Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
BeckyD@RodgersChevrolet
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls


Reply
 
Thread Tools
Old 04-13-2011, 01:02 PM   #15
GretchenGotGrowl


 
GretchenGotGrowl's Avatar
 
Drives: 11 F150 EB/13 Sonic RS/15 Z06
Join Date: Sep 2010
Location: Little Rock, AR
Posts: 7,132
Quote:
Originally Posted by Chevrolet Customer Svc View Post
yellowlightning2009, could you also keep us up on your trip to your dealership? Thank you.

Jeff Morris, Chevrolet Customer Service
Thanks for looking out for us!
__________________
New Ride -- 2015 Z06 2LZ (stock) -- Journal
Old Ride -- 2012 Camaro 2LT/RS (647 RWHP & 726 RWTQ) -- Build Thread
GretchenGotGrowl is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2011, 01:09 PM   #16
dragom
2G1FB1EV3A9121989
 
dragom's Avatar
 
Drives: Rally Yellow RS Coupe
Join Date: Jul 2009
Location: indianapolis
Posts: 842
Quote:
Originally Posted by Chevrolet Customer Svc View Post
yellowlightning2009, could you also keep us up on your trip to your dealership? Thank you.

Jeff Morris, Chevrolet Customer Service
I never knew you guys were ever looking at us.
dragom is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2011, 09:50 AM   #17
Chevrolet Customer Svc


 
Chevrolet Customer Svc's Avatar
 
Drives: GM Vehicles
Join Date: Jun 2010
Location: Michigan
Posts: 9,231
Very much so. Actually this forum generates most of my work. As my avatar information shows I've been here for almost a full year and I've learned a lot in my time here and hopefully I've helped as much. Feel free to contact me if you have any questions about your vehicle and things of that nature. Hopefully I'll be able to assist everyone here in some way!

Jeff Morris, Chevrolet Customer Service
Chevrolet Customer Svc is online now   Reply With Quote
Old 04-19-2011, 02:54 PM   #18
happycamper
 
happycamper's Avatar
 
Drives: 2012 2SS/RS M6 AGM
Join Date: Jan 2011
Location: Colorado
Posts: 220
Quote:
Originally Posted by ZX14 View Post
Mine does the exact same thing. Anywhere from 38mph to 45 mph--42mph being the worse-- with slight load on power--let off on the gas and it quits. Feels like your running over small speed bumps. My 93 mercury marque did the exact same thing and it was the torque converter. They would change the fluid and it would stop for awhile but it would always come back. Unacceptable to me for a 30K car. Will be in the shop with tomorrow morning. 1250 miles on my car but has done it since new.
My daughter's Taurus does the exact same thing around 45mph with very light throttle.
__________________
Ashen Gray Metallic w/factory Hurst shifter
Previous: 2011 2LT/RS M6 (a great car too)
happycamper is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2011, 09:20 PM   #19
Silverlsinva


 
Silverlsinva's Avatar
 
Drives: 2013 Fiat 500 Abarth Grigio
Join Date: Apr 2011
Location: Manassas, Va
Posts: 3,124
glad to see i wasnt the only one with this vibration it still kinda does it time to time if it bothers me anymore ill have them check it out again. Btw ill be taking in my car for a hood alignment issue seems like its not flush against the front bumper cover its lower than it should be.
Silverlsinva is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2011, 08:28 AM   #20
cj7ngolf
 
cj7ngolf's Avatar
 
Drives: 2011 2LT/RS Convert
Join Date: Mar 2011
Location: Vancleave, MS
Posts: 72
Smile

Quote:
Originally Posted by Chevrolet Customer Svc View Post
Very much so. Actually this forum generates most of my work. As my avatar information shows I've been here for almost a full year and I've learned a lot in my time here and hopefully I've helped as much. Feel free to contact me if you have any questions about your vehicle and things of that nature. Hopefully I'll be able to assist everyone here in some way!

Jeff Morris, Chevrolet Customer Service

Jeff Thank you for your interest in the customer! I have not had a problem (knocking on wood) yet, but it makes me proud to be a Camaro owner when a CSR gets on and is generally interested in making sure everyones experience with their stealership is going smooth. I noticed you were being proactive in asking about experiences and not just lurking in the shadows and hiding. Again, KUDOS to you and hopefully I will never need to use your services.
__________________
cj7ngolf is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2011, 08:51 AM   #21
yellowlightning2009
 
yellowlightning2009's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro LS
Join Date: Jan 2011
Location: Newfoundland Canada
Posts: 115
Ok I will was gonna take her down but it started snowing agin so parked till weather clears up a little shop its 100km away and I need my driverw indow looked at the passenger ones goes up ino the weather stripping and the driver just stays a lil under it i could pry something behind it if i tried
__________________
Anything under 200Km/Hr your just another Sunday driver
yellowlightning2009 is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2011, 10:12 AM   #22
irocnroll


 
irocnroll's Avatar
 
Drives: '91 RS Vert, '11 Grand Cherokee
Join Date: May 2009
Location: Connecticut
Posts: 2,343
I am having the exact same problem. My car was just picked up yesterday and has under 200 miles on it. The issue occurs between 1000 - 1200 RPM's and it doesnt matter which gear it is at during the time. I have an Automatic V6.

To replicate the issue it starts at around 43-46 MPH in 6th Gear....this is about the time the transmission is in 6th at the stated RPMs. If you let off of the gas it goes away....if you add more gas it goes away....when you maintain speed at this RPM is gets the vibration or hum. It almost sounds like the Tranny is in too high of a gear for that speed and should actually be in 5th.

I then tried to drop the car to a lower speed of 35-38MPH in 5th gear which would be the same 1000-1200 RPM range. The vibration and sound starts up at this speed and RPM as well.

To diagnose the problem I put the car into Sport mode and paddle shifted up or down depending on the speed to change the RPM's. The vibration and sound went away. I am no mechanic or claim to know anything about the inner workings of the vehicle....but by simple trial and error I can only assume that the reason this is happening is that the transmission is in a higher gear than it should be at that RPM.

What should I do about this problem? Can the dealer change the shift points? Is the transmission bad? Is this something I just need to deal with and get used to?
irocnroll is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2011, 03:06 PM   #23
kek
 
kek's Avatar
 
Drives: 2011 Chevrolet Camaro LS
Join Date: Mar 2011
Location: Valrico, FL
Posts: 5
This also occurs to me on my 2011 V6 Camaro, manual trans. In my case, however, it is usually because I am in too high a gear and downshiftting corrects the issue. It does just appear that the automatics are, as stated, maybe a bit too aggressive with fuel economy and try to get into the highest gear possible too early.

Before my Camaro I owned a 2007 Cobalt (automatic) and I had the same issue as what you're seeing with your Camaro. Never seemed to cause any major problems besides being annoying.
kek is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2011, 03:31 PM   #24
Chevrolet Customer Svc


 
Chevrolet Customer Svc's Avatar
 
Drives: GM Vehicles
Join Date: Jun 2010
Location: Michigan
Posts: 9,231
I actually got an answer from one of our other departments on this type of vibration and it came back as this: it could be wheels / tires, Active Fuel Management mode or aftermarket accessories. All of these variables could plausibly contribute to this type of vibration.

If you don't think any of these could possibly be the reason why you would have this vibration you may want to have the vehicle checked just to make sure. I hope that helps to possibly answer your question on why this happens to you.

Jeff Morris, Chevrolet Customer Service
Chevrolet Customer Svc is online now   Reply With Quote
Old 05-19-2011, 04:03 PM   #25
JKBUMBLEBEE
TEAM LLT ! NY5thGEN
 
JKBUMBLEBEE's Avatar
 
Drives: 2011 3.6L V6 328HP Camaro
Join Date: Apr 2011
Location: NY / PA
Posts: 623
I don't know if I understand what your saying.. Why would you be in 6th gear going 45-50mph??
JKBUMBLEBEE is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2011, 04:07 PM   #26
Papa T
 
Papa T's Avatar
 
Drives: 2011 2LT RJT, 6A, 19" polished
Join Date: Jul 2010
Location: Vermont
Posts: 747
All,
I've experience similar on my 2LT. Not enough to be a bother, but if it does… “Tap”!!
__________________
Papa T is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2011, 04:14 PM   #27
JKBUMBLEBEE
TEAM LLT ! NY5thGEN
 
JKBUMBLEBEE's Avatar
 
Drives: 2011 3.6L V6 328HP Camaro
Join Date: Apr 2011
Location: NY / PA
Posts: 623
why would anyone be in 6th gear going 45-50mph?????
JKBUMBLEBEE is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2011, 04:15 PM   #28
Papa T
 
Papa T's Avatar
 
Drives: 2011 2LT RJT, 6A, 19" polished
Join Date: Jul 2010
Location: Vermont
Posts: 747
Quote:
Originally Posted by Chevrolet Customer Svc View Post
I actually got an answer from one of our other departments on this type of vibration and it came back as this: it could be wheels / tires, Active Fuel Management mode or aftermarket accessories. All of these variables could plausibly contribute to this type of vibration.

If you don't think any of these could possibly be the reason why you would have this vibration you may want to have the vehicle checked just to make sure. I hope that helps to possibly answer your question on why this happens to you.

Jeff Morris, Chevrolet Customer Service
Mmmm

1) I have experience with both my all-season and snow tires.
2) Active fuel management is on the SS V8 Automatic. (this is on V6)
3) And he stated car is all stock.
Unless it is excessive, I think it is just the design of the car.
__________________
Papa T is offline   Reply With Quote
 
Reply

Tags
vibration v6 low rpm lugging

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
OK...I'm starting a better V6 exhaust examples thread!! KMPrenger Camaro V6 LLT Engine, Exhaust, and Bolt-Ons 600 07-13-2016 09:33 AM
Fuse Pull: Low Octane Fuel Fix For L99 and LS3. Reset Fuel Map for High Octane Fuel. radz28 Camaro V8 LS3 / L99 Engine, Exhaust, and Bolt-Ons 2758 07-07-2016 01:31 PM
2010 Camaro PCM Pin-out Description and Wire Colors (LS3 & L99) raptor Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum 13 11-14-2015 04:07 AM
V6 > 0-60 mph TIMES, what have others got ? 97one Camaro V6 LLT Engine, Exhaust, and Bolt-Ons 137 03-11-2012 04:44 PM
Manual vs Auto GTAHVIT vs PQ... The video wars. 76z28 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 443 08-26-2010 12:26 PM


All times are GMT -5. The time now is 11:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.