Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Grabiak Performance Center
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Engine | Drivetrain | Powertrain Technical Discussions > V8 and V6 Transmissions / Driveline (6L80 / 6L50 / TR6060 / AY6)


Reply
 
Thread Tools
Old 05-05-2012, 07:08 PM   #35
SUX2BU
Quit being a pu$$y
 
SUX2BU's Avatar
 
Drives: FAST
Join Date: Jan 2011
Location: Sachse TX (DFW)
Posts: 5,810
Quote:
Originally Posted by MA2010SS View Post
Question for you, why is it when I took my car for a ride before adjusting the speedo the car was consistanly off by 7-8mph accord to my gps (3.45 to 4.11)? Now granted I did only get the car up to 50 mph but if I was doing 30 (GPS Speed) the car was showing 37-38, same number if I was doing 50(GPS Speed) I adjusted the speedo after 8 miles or so and have not touched that part of the tune since
So you are telling me that when you were standing still your speedo said 7-8 mph? At 1 mph it said 8-9 mph? If when your GPS shows 30 mph and your car speedo shows 37-38 mph and at when your GPS shows 50 mph your car speedo still shows 37-38 mph , then it sounds like you have a crappy GPS.

This is simple math. If you increase or decrease your gear ratio by any percentage, you will inversely change your speed by that same percentage. Numbers don't lie.
SUX2BU is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2012, 08:06 AM   #36
MA2010SS
 
Drives: 2010 Camaro SS
Join Date: Aug 2010
Location: Somerset MA
Posts: 630
No, I noticed the speed difference at 30mph and again at 50mph there was a 7-8mph difference both times two times when I was at steady speeds is when I noticed, I was not looking for it the number was the same as far as the speedo being off, again I did not go over 50 until I changed the gear ratio later that day. Maybe I do have a crappy GPS
__________________
2010 Camaro SS Whipple SC, CAI Inc Intake, TSP 1 7/8" LT headers no cats, 3" magnaflow exhaust, HPT, RX Catch Can, LSR Toe Rods, LSR Trailing Arms, ALKY Control Meth, McLeod RXT Twin Disc, ZL1 fuel pump, 3.73 ZL1 Differential Kit, Tuned by SLOWHAWK Performance Bridgewater MA 577RWHP
MA2010SS is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2012, 10:15 AM   #37
SUX2BU
Quit being a pu$$y
 
SUX2BU's Avatar
 
Drives: FAST
Join Date: Jan 2011
Location: Sachse TX (DFW)
Posts: 5,810
Quote:
Originally Posted by MA2010SS View Post
No, I noticed the speed difference at 30mph and again at 50mph there was a 7-8mph difference both times two times when I was at steady speeds is when I noticed, I was not looking for it the number was the same as far as the speedo being off, again I did not go over 50 until I changed the gear ratio later that day. Maybe I do have a crappy GPS
Well going to 4.11s your speedo will be off by 19.13%. So when you are going 30 mph your speedo should show 35 and when you are going 50 mph your speedo should show 59 mph.
SUX2BU is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2012, 08:57 PM   #38
MA2010SS
 
Drives: 2010 Camaro SS
Join Date: Aug 2010
Location: Somerset MA
Posts: 630
Gotcha on that, next time I play with the tune I will change back to 3.45 in the tune and for sh!ts and giggles see if that's the outcome and pay more attention
__________________
2010 Camaro SS Whipple SC, CAI Inc Intake, TSP 1 7/8" LT headers no cats, 3" magnaflow exhaust, HPT, RX Catch Can, LSR Toe Rods, LSR Trailing Arms, ALKY Control Meth, McLeod RXT Twin Disc, ZL1 fuel pump, 3.73 ZL1 Differential Kit, Tuned by SLOWHAWK Performance Bridgewater MA 577RWHP
MA2010SS is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2012, 06:25 PM   #39
my2SSRS
 
my2SSRS's Avatar
 
Drives: 2010 2SS/RS 6 spd RJT
Join Date: Jul 2010
Location: Great Falls, MT
Posts: 42
Exclamation

*UPDATE* So i went to the dealer and ordered the left side speed sensor, changed it out and good to go!! So how the little wire got damaged inside, couldnt see any damage but that was it!! Thanks for all the info!!
__________________
2010 2SS/RS 6 spd. Silver Ground Effects, Tinted Windows, BFE SS longtube headers, 3" X, mid pipes, SpinTech 6000 mufflers, ROTO-FAB CAI, 4.11 RG's, Phadt Racing Bushings, JRE custume tune, Mobile1 ATF, RP rear gear oil, Custom badges, Hide away front plate holder. Custom engine cover and hood liner. 412 rwhp
my2SSRS is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2012, 07:29 PM   #40
SUX2BU
Quit being a pu$$y
 
SUX2BU's Avatar
 
Drives: FAST
Join Date: Jan 2011
Location: Sachse TX (DFW)
Posts: 5,810
Quote:
Originally Posted by my2SSRS View Post
*UPDATE* So i went to the dealer and ordered the left side speed sensor, changed it out and good to go!! So how the little wire got damaged inside, couldnt see any damage but that was it!! Thanks for all the info!!
The wire is very thin and delicate. Most people don't unplug them before messing with the rear suspension. The plastic sheath can stretch but the wire inside can't and it breaks. I see people do this ALL the time. I always unplug them when I do any work close to them, just to be safe.
SUX2BU is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2012, 09:34 AM   #41
Merc
In The Circle
 
Merc's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SSRS IOM M6
Join Date: May 2009
Location: Abbotsford BC Canada
Posts: 10,211
We did the diff swap to 3:91 on Saturday. No light show in my dash after the swap. The speedo is out, but that's it.

Attached Images
  
__________________
Merc is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.