Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Apex Paul
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > General Camaro Forums > Camaro ZL1 Forum - ZL1 Specific Topics > ZL1 Wheels/Tires

ZL1 Wheels/Tires Wheels and tires discussion for ZL1

Reply
 
Thread Tools
Old 09-30-2012, 01:37 PM   #1
RobZL1580
 
Drives: 2013 Camaro ZL1
Join Date: Sep 2012
Location: PA
Posts: 62
2013 ZL1 Wheels - anyone else have problems

I have a 2013 Camaro ZL1, with the optional Bright Forged Aluminum wheels. The problem I am having is if you look at the picture, it appears that the painted/clear coated portion of the wheel near the lug nuts are stained or damaged. I cannot figure out what is wrong, because the wheels have been painfully and thoroughly washed once a week since I purchased the car. The rest of the wheel everywhere else is perfect.

I took the car to my dealership. They tried some compound on it with no success. The dealer took pictures to forward to Chevrolet to see what they have to say.

Correct me if I am wrong, but these are painted/clear coated aluminum wheels, correct?

Name:  DSCN2995.JPG
Views: 3358
Size:  257.5 KB
RobZL1580 is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2012, 01:43 PM   #2
SlingShot


 
SlingShot's Avatar
 
Drives: 2012 ZL1 - #670
Join Date: Jun 2009
Location: Seminole, Fl.
Posts: 7,009
Mine are the same way, and the area behind the spokes are also stained. I am have a very hard time cleaning them. I'm to the point of having them chromed, so I don't have to deal with it any more.
__________________
SlingShot is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2012, 01:47 PM   #3
Skylane765
Splitter washers, jack pd

 
Skylane765's Avatar
 
Drives: 13 ZL1, 14 Z/28, Cessna 182T
Join Date: May 2012
Location: San Diego
Posts: 2,709
Looks like where the clear coat was not spayed.
Skylane765 is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2012, 04:02 PM   #4
RobZL1580
 
Drives: 2013 Camaro ZL1
Join Date: Sep 2012
Location: PA
Posts: 62
At this point 128 People have viewed this thread. If you are ZL1 owner and you do not have this problem would you please post that you are not having this problem.

Thanks!
RobZL1580 is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2012, 04:14 PM   #5
KKreme15

 
KKreme15's Avatar
 
Drives: C6 Z06
Join Date: Jan 2010
Location: Dayton, MD
Posts: 1,638
I have viewed this thread 3 times, i have black wheels
KKreme15 is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2012, 04:19 PM   #6
Pgoldston
 
Drives: 1999 camaro
Join Date: Feb 2012
Location: Las Vegas
Posts: 111
I have black wheels but have the exact same thing. Right now I am dealing with GM customer service trying to get the wheel fixed since my local dealership told me that it wasnt a warranty item since I didnt buy the car from them.
__________________
You can lead a horse to water but you cant force people to look at the data
Pgoldston is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2012, 04:34 PM   #7
Nailn it
 
Drives: 2013 ZL1 Ashen Gray / Manual
Join Date: May 2012
Location: Wilmington NC
Posts: 208
Quote:
Originally Posted by RobZL1580 View Post
At this point 128 People have viewed this thread. If you are ZL1 owner and you do not have this problem would you please post that you are not having this problem.

Thanks!
I have the same issue with my black rims, obviously some kind of paint method issue. Looks like yours have the same issue. Where yours appear stained mine show bare metal. My guess is that those spots are where they missed the clear coat. I haven't done anything about it. Can't see it from a distance but if you get up close you can easily see it. All of my rims have it. Some worse than others.
Nailn it is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2012, 04:37 PM   #8
BlemsBumble
 
BlemsBumble's Avatar
 
Drives: '13 ZL1 #662; '10 SS; '99 SS
Join Date: May 2009
Location: Clovis CA
Posts: 457
Not an issue for me to this point. Had the car for a month (5 spoke)
__________________
BlemsBumble is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2012, 04:40 PM   #9
Camaro Fred
2012 ZL1 VIN 150
 
Drives: 1973 RS LT Camaro 4 Speed
Join Date: Jan 2012
Location: Southern CA
Posts: 237
I have Aluminum wheels on my ZL1 and just checked all four rims. Mine are evenly painted in each lug nut recess. Sorry to hear of your experience. Wonder if this is a 2013 problem or all years.
For anyone having problems keeping rims clean, I highly recommend Armor All Wheel Protectant. You spray it on and let it dry > 1 hr. It will cut the brake dust down by an order of magnitude.
__________________
Camaro Fred is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2012, 05:43 PM   #10
closs2sx
 
closs2sx's Avatar
 
Drives: 1970 chevelle
Join Date: Aug 2011
Location: Central NH
Posts: 534
i have the black wheels and the finish is very thin on those as well. not the best coverage especially in the lug area. sloppy work by the vendor that provided the wheels
__________________
MY Car
2013 ZL1 Vin 555
Details
Crystal Red Tint Coat/ Black Wheels
Exposed Carbon Fiber Insert
6 Spd Manual
Dads Car
2013 ZL1 vin 963
Crystal Red Tint Coat/Black Wheels
Exposed Carbon Fiber Insert
6 Spd Manual
Road Trip To Buffalo complete shipment from MO has arrived
closs2sx is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2012, 07:21 PM   #11
Hercules
 
Drives: 13 ZL1 1091, 04 Ram 2500, 12 CX9
Join Date: Jul 2012
Location: Lancaster, PA
Posts: 559
I'll check my wheels in the a.m. and let you know, one way or the other.
Hercules is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2012, 07:31 PM   #12
dangjohnny
 
Drives: 2013 Evolution GSR
Join Date: Jul 2012
Location: PA
Posts: 561
You guys better sell those rims before they get worse! I will be generous and buy them from you as to relieve you from this terrible burden!
dangjohnny is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2012, 08:12 PM   #13
OldJedi
Use the Force
 
OldJedi's Avatar
 
Drives: 1967 FI Corvette and CRT ZL1 #336
Join Date: Jan 2010
Location: Davie, Fl.
Posts: 3,095
Send a message via AIM to OldJedi
Quote:
Originally Posted by RobZL1580 View Post
I have a 2013 Camaro ZL1, with the optional Bright Forged Aluminum wheels. The problem I am having is if you look at the picture, it appears that the painted/clear coated portion of the wheel near the lug nuts are stained or damaged. I cannot figure out what is wrong, because the wheels have been painfully and thoroughly washed once a week since I purchased the car. The rest of the wheel everywhere else is perfect.

I took the car to my dealership. They tried some compound on it with no success. The dealer took pictures to forward to Chevrolet to see what they have to say.

Correct me if I am wrong, but these are painted/clear coated aluminum wheels, correct?

Attachment 427746
This is happening on my front wheels as well. They are discolored in the area around the lug nuts. I thought it was because of the heat from the heavy braking. Now that I see that others have this same problem will take it to the dealer to document the condition. Thanks for bringing it to everyone's attention.
__________________
Walk softly, carry a light saber and drive a ZL1!
OldJedi is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2012, 08:55 PM   #14
buffetfn1
 
Drives: 13 Panther, 12 ZL1, 11 IPC
Join Date: Jan 2012
Location: Moncks Corner, SC
Posts: 49
I do not have this problem on mine thankfully
buffetfn1 is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2012, 09:35 PM   #15
gregbzl1
 
gregbzl1's Avatar
 
Drives: 2013 ZL1 WHITE W/CF HOOD INSERT
Join Date: Aug 2012
Location: DILWORTH,MN
Posts: 61
2013 ZL1 WHEELS LOOK OK. 2 MONTHS OLD.
gregbzl1 is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2012, 09:41 PM   #16
oldfriend


 
oldfriend's Avatar
 
Drives: 2010 SS BLK IO interior
Join Date: Dec 2009
Location: 32*38' 49N. 16*55'42W
Posts: 6,947
Quote:
Originally Posted by Pgoldston View Post
I have black wheels but have the exact same thing. Right now I am dealing with GM customer service trying to get the wheel fixed since my local dealership told me that it wasnt a warranty item since I didnt buy the car from them.
It does not mater where you bought the car from , the dealer will get paid for the service by GM .
__________________
2010 BLK 2SS RS IO
oldfriend is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2012, 09:53 PM   #17
01pewterz28
Camaro Junkie
 
01pewterz28's Avatar
 
Drives: 2010 2LT/RS,Born 9/14/09 @ 11:50:57
Join Date: Aug 2008
Location: Ocoee, FL
Posts: 7,420
I do not own a ZL1 but I do have the 5-spoke wheels I have the same issue I can tell you when I got my wheels they were off a 1 day old ZL1 and I did not have this problem. It appears to be the brake dust/ standing water eating into the paint. This is an issue GM needs to address.
__________________
2010 2LT/RS, 2001 Z/28, 2014 Impala 2LT
01pewterz28 is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2012, 01:43 AM   #18
ZL1lover
 
Drives: 2012 ZL1 Victory Red
Join Date: Feb 2012
Location: Flushing, MI
Posts: 37
I have the black wheels with the same problem, inside the lug but holes and the edges of the spokes and also where it says camaro are all showing through the powder coating and look grey. It is at the dealership right now and I am supposed to have an answer tomorrow or Tuesday as to what they are going to do for it. It seems like the powder coating was applied too thinly and didn't completely coat everything.
__________________
“It scares little children and annoys senior citizens. We know we have it right.” -Tony Roma on the exhaust note of the ZL1
ZL1lover is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2012, 04:49 AM   #19
alyssasdad
Go VOLS!!!!!
 
alyssasdad's Avatar
 
Drives: ZL1 #1344 VR, M6
Join Date: May 2012
Location: Ardmore,Al.
Posts: 277
Man,Im so happy to see this thread!!!! Im not happy that its happening to you,Im just happy that its not just mine!!! Mine is a 2012 Z and 3 of my 4 wheels are doing this. I took mine to the dealer last week. He is having me come back to take pictures to send to the GM rep. Ill let yall know what happens!!!!
__________________
1.GOD
2.Family
3.Camaro........& the TENNESSEE VOLS!!!
alyssasdad is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2012, 09:10 AM   #20
Hercules
 
Drives: 13 ZL1 1091, 04 Ram 2500, 12 CX9
Join Date: Jul 2012
Location: Lancaster, PA
Posts: 559
Just checked mine and the only thing I found is I don't clean in there well enough. I ahve only had Natasha for one month though. But reading 01pewterz28's post we need to definitely keep an eye on them and let GM know. Keep us posted how you make out.
Hercules is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2012, 11:38 AM   #21
alyssasdad
Go VOLS!!!!!
 
alyssasdad's Avatar
 
Drives: ZL1 #1344 VR, M6
Join Date: May 2012
Location: Ardmore,Al.
Posts: 277
Quote:
Originally Posted by Hercules View Post
Just checked mine and the only thing I found is I don't clean in there well enough. I ahve only had Natasha for one month though. But reading 01pewterz28's post we need to definitely keep an eye on them and let GM know. Keep us posted how you make out.
This problem has nothing to do with the wheel being clean. I clean my wheels everytime I get back from driving the car with a soft wet microfiber towell. The only type of cleaner that has ever touched my wheels are soap and water,and a light coat of nxt wax.
__________________
1.GOD
2.Family
3.Camaro........& the TENNESSEE VOLS!!!
alyssasdad is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2012, 12:19 PM   #22
charlietuna

 
charlietuna's Avatar
 
Drives: 2013 ZL1
Join Date: Jul 2012
Location: Chicago, IL
Posts: 1,201
Similar issue I hope they will have a batch that is correct and replace them.
__________________
Laus Deo
charlietuna is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2012, 12:29 PM   #23
Xavier1421
 
Xavier1421's Avatar
 
Drives: 2012 2SS/RS
Join Date: Apr 2012
Location: FL
Posts: 77
10 spoke black, thin coating on rim edge - now I'll have to study the lug areas as well. Possibly explains the "shortages" with the ZL1 wheels in general = poor finishing. smh
Xavier1421 is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2012, 01:32 PM   #24
Chevrolet Customer Svc


 
Chevrolet Customer Svc's Avatar
 
Drives: GM Vehicles
Join Date: Jun 2010
Location: Michigan
Posts: 8,671
Quote:
Originally Posted by RobZL1580 View Post
I have a 2013 Camaro ZL1, with the optional Bright Forged Aluminum wheels. The problem I am having is if you look at the picture, it appears that the painted/clear coated portion of the wheel near the lug nuts are stained or damaged. I cannot figure out what is wrong, because the wheels have been painfully and thoroughly washed once a week since I purchased the car. The rest of the wheel everywhere else is perfect.

I took the car to my dealership. They tried some compound on it with no success. The dealer took pictures to forward to Chevrolet to see what they have to say.

Correct me if I am wrong, but these are painted/clear coated aluminum wheels, correct?

Attachment 427746
I see that you have gone to your dealership and the solution didn't work. If you would like to PM me your first and last name, address, phone number, VIN, mileage and involved dealership; I will be able to contact your dealership and research this further.

Brandon
Chevrolet Customer Service
Chevrolet Customer Svc is online now   Reply With Quote
Old 10-01-2012, 03:57 PM   #25
Hercules
 
Drives: 13 ZL1 1091, 04 Ram 2500, 12 CX9
Join Date: Jul 2012
Location: Lancaster, PA
Posts: 559
Quote:
Originally Posted by alyssasdad View Post
This problem has nothing to do with the wheel being clean. I clean my wheels everytime I get back from driving the car with a soft wet microfiber towell. The only type of cleaner that has ever touched my wheels are soap and water,and a light coat of nxt wax.
I meant nothing about your wheels and the cleaning of them. That comment was actually addressed to me, I'm not doing a good enough job. I just have to do a better job cleaning and watch since it's not happening to everyone right away.

Things should be taken care of now, I see Brandon chimed in and is going to try and help. Good Luck!
Hercules is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.