Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Phastek Performance
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls

Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls Report, discuss and diagnose any issues and problems with your Camaro, including warranty discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old 07-12-2011, 04:43 PM   #1
i007spectre

 
i007spectre's Avatar
 
Drives: 2014 Camaro 2LT RS
Join Date: Aug 2009
Location: Kansas
Posts: 1,095
Issue not fixed.

Ok so for a while now I have been having a noise coming from the rear end of my car. Its is like a low hum and you only hear it on rough roads. My dealer told me it was most likely reverberation from the Pirelli's, so I bought some new tires and had them installed. But the problem is still there, so im beginning to believe it has got to be something in the suspension. Remember you cannot hear the noise on smooth roads, only rough ones. I really dont know what to do. Guess ill just take it back and take them for a drive again so they can hear its still there.

And by the way I have been meaning to get some all-season tires. So im not unhappy with buying new ones.
__________________
So Far - Airaid
To Come - Corsa cat-back, Yellow interior panels, Subthump kit
i007spectre is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2011, 06:55 PM   #2
ffrcobra_65
Account Suspended
 
Drives: SuperCharged 2SS/RS IOM MN6
Join Date: May 2009
Location: CA
Posts: 5,101
i would not be surprised if the noise is coming from the tires...are the rear tires worn? Performance tires tend to get noisy as they wear.
ffrcobra_65 is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2011, 07:49 PM   #3
Dexgto
 
Drives: 2009 Pontiac G8
Join Date: Feb 2011
Location: Charleston SC
Posts: 82
That sounds pretty normal to me my car hums away on rough roads on smooth roads its fine.
Dexgto is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2011, 07:49 PM   #4
i007spectre

 
i007spectre's Avatar
 
Drives: 2014 Camaro 2LT RS
Join Date: Aug 2009
Location: Kansas
Posts: 1,095
As I said in the original post, there are brand spanking new tires on my car, and I still have the noise.
__________________
So Far - Airaid
To Come - Corsa cat-back, Yellow interior panels, Subthump kit
i007spectre is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2011, 07:55 PM   #5
Number 3
Hail to the King baby!
 
Number 3's Avatar
 
Drives: '13 ATS 2.0T & '14 Chevrolet SS
Join Date: Dec 2008
Location: Illinois
Posts: 8,155
There will be a noticeable difference in tire noise depending on the road surface. I've driven on expressways that have 2 lanes black top and 2 lanes concrete. Huge difference in the two road surfaces.

A Corvette is very much the same way. Part of it is the 20" wheels. The low aspect ratio gives you a much stiffer sidewall than the 19s or 18s.

Number 3 was a 1LT with the 18s. The biggest difference I noticed in the first SS I drove was tire noise. Very noticable between the two cars.

Can't say for sure without driving your car, but what you are describing sounds about normal, even for my wife's Cruze.
__________________
"Speed, it seems to me, provides the one genuinely modern pleasure." - Aldous Huxley Link to Every Camaro photo I've taken in Hi-Resolution
Number 3 is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2011, 07:59 PM   #6
mydreamcar
My Dream Car
 
mydreamcar's Avatar
 
Drives: 2011 SIM LS3 1SS
Join Date: Jul 2009
Location: staten island
Posts: 1,316
have the rear axle checked. I had an old chevy 1986, and I remember I heard a humming sound, ignorred it, turned up the radio etc, rear axle went, and to do a swap with a used axle. I have had the stock 18's and the 20's on my car at all speeds, and road conditions, never heard a humming,
__________________
CAI intake/ADM Scoop/Stainless Power Headers/Doug Thorley Catback Exhaust/Tuned by ECS. 428hp/426tq
mydreamcar is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2011, 08:16 PM   #7
i007spectre

 
i007spectre's Avatar
 
Drives: 2014 Camaro 2LT RS
Join Date: Aug 2009
Location: Kansas
Posts: 1,095
And also guys I have had the car since late 2009, the noise only recently appeared. And I guess hum isnt really the right word to use. Next time I go to the dealer I will insist on taking a similar camaro off the lot and onto the road I hear it on. And if its not there then they have no option to check it.
__________________
So Far - Airaid
To Come - Corsa cat-back, Yellow interior panels, Subthump kit
i007spectre is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2011, 12:01 PM   #8
i007spectre

 
i007spectre's Avatar
 
Drives: 2014 Camaro 2LT RS
Join Date: Aug 2009
Location: Kansas
Posts: 1,095
I just wish I could go back to when I first got the car and it was perfect.
__________________
So Far - Airaid
To Come - Corsa cat-back, Yellow interior panels, Subthump kit
i007spectre is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2011, 12:26 PM   #9
Chevrolet Customer Svc


 
Chevrolet Customer Svc's Avatar
 
Drives: GM Vehicles
Join Date: Jun 2010
Location: Michigan
Posts: 8,729
i007spectre, have you been able to take another vehicle for a test drive yet to see if the noises are the same or even present between the two vehicles? I hope your issue isn't as serious as mydreamcar's 1986! Keep us up on what you end up doing.

Jeff Morris, Chevrolet Customer Service
Chevrolet Customer Svc is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2011, 06:28 PM   #10
i007spectre

 
i007spectre's Avatar
 
Drives: 2014 Camaro 2LT RS
Join Date: Aug 2009
Location: Kansas
Posts: 1,095
not yet cause they were supposed to call me when my new pdim module and center console arrived, thats been a week ago. Im not too happy with them.
__________________
So Far - Airaid
To Come - Corsa cat-back, Yellow interior panels, Subthump kit
i007spectre is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2011, 06:42 PM   #11
69 rs/ss
 
69 rs/ss's Avatar
 
Drives: 1969 rs/ss & 2010 L99 #3747 4/28/09
Join Date: Oct 2008
Location: Albion, NY
Posts: 326
I have the same tire noise in my 2010 SS 17,000 mi. It sounds to me like I am running winter tires. The noise comes in at around 45 mph. Under when i slow to a stop with light presure on the peddle it lasts until around 5 mph really loud. Sound like it is comming from the left rear.
69 rs/ss is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Electrical / Transmission / Wire Harness Issue - Issue Solved RichD 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 6 02-16-2014 08:54 PM
Why hasn't the bumper paint issue been fixed Thrillz Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls 27 05-05-2011 08:34 PM
window indexing issue TripleB 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 9 03-20-2011 11:19 AM
Sequential Tail Light Issue 40again Cosmetics and Lighting Modification Discussions 5 03-17-2011 01:33 AM
GM says Camaro tranny issue is fixed, won't reveal cause Moorepheus Camaro V8 LS3 / L99 Engine, Exhaust, and Bolt-Ons 3 07-21-2009 05:05 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.