View Single Post
Old 03-04-2011, 09:25 AM   #1
lexlueger


 
lexlueger's Avatar
 
Drives: V10 BMW M5, Supercharged 2SS/RS
Join Date: Jun 2010
Location: Charlotte NC /Brooklyn NY
Posts: 2,254
Unhappy Broke a valve spring underboost..I think

:( yeah soooo... My car lasted 2 whole days after getting my supercharger(2300) installed. Went out on Wednesday to run a few errands and decided ehhh WTH I'll take the camaro! Never made it... I was cruising along about 38 mph ish and punched it. It ran fine the day before but this time it sounded "funny". I could see that the car was making boost*around 6-7 psi* and it was injecting methanol according to boost as it should.
No loud pops or bangs, it just felt like a misfire of some sorts. Horrible idle and stuttering. Soo I popped the hood and the actuator/wastgage? on the maggie is moving back and forth with the rpms WTF!?!?
Long story short got it towed and yeah broken valve spring. I was running Mast's VVT stage 1 cam and nitrited beehive springs.
The car had been cammed for almost a year only one issue..It threw a cam over advance code on long trips but always cleared itself.

What could have caused this...any ideas or next course of action? Should I call MAST
__________________
MAST 416 STROKER: RDS STAGE 3 TVS 2300
CUSTOM CAM
TPIS 102 TB
IW 8 RIB PULLEY W/ OD COG REARS
NX EXPRESS NITROUS KIT
CMGS METHANOL INJECTION

KDI HEAT EXCHANGER
CIRCLE D 2800 TCFLEX PLATE /ADM TRANS COOLER
DSS DRIVESHAFT/1400 HP AXLES
LPE 3.70 GEARS/JRE POSI MOD
DYNATECH HEADERS/MAGNAFLOW EXHAUST/ TEST PIPES
SQUASH RETURN STYLE E85 FS/ID 850's
BMR/EIBACH SUSPENSION

Killing mustangs,because the good Lord wants me to


lexlueger is offline   Reply With Quote