Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
JDP Motorsports
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls

Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls Report, discuss and diagnose any issues and problems with your Camaro, including warranty discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old 11-30-2009, 11:39 AM   #26
pnyklr

 
Drives: A Gift From My Wife
Join Date: Apr 2009
Location: Powder Springs, GA
Posts: 1,515
The rental I had back in September had the same clunking with 5000 miles on it.
pnyklr is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2009, 11:10 AM   #27
Merlin
 
Drives: 2011 Mustang GT
Join Date: Dec 2009
Location: Burleson, Texas
Posts: 72
Same clunking on mine in the front only - rear sounds and feels fine. It's not apples to apples, but my wife's Exploder had the same noise after about 10k miles and it was bad struts - replaced them myself with aftermarket ones and it was fine - still a Ford, but better anyway. My guess with all the people having the same issue is that the struts aren't quite up to par - just not well matched with the front springs or something. I can't imagine all of them being bad already so I bet a good set of Bilsteins will help when they come out with some.
Merlin is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2009, 06:19 PM   #28
BLKnCHRME09Deluxe
Banned
 
Drives: 2010 Camaro 2SSRS and a 09' Deluxe
Join Date: Oct 2009
Location: Kansas City
Posts: 117
2300 miles on my car and mine has done this since day one. I also feel a little shake in the stearing wheel. First thing i told my girlfriend when i bought this car was "this car sure doesn't fell solid like my 350z felt".. I just thought this was the norm .....Better question who's doesn't do it?
BLKnCHRME09Deluxe is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2009, 09:28 AM   #29
Mrhavasu
 
Drives: 2010 SS/RS
Join Date: Sep 2009
Location: CA
Posts: 43
I have not noticed any of this. Let me know where its most obvious for you all and I will try it.
Mrhavasu is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2009, 09:34 AM   #30
DangerZL1

 
Drives: Accord
Join Date: Oct 2009
Location: Memphis, TN Area
Posts: 1,910
Can someone set up a poll on this to get an idea if is an isolated or widespread problem?
DangerZL1 is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2009, 09:45 AM   #31
2SSRS@Gen5diy
My other car is 2014 Z/28

 
2SSRS@Gen5diy's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS M6
Join Date: Oct 2008
Location: By the lake in AZ
Posts: 11,114
You guys know that the Strut has some room to move and that may be what you hear, There is 3/16" of up and down room so if you hit a bump that may be the Strut dropping and the top of the Strut washer hitting the Strut tower.
__________________
2SSRS@Gen5diy is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2009, 10:05 AM   #32
BLKnCHRME09Deluxe
Banned
 
Drives: 2010 Camaro 2SSRS and a 09' Deluxe
Join Date: Oct 2009
Location: Kansas City
Posts: 117
Update....taking my car in tomarow for this...lets see what the dealer says...also i have rattle noise up by my windshield (lower right corner). When i get my car back i will post...
BLKnCHRME09Deluxe is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2009, 10:15 AM   #33
camarorick

 
camarorick's Avatar
 
Drives: .
Join Date: Jan 2008
Location: .
Posts: 2,074
Quote:
Originally Posted by 2SSRS View Post
You guys know that the Strut has some room to move and that may be what you hear, There is 3/16" of up and down room so if you hit a bump that may be the Strut dropping and the top of the Strut washer hitting the Strut tower.
This sounds plausible, and most likely what I'm hearing if true.... Why would G.M. leave 0.187" of play !?

Can some type of rubber spacer be put in between ??
camarorick is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2009, 11:07 AM   #34
Skyblu

 
Skyblu's Avatar
 
Drives: 2010 Aqua blue 2SS/RS M6
Join Date: Jul 2009
Location: Florida
Posts: 998
Quote:
Originally Posted by BLKnCHRME09Deluxe View Post
Update....taking my car in tomarow for this...lets see what the dealer says...also i have rattle noise up by my windshield (lower right corner). When i get my car back i will post...
yes, please let us know as I will be going to the dealer sometime before the end of the month for this and would like to know what to say to them because I have been there once about this with no resolution. Thanks.
Skyblu is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2009, 12:37 PM   #35
2SSRS@Gen5diy
My other car is 2014 Z/28

 
2SSRS@Gen5diy's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS M6
Join Date: Oct 2008
Location: By the lake in AZ
Posts: 11,114
I think its the design of the front end, what is needed as a 3 pivot plate, 1 side is for the side to side movement and the top has to stop it from dropping when you hit a bump, Last it has to pivot the strut.

One thing you can do but GM dos not think it is smart, Is to flip the top big washer the one in side the Engine department,It looks like this.



I tried it and had no problem but was told that it limits the side travel of the strut, We are working on some thing now hope to get back to you soon.
__________________
2SSRS@Gen5diy is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2009, 02:45 PM   #36
BLKnCHRME09Deluxe
Banned
 
Drives: 2010 Camaro 2SSRS and a 09' Deluxe
Join Date: Oct 2009
Location: Kansas City
Posts: 117
Well i just talked to a service guy at my dealer and he said they all had the loose feeling up front and they drove 3 different cars to compare. They also checked and made sure all was torgued down correctly. Looks like "2ssRS" theory could be correct. Picking up car later today.

Update...well i picked up my car today and they let me drive another 2SS/RS and car made the same noise....it's just the way they come stock ....Good Luck

Last edited by BLKnCHRME09Deluxe; 12-10-2009 at 06:09 PM.
BLKnCHRME09Deluxe is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2009, 07:43 AM   #37
kencarguy
kencarguy
 
kencarguy's Avatar
 
Drives: 2010 2LT/RS- Inferno Orange w/Black
Join Date: Nov 2009
Location: Haddon Heights, NJ
Posts: 26
After follow up with C
ustomer Service, GM Tech Support ( through Dealer Servioce Dept.) and my local Dealer Sales Manager. They have replaced the strut mounts and will do nothing further. GM won't approve replacing anything more because all the other camaros on the lot do the same thing. GM Tech support has nothing more than the service bulletin for the strut mounts. That is supposed to be for noises while cornering.

I think we need for EVERY CAMARO OWNER to get active and raise a stink about this !!!!

No brand new car should do this........ I could have kept my 1997 Camaro... At least I knew it had bad struts....

Keep the pressure on the dealers and GM to recognize this flaw and correct it !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kencarguy is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2009, 10:09 AM   #38
2SSRS@Gen5diy
My other car is 2014 Z/28

 
2SSRS@Gen5diy's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS M6
Join Date: Oct 2008
Location: By the lake in AZ
Posts: 11,114
Hay guys this is some info for you from a friend.

I think there is a potential concern for noise at the upper strut bushing/grommet area. I think GM might call it a strut insulator. I have seen the grommet or insulator separating or starting to peel out. It is pretty easy to spot. Just put the vehicle in the air and with a flashlight, and see if you can see the inner piece separating from the outer grommet. Now I do not know if this is related to a bulletin, PIC5177 dated 6/4/09 that talks about snap or popping noises when turning. This noise can be felt at the top mount when turning either direction. GM says the front mount can become contaminated with road debris and want both mounts replaced. In the picture the part is #4.



So can we have you guys take a peek at this are and report? Maybe this is some of the noises we are seeing.
Attached Images
   
__________________
2SSRS@Gen5diy is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2009, 12:53 PM   #39
camarorick

 
camarorick's Avatar
 
Drives: .
Join Date: Jan 2008
Location: .
Posts: 2,074
Quote:
Originally Posted by 2SSRS View Post
Hay guys this is some info for you from a friend.

I think there is a potential concern for noise at the upper strut bushing/grommet area. I think GM might call it a strut insulator. I have seen the grommet or insulator separating or starting to peel out. It is pretty easy to spot. Just put the vehicle in the air and with a flashlight, and see if you can see the inner piece separating from the outer grommet. Now I do not know if this is related to a bulletin, PIC5177 dated 6/4/09 that talks about snap or popping noises when turning. This noise can be felt at the top mount when turning either direction. GM says the front mount can become contaminated with road debris and want both mounts replaced. In the picture the part is #4.



So can we have you guys take a peek at this are and report? Maybe this is some of the noises we are seeing.
Cool info 2SSRS My car's in the garage ( storage ), and I don't have the room to check..... Hopefully someone in a warmer climate can check

That black rubber grommet/spacer does not look right !!

Last edited by camarorick; 12-13-2009 at 05:55 PM.
camarorick is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2009, 08:29 PM   #40
mtcwby
High on "The Camaro Life"
 
mtcwby's Avatar
 
Drives: 2010 2SS, IOM, LS3, Vortech, LG cam
Join Date: May 2009
Location: Big Sandy, MT & Yuma, AZ
Posts: 1,028
Send a message via AIM to mtcwby
I've got nearly 19,000 miles on my car and not a sound out of the front end.
Everything still feels tight just like new.
__________________
"The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who are not."-Thomas Jefferson------Going Strong at 39,250 miles
mtcwby is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2009, 11:03 PM   #41
2SSRS@Gen5diy
My other car is 2014 Z/28

 
2SSRS@Gen5diy's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS M6
Join Date: Oct 2008
Location: By the lake in AZ
Posts: 11,114
Hi mtcwby how are you?, Looks like you and me are close to the same Mi on the cars, I was driving last week and hit a pot hole and it did it for me, What i think is its the 1/4" to 3/8" that the strut has of up and down travel in the strut tower, I am making some Pillow Ball"s to lock up the front end will let you know how it go's.
__________________
2SSRS@Gen5diy is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2009, 02:56 AM   #42
Aristomones
Transformer Man
 
Aristomones's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 1LT coupe
Join Date: May 2009
Location: Phx. Az.
Posts: 7
Hey I picked up my 2010 camaro 1LT in May and almost 700 miles or so I started noticing the same popping noise in the front suspension when going over speed bumps ever so slowly! You can't drive these cars faster then 5mph over the speed bumps or you might get a herniated disc! I brought the car to the dealer and the same story, can't duplicate the noise. So I figured i'll drive slower over bumps! And another issue I have is going over some of the small bridges we have out here in Az. that average about 100 ft. or less because my car bobs like a seasaw front to back but it seems as if it's the front on 1 side then the back to the oposite side of the car! I mention the legnth of the bridge becacause at the average speed here at 45 mph. the car will bob about 3-4 times! I'm looking at other cars to see how they're moving and they bop at the start and the end of the bridge. Then I brought the car in to another dealership exactly 2 months later. The noise would come & go but now I'm worried there's a real problem but they couldn't duplicate the problem and I'm thinking whose nuts here? You all have me hoping this can be resolved. There's stregnth in numbers! Make copies of all responding to this subject page for your complaint & proof to your dealer and for the" record" if It becomes a leagal issue in court if need be. My wife worked for lawyers and says keep records on all important matters! Sorry for the long of it! Artie
Aristomones is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2009, 07:12 PM   #43
2010victoryredss_ron
Born: August 27, 2009
 
2010victoryredss_ron's Avatar
 
Drives: 10CAMARO SS,12CRUZE RS,07 YAM R6
Join Date: Aug 2009
Location: Waterloo, Ontario, Canada
Posts: 832
Send a message via MSN to 2010victoryredss_ron
mine has also made that noise over small bumps. when she comes out of storage i will take her in for that. where can i find all the TSB for the car?? is there a link on here?? i cant find it if there is. thanks
__________________
Victory Red 2SS/RS
Vin# A9130145
2010victoryredss_ron is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2009, 02:51 PM   #44
BlackLS
 
BlackLS's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro LS
Join Date: Oct 2009
Location: Dallas
Posts: 13
They got my right side strut in! I am taking my car over tomorrow. I will post if the noise stop after they replace them.

I will ask them to look at the part number 4 too. I think the strut mounting kit should include replace that part.
BlackLS is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2009, 10:29 AM   #45
Info@PeddersUSA.com
 
Info@PeddersUSA.com's Avatar
 
Drives: 5th Gen Rental
Join Date: Aug 2007
Location: New England
Posts: 1,904
I have road tested a number of Camaros, and have not heard this noise.
One of them I tested extensively, including big speed bumps and such. Was looking for a noise in the rear.

mike
dms
Info@PeddersUSA.com is offline   Reply With Quote
Old 01-01-2010, 02:02 AM   #46
pnyklr

 
Drives: A Gift From My Wife
Join Date: Apr 2009
Location: Powder Springs, GA
Posts: 1,515
Don't want this thread to get lost.

TTT
pnyklr is offline   Reply With Quote
Old 01-01-2010, 09:59 AM   #47
maximus7969
Account Suspended
 
Drives: 2010 Camaro 2ss/sim
Join Date: Feb 2009
Location: Mcallen,tx
Posts: 219
maximus7969 is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2010, 02:53 PM   #48
JSkibisky
 
Drives: 2010 1LT/RS
Join Date: Nov 2008
Location: Connecticut
Posts: 253
... BlackLS... did that solve the issue?
JSkibisky is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2010, 10:01 AM   #49
BlackLS
 
BlackLS's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro LS
Join Date: Oct 2009
Location: Dallas
Posts: 13
Sorry be on vacation. They replaced the struts. The car still makes the clattering sound on rough roads, but I have noticed a difference in the tone and volume of the noises. It seems less noticeable? I am not completely satisfied with the repair. The service writer said they still heard it also.

I did not ask to drive one of the LS Camaro’s they have on the lot, to see if they have the same noise, but I will do with some time in next few days. The weather was really bad that day. Jupiter is keeping ticket open.

I am not sure the issue is the strut. I am going to drive it for a few weeks then see if anything changes. I may take it to in independent mechanic that can look over the suspension and supports.

Anyone know someone in the DFW area that qualified to do this kind of inspection?
BlackLS is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2010, 10:22 AM   #50
Skyblu

 
Skyblu's Avatar
 
Drives: 2010 Aqua blue 2SS/RS M6
Join Date: Jul 2009
Location: Florida
Posts: 998
took mine in again on 12/28, was told this is normal no fix at this time.
Skyblu is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CAMARO WIKI Tran Wiki 47 02-19-2014 03:23 PM
FOUND PETITION TO GET RID OF FRONT PLATES The_Beast_ USA - California 90 03-29-2012 12:54 AM
New Camaro photoshop with beefier front end, drop and smoked wheels Tran Camaro Photoshops / Renderings Forum 60 10-25-2010 06:02 PM
2010 Camaro SS -- New closeup of front end: Photos only. Tran Camaro Photos | Spyshots | Video | Media Gallery 1 07-17-2008 10:09 PM
2 more 2009 Camaro spy pics - fuel door location shown! (+ front headlights closeup) HooliganZ Camaro Photos | Spyshots | Video | Media Gallery 369 07-02-2008 09:09 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.