WANT MY CAR!!!

Refer to this thread regarding QC issues...

http://www.camaro5.com/forums/showthread.php?t=22850

Baughman 07-13-2009 02:17 PM

Quote:

Originally Posted by chrisgalles (Post 675155)
Wow...I hope that's not the case. Mine was built the Friday before shutdown and is in QC...Hopefully they are all well rested and can get ours out ASAP!

At least this problem was found before we got ours and didn't have to be without for a week or more.

I hear ya man. My TPW isn't til 7/27 and I will be expecting my car mid August..... that is unless there is some sort of hold up. Keep you fingers crossed

Baughman 07-13-2009 02:20 PM

Quote:

Originally Posted by coolman (Post 675203)
The only problems I've heard about are with the manual breaking tail shafts.
The only thing about autos I've heard about are being slow(for some). What problem do you have?

Alot of M6 guys are breaking their CV joints as well. That's more of a problem right now then tailshafts from what I've read.

justmeron 07-13-2009 02:23 PM

Is this issue mostly just the SS models? I have 2LT/RS auto with a little over 2,000 miles and no problems.

Baughman 07-13-2009 02:30 PM

Quote:

Originally Posted by justmeron (Post 675355)
Is this issue mostly just the SS models? I have 2LT/RS auto with a little over 2,000 miles and no problems.

From what I've been reading it's just the M6 SS :chevy:

Krozzbow 07-17-2009 03:31 PM

Sad day for me folks! I just got a call from my chevy dealership and they told me that i just killed the clutch of my 2010 2TL Bumble bee. With less than a 1,000 miles my BB was driving like a charm, until yesterday mourning when I put it on 1st gear and wasn't going anywhere. Did i glazed it like H&E Motorsports (Hinson) mentioned on his C5 or my old traditional standard driving? How sensative are these hydraulic clutchs?

Nashional 07-17-2009 03:53 PM

My 2SS RS Auto has been in the shop since Monday. Waiting on a new rear end. :mad0260: They couldn't give me any specific details on what happened.

RP6 7K VIN 3,200 miles.

edge 09-14-2009 01:18 PM

bad differential?
 
Quote:

Originally Posted by Nashional (Post 692269)
My 2SS RS Auto has been in the shop since Monday. Waiting on a new rear end. :mad0260: They couldn't give me any specific details on what happened.

RP6 7K VIN 3,200 miles.

I just turned 4000 miles on my 2SS/RS and I started hearing a whistling/squealing coming from under the car. Except for the noise, the car drives fine. I took it to the dealer and was told that they had a hard time finding where the noise was coming from but they think it's from the differential. I've babied this car from day 1 so I'm sure i didn't break it. Is this similar to the issue you've had. Has your dealer resolved the issue and if so what did they do?

RollCamaro 04-19-2010 11:52 AM

I am at 1900 miles on my automatic 2LT and it has randomly started not shifting into the higher gears. The engine revs but doesn't go anywhere. I have to stop and put it into park (then everything will be fine again). My dealer has no clue what it is and since it has only happened to me three times randomly they can't recreate it either.

Skyblu 04-19-2010 02:17 PM

I just got my M6 2ss/rd back saturday(in time to haul butt to camaro fest) from a week in the shop having the tranny replaced. It was making a knocking sound in low speeds, first they said they were ordering parts but changed their mind and I got a new tranny at 8800 miles.

ale91613 05-21-2013 04:19 AM

Quote:

Originally Posted by Skyblu (Post 1739402)
I just got my M6 2ss/rd back saturday(in time to haul butt to camaro fest) from a week in the shop having the tranny replaced. It was making a knocking sound in low speeds, first they said they were ordering parts but changed their mind and I got a new tranny at 8800 miles.

I think I might have the same problem you had.. it started doing that since a few days ago.. now today I was coming in from work this morning and I was pulling In the driveway and just as the engine rev down and chanved to a lowered gear I heard a loud knock.. never had it like this before, im really dissapointed if I have to get a new transmission... makes me wonder if I did right on buying this car..

Sent from my SPH-L900 using Tapatalk 2

Chevrolet Customer Svc 05-21-2013 05:04 PM

Quote:

Originally Posted by ale91613 (Post 6569309)
I think I might have the same problem you had.. it started doing that since a few days ago.. now today I was coming in from work this morning and I was pulling In the driveway and just as the engine rev down and chanved to a lowered gear I heard a loud knock.. never had it like this before, im really dissapointed if I have to get a new transmission... makes me wonder if I did right on buying this car..

Sent from my SPH-L900 using Tapatalk 2

Oh no!

Truly sorry to hear about this. Have you made an appointment for an official diagnosis at a GM dealership? If not, I'd be more than happy to do so for you and monitor the repair process. Feel free to PM me anytime regarding this matter.

William R.
Chevrolet Customer Care


All times are GMT -5. The time now is 04:40 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.