Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Rick@Livernois
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > General Camaro Forums > 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions

5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions General 5th generation Camaro topics not covered by other subforums.

Reply
 
Thread Tools
Old 05-25-2011, 05:01 PM   #1
guitarfrk67
"Sharky"
 
guitarfrk67's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro LS
Join Date: Apr 2011
Location: Garland, TX
Posts: 39
Onstar Fail?

I know it's not specifically a Camaro issue but I'm just curious if anybody else was experiencing the same problem with their Onstar button intermittently going from green to red and back. I've talked to Onstar and they asked me to take it into the dealership to have it checked (this first happened after about 6 months of owning my Camaro). They checked it, said it was the antenna being loose, supposedly fixed it but after a few months, it's back again. Anybody else having this issue?
guitarfrk67 is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2011, 09:06 PM   #2
apeko
 
apeko's Avatar
 
Drives: 2011 2-SS/RS SGM
Join Date: Sep 2010
Location: Ohio
Posts: 246
Quote:
Originally Posted by guitarfrk67 View Post
I know it's not specifically a Camaro issue but I'm just curious if anybody else was experiencing the same problem with their Onstar button intermittently going from green to red and back. I've talked to Onstar and they asked me to take it into the dealership to have it checked (this first happened after about 6 months of owning my Camaro). They checked it, said it was the antenna being loose, supposedly fixed it but after a few months, it's back again. Anybody else having this issue?
onstar sucks..... they can keep their crappy service for $19/mo. I might pay $19 for a years service. I know of 2 people that were in major accedents and onstar never was activated to call for help. so what good is it anyways.
__________________
2011: 2SS/RS Camaro Synergy Metallic
apeko is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2011, 09:11 PM   #3
Macky
 
Macky's Avatar
 
Drives: 2011 2SS/RS Rally Yellow
Join Date: Apr 2011
Location: Natchitoches, LA
Posts: 597
My light went out two days after purchase. It was the computer module associate with OnStar and Convenience and Connectivity stuff. Dealer replaced it and has worked fine ever since.
Macky is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2011, 11:45 PM   #4
guitarfrk67
"Sharky"
 
guitarfrk67's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro LS
Join Date: Apr 2011
Location: Garland, TX
Posts: 39
They did mention something about a computer module but I think they did a quick fix instead of fixing it for good. Thanks Macky! I'll call the dealership ahead of time and tell them to order the part. They took over 6 hours the last time so they should know exactly what part to replace. I just think that the service dept. was too lazy to order the part.
guitarfrk67 is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2011, 10:26 AM   #5
Rogue Leader
Iatefiberglassinsulation
 
Rogue Leader's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS M6
Join Date: Oct 2008
Location: Long Island
Posts: 3,590
I've had this, the red light could mean any number of issues with the Onstar unit. They can do an OTA diagnostic, mine came back as an antenna issue which it turned out that the original Onstar operator forgot a key piece of info. It was the Bluetooth antenna. So my dealer went on a wild goose chase checking the OnStar Antenna connections etc and it was fine. Then when the light came back twice a different operator pointed out that missing fact (plus I was starting to have problems with my Bluetooth as well), and the dealer replaced the antenna (took about 3 minutes) and no problems since.

One thing my dealer told me is that if you do do an OTA diagnostic with Onstar get all the info you can and report it to them when you bring it in for service, because they don't get any diagnostic data from OnStar, even though OnStar says they communicate it to them.
__________________
I'm Brick Tamland. People seem to like me because I am polite and I am rarely late. I like to eat ice cream and I really enjoy a nice pair of slacks. Years later, a doctor will tell me that I have an I.Q. of 48 and am what some people call mentally retarded.

2010 Chevrolet Camaro SS - Daily Driver
2008 Chevy Silverado 2500 HD LT 6.0 - Tow Vehicle
1993 Volkswagen Fox - Race Car (yes seriously)

"Like" my race team on Facebook: http://www.facebook.com/farfrumwinnin
Rogue Leader is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2011, 11:20 AM   #6
guitarfrk67
"Sharky"
 
guitarfrk67's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro LS
Join Date: Apr 2011
Location: Garland, TX
Posts: 39
Thanks Rogue Leader! Great advice! You're right. OnStar tells me that they'd send the info to my dealer then when I do get there and tell them that they should have the info from Onstar, they give me this puzzled look. I'll know better when I take it in next week.
guitarfrk67 is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2011, 12:01 PM   #7
TOMS1SS


 
Drives: NA
Join Date: Aug 2010
Location: NA
Posts: 12,172
I haven't but my mom has in her Equinox. Turns out the red light was a dead battery and it has happened three times so far.
TOMS1SS is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2011, 12:09 PM   #8
guitarfrk67
"Sharky"
 
guitarfrk67's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro LS
Join Date: Apr 2011
Location: Garland, TX
Posts: 39
Thanks TOMS1SS! I'll ask OnStar about that when I go to lunch today. They're supposed to see the status of the whole car anyway. I appreciate it!
guitarfrk67 is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2011, 12:12 PM   #9
chevyluv7
chevyluv7
 
chevyluv7's Avatar
 
Drives: 95 Tahoe, 10 2SS/RS Camaro
Join Date: Apr 2009
Location: Poquoson
Posts: 60
Ya, I' have the same issue, supposedly it was the wire between antenna and mirror, but the light keeps coming back red for a few minutes here and there. never long enough to take it back.
__________________
SSNSTER - 2010 Camaro 2SS/RS LS3, Black, CGM Rallys, Polished 20", Ground FX,
Hurst shifter, CAI Cold air intake, MBRP T304 catback w/ square tips
chevyluv7 is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2011, 12:57 PM   #10
guitarfrk67
"Sharky"
 
guitarfrk67's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro LS
Join Date: Apr 2011
Location: Garland, TX
Posts: 39
Ya know, you think they'd catch that in quality control before they ship 'em out. I do remember the dealership saying something about a loose wire in the antenna. I'll mention it to them again. Thanks chevyluv7!
guitarfrk67 is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2011, 02:11 PM   #11
Chevrolet Customer Svc


 
Chevrolet Customer Svc's Avatar
 
Drives: GM Vehicles
Join Date: Jun 2010
Location: Michigan
Posts: 8,691
Glad to see you're getting so many good responses here guitarfrk67. Hope to hear they were able to get you all fixed up and back on the road soon!

Jeff Morris, Chevrolet Customer Service
Chevrolet Customer Svc is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2011, 05:12 PM   #12
guitarfrk67
"Sharky"
 
guitarfrk67's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro LS
Join Date: Apr 2011
Location: Garland, TX
Posts: 39
Thanks Jeff! Can't wait to get this fixed!
guitarfrk67 is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2011, 02:51 PM   #13
Chevrolet Customer Svc


 
Chevrolet Customer Svc's Avatar
 
Drives: GM Vehicles
Join Date: Jun 2010
Location: Michigan
Posts: 8,691
Keep us up on how it goes for you!

Jeff Morris, Chevrolet Customer Service
Chevrolet Customer Svc is offline   Reply With Quote
 
Reply

Tags
onstar

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Onstar....a spy???? please comment dieseldave24v General Automotive + Other Cars Discussion 138 02-23-2012 01:12 PM
New OnStar iPhone app coming soon - Remote Start, Door lock/unlock all included nashstat 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 210 03-08-2011 11:41 PM
Onstar Fail... Steve Dallas Off-topic Discussions 10 09-12-2010 07:51 AM
* * * OnStar iPhone application - UPDATE * * * CamaroScotty 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 142 08-11-2010 11:13 PM
Tailgated for over 50 kms (30 miles)!!! OnStar to the rescue Ravirn 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 114 05-13-2010 10:41 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.