Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
HRE Wheels
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum


Reply
 
Thread Tools
Old 05-04-2012, 01:11 PM   #15
Jyrine
 
Drives: 2011 Camaro SS
Join Date: May 2012
Location: Cloud City
Posts: 13
Quote:
Originally Posted by Dylan88 View Post
when it starts i just unplug the usb and plug it back in.
I've unplugged it multiple times...tried different cables....And it keeps getting worse.
__________________
Camaro leży w sercu, nie w ich rękach.
Jyrine is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2012, 01:15 PM   #16
powerslave
Assembly: April 12/12
 
powerslave's Avatar
 
Drives: A Self-Propelled Mechanical Vehicle
Join Date: Mar 2012
Location: PE, Canada
Posts: 481
Mine does it if I haven't plugged my phone in for a while... it only does it when it's "indexing" or whatever you call it, then it works fine afterwards. 2012.
__________________
powerslave is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2012, 01:36 PM   #17
DeAdMiKe187
 
Drives: Black 2012 2LT
Join Date: Apr 2012
Location: Brooklyn, NY
Posts: 210
Quote:
Originally Posted by Jyrine View Post
Now my system stands at
HW: DB
SW: DB
Maybe try a software update? You're one version behind.
DeAdMiKe187 is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2012, 02:14 PM   #18
Jyrine
 
Drives: 2011 Camaro SS
Join Date: May 2012
Location: Cloud City
Posts: 13
Quote:
Originally Posted by DeAdMiKe187 View Post
Maybe try a software update? You're one version behind.
They did two software updates and said that it should be up to snuff now.
What version are you running?
__________________
Camaro leży w sercu, nie w ich rękach.
Jyrine is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2012, 03:32 PM   #19
Pur3vil
 
Drives: 2010 ABM 2SS/RS M6
Join Date: Jun 2009
Location: West Chester, Ohio
Posts: 86
DB/DD is the latest version, but last I checked, they need to physically replace the PDIM module to make that change. Apparently there is not a software upgrade path from DB/DB to DB/DD. And the crackling and static still exists on DB/DD (at least for me). If I just unplug and plug back in the ipod at the usb port, it will go back to normal for a while and then start the static again. So far the only definite fix that I've heard of for this issue is going with an aftermarket head unit with iPod support, or deal with it. If you're having constant static/crackle, then that's a different issue than what I'm experiencing.
Pur3vil is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2012, 07:15 PM   #20
Jyrine
 
Drives: 2011 Camaro SS
Join Date: May 2012
Location: Cloud City
Posts: 13
Quote:
Originally Posted by Pur3vil View Post
DB/DD is the latest version, but last I checked, they need to physically replace the PDIM module to make that change. Apparently there is not a software upgrade path from DB/DB to DB/DD. And the crackling and static still exists on DB/DD (at least for me). If I just unplug and plug back in the ipod at the usb port, it will go back to normal for a while and then start the static again. So far the only definite fix that I've heard of for this issue is going with an aftermarket head unit with iPod support, or deal with it. If you're having constant static/crackle, then that's a different issue than what I'm experiencing.
Mine is constant...It will do it through a whole set of songs, no matter the tempo....

And I've tried the unplug method.. nothing.

I was running an AUX cable today to see if its the iPod, and it isn't...not a bit of crackle that way...only when through the usb.
__________________
Camaro leży w sercu, nie w ich rękach.
Jyrine is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2012, 10:46 PM   #21
dianeokie
Going places
 
dianeokie's Avatar
 
Drives: 2011 2LT/RS Victory Red
Join Date: Oct 2010
Location: Atlanta, GA
Posts: 4,878
Ok, this is the wording on the repair bill when they fixed my USB/iPod issue. No problems since this was fixed in August.

customer states when iPod is plugged in after about 45 minutes start to hear static - crackling - part ordered. Scan multi media module interface for bulletin #PI005B. The module needs to be replaced for crackling noise. Replaced the multi media interface module and check software. OK

They ordered part #20927509 Module 9.680
__________________



"just stay with traffic, you'll be fine". = famous last words
dianeokie is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2012, 02:26 PM   #22
Jyrine
 
Drives: 2011 Camaro SS
Join Date: May 2012
Location: Cloud City
Posts: 13
Quote:
Originally Posted by dianeokie View Post
Ok, this is the wording on the repair bill when they fixed my USB/iPod issue. No problems since this was fixed in August.

customer states when iPod is plugged in after about 45 minutes start to hear static - crackling - part ordered. Scan multi media module interface for bulletin #PI005B. The module needs to be replaced for crackling noise. Replaced the multi media interface module and check software. OK

They ordered part #20927509 Module 9.680
Thank you! I know no EXACTLY what to tell them to order...This will certainly help speed things along.

I'll be sure to report back sometime next week to say if this does indeed fix the problem.
__________________
Camaro leży w sercu, nie w ich rękach.
Jyrine is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2012, 02:35 PM   #23
midnighter
Account Suspended
 
Drives: nothing
Join Date: Nov 2010
Location: a hole
Posts: 17,910
Quote:
Originally Posted by PQ View Post
Usual questions.

Have you used several different cords to be sure it's not that?

Are you sure it's not movement of the cord in the usb port?

New phone?
This. My cord was pinched and my phone or ipod would sound staticy when connected through my car stereo until I bought a new cord.
midnighter is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2012, 07:57 PM   #24
SSBlack
Account Suspended
 
Drives: 2010 2SS/RS JFB
Join Date: Mar 2012
Location: DFW
Posts: 807
Quote:
Originally Posted by dianeokie View Post
Ok, this is the wording on the repair bill when they fixed my USB/iPod issue. No problems since this was fixed in August.

customer states when iPod is plugged in after about 45 minutes start to hear static - crackling - part ordered. Scan multi media module interface for bulletin #PI005B. The module needs to be replaced for crackling noise. Replaced the multi media interface module and check software. OK

They ordered part #20927509 Module 9.680
Thanks. I primarily listen to memory sticks plugged into the USB connection.

Never noticed the static on radio or CDs. It's only intermittent, so I knew I couldn't repeat it for the dealer.

The TSB number is a big help.
SSBlack is offline   Reply With Quote
 
Reply

Tags
2011, camaro, crackle, ss2, stero

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:26 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.