Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com

Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com (http://www.camaro5.com/forums/index.php)
-   Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls (http://www.camaro5.com/forums/forumdisplay.php?f=70)
-   -   weird noise from the tranny .... (http://www.camaro5.com/forums/showthread.php?t=33795)

Khrono 07-23-2009 12:14 AM

weird noise from the tranny ....
 
So my car has been at the dealer for 2 days without the issue being resolved.
The problem that I have is when I put the car into first, do a rolling start and
I immediately push in the clutch after the car starts moving, I get a weird
clucking noise comming from the tranny. Like something is loose or there
is play between the engine and the trans. My dealer said they checked
everything and couldn't say what it is, they also called GM and they said
that it might be normal. Anyone else also have this noise or can
someone with a M6 SS see if they have it too. I've had this problem
since the first day I had it and now I have about 3k miles on it. Thanx in
advance. If you guys need more info just ask :-)

coolman 07-23-2009 12:16 AM

sounds normal for this tranny. I've read about it on the vette and the gt500.

rayhawk 07-23-2009 07:00 AM

Could be a loose or broken motor or trans mount. Try having someone rev the engine with the hood open and see if there is excess movement of the engine. Compare results to another car if you are not too sure. Do you have any problems with the clutch fully disengaging?

camarorick 07-23-2009 08:30 AM

Quote:

Originally Posted by Khrono (Post 712446)
So my car has been at the dealer for 2 days without the issue being resolved.
The problem that I have is when I put the car into first, do a rolling start and
I immediately push in the clutch after the car starts moving, I get a weird
clucking noise comming from the tranny. Like something is loose or there
is play between the engine and the trans. My dealer said they checked
everything and couldn't say what it is, they also called GM and they said
that it might be normal. Anyone else also have this noise or can
someone with a M6 SS see if they have it too. I've had this problem
since the first day I had it and now I have about 3k miles on it. Thanx in
advance. If you guys need more info just ask :-)

I have had the same noise from day 1. When I inquired about it, I was told that this is normal, and that the Vettes have this too.

When you consider that there are 7 joints in the drive train, each with a little slack tolerance, you will have some noise.

I am a little disappointed with this, it really sounds like crap ( IMO, not like a $40000 car should ), but i can live with it...... Solution is to make your exhaust louder, or crank up the tunes :D

badkarma 07-23-2009 10:00 AM

It's normal, even happened on my 04 GTO which had a T56

It'll all depends on how you press the clutch. If you stomp on it like you are trying to kill a huge spider, then it will clunk. Start off depressing the clutch smoothly and then put it to the floor

bulks 07-23-2009 12:24 PM

Mine had that sound since day one. I thought something was wrong with it too but I didn't really care. I guess it's normal.

CAMARO_MOW 07-23-2009 01:06 PM

I have a 1LT and get the same sound in your scenario. They lubed up the clutch spring, but didn't really help. I still hear even if they can't. Must be normal I guess. Only happens in that scenario.

CamaroHutch 07-23-2009 02:30 PM

I have this noise too, just push the clutch in slowly when comming to a stop and its not an issue.

Jimmy 07-23-2009 03:01 PM

My Toyota did the same thing. It took me a while to figure out how to run thru the gears seamlessly on my Toyota. I think I just about have the Camaro figured out. I don't know if I can describe how to do it... kind of a feel for the car and timing. It is harder to do it seamlessly during slow take offs and slow downs. It seems fairly easy when driving a little more aggressively. I think I got it now though. I currently have about 500 miles on my car.

Bell040 07-23-2009 04:03 PM

there is multiple threads about this

it is normal

BruceJames 07-23-2009 05:07 PM

YUP Normal.. Had it looked at today.. Anyone else get a little soft backfiring noise when they are in gear and slowing down? They also said GM tuned the exhaust to do that on purpose to mimic muscle cars sounds of old. It annoys me but I can live with it..Anyone else have this "normal" sound? If not.. any ideas what might cause it?

Jimmy 07-23-2009 07:21 PM

Quote:

Originally Posted by BruceJames (Post 715162)
YUP Normal.. Had it looked at today.. Anyone else get a little soft backfiring noise when they are in gear and slowing down? They also said GM tuned the exhaust to do that on purpose to mimic muscle cars sounds of old. It annoys me but I can live with it..Anyone else have this "normal" sound? If not.. any ideas what might cause it?

Yes... normal sound. I love it.

BruceJames 07-24-2009 07:07 AM

Thanks Jimmy! I trust the people here so ... I'm gonna just enjoy it! All the little defects from production were fixed fine.. I can't wait to break it in!

Khrono 07-24-2009 10:07 AM

Thanx everyone for your help and knowing its normal makes me feel a whole lot better. Oh and I dont hear the noise anymore .... got straight pipes put on yesturday :D

CamaroSS_LS3 07-26-2009 11:56 PM

Quote:

Originally Posted by BruceJames (Post 715162)
YUP Normal.. Had it looked at today.. Anyone else get a little soft backfiring noise when they are in gear and slowing down? They also said GM tuned the exhaust to do that on purpose to mimic muscle cars sounds of old. It annoys me but I can live with it..Anyone else have this "normal" sound? If not.. any ideas what might cause it?

I can't help but give a little ornery giggle every time I hear that back fire gurgle sound when decelerating in gear. I purposely do this often just to hear it. :headbang:

Love that sound, DO NOT WORRY it is not an issue, it is a GOOD thing.

lUvMymaRo98 07-30-2009 10:32 AM

I have the same "click", and shes an auto 6sp...must be a normal characteristic?

bmorecam 04-12-2011 08:43 PM

Quote:

Originally Posted by BruceJames (Post 715162)
YUP Normal.. Had it looked at today.. Anyone else get a little soft backfiring noise when they are in gear and slowing down? They also said GM tuned the exhaust to do that on purpose to mimic muscle cars sounds of old. It annoys me but I can live with it..Anyone else have this "normal" sound? If not.. any ideas what might cause it?

I dont mean to bring an old post up but everytime I slow down to come to a stop my rpm just floats at 1000 rpm and drops once I stop completely kinda giving me the indication of what the quote mention. Is this what the quote is talking about or do I have some other type of issue?


All times are GMT -5. The time now is 12:34 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.