Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Vector Motorsports
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro DIY & HOW-TO instructions & discussions

Camaro DIY & HOW-TO instructions & discussions All DIY projects & discussions

Reply
 
Thread Tools
Old 05-04-2011, 06:57 PM   #26
franknbeans
Whipped
 
franknbeans's Avatar
 
Drives: 2010 CAMARO
Join Date: Sep 2008
Location: Pittsburgh-ish - PA
Posts: 4,091
Don't mind the check engine light... It was for a LOW battery. I charged up the system and rest the codes and all is good now. .. at least with the check engine light that is.


__________________
The "ManCard"

franknbeans is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2011, 01:17 PM   #27
mxfan127
 
mxfan127's Avatar
 
Drives: 2011 CAMARO
Join Date: May 2011
Location: Burlington Wi
Posts: 104
CAN THIS BE DONE WITHOUT TAKING OUT THE DASH? WHAT IF YOU TOOK OUT THE WINDSHIED TO CUT THE HOLE CAN YOU STILL GET TO THE PLUG I REALLY WANT TO DO THIS BUT IT LOOKS LIKE HELL ANY THOUGHTS? ALSO DO THE 2011 LS STILL HAVE THE PLUG UNDER THE DASH IF NOT WHAT WOULD I NEED TO DO TO MAKE THIS WORK?
mxfan127 is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2011, 02:26 PM   #28
2SSRS@Gen5diy
Salt & Pepper 2014 Z/28

 
2SSRS@Gen5diy's Avatar
 
Drives: 2010 2SS IOM ,2014 Z/28, 66 Nova
Join Date: Oct 2008
Location: By the lake in AZ
Posts: 11,564
Hi no this can not be done without removing the dash, on the 2011 i do not know but more then likely it will not be there or it want work without the HUD harness, that is from all the things on the 2010, GM does not make it ease.
2SSRS@Gen5diy is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2011, 06:47 AM   #29
mxfan127
 
mxfan127's Avatar
 
Drives: 2011 CAMARO
Join Date: May 2011
Location: Burlington Wi
Posts: 104
how would i find out what parts i need? 2ssrs i seen your diy on this great post this is the one mod i def want to do but have already ran into dealer problems just with foglights im sure they would hang up on me if i asked about this!!! i dont have a problem buying what ever parts i need to do it right but not sure i wanna cut into anything i think i read somewhere someone is making a harness
mxfan127 is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2011, 09:16 AM   #30
2SSRS@Gen5diy
Salt & Pepper 2014 Z/28

 
2SSRS@Gen5diy's Avatar
 
Drives: 2010 2SS IOM ,2014 Z/28, 66 Nova
Join Date: Oct 2008
Location: By the lake in AZ
Posts: 11,564
Quote:
Originally Posted by mxfan127 View Post
how would i find out what parts i need? 2ssrs i seen your diy on this great post this is the one mod i def want to do but have already ran into dealer problems just with foglights im sure they would hang up on me if i asked about this!!! i dont have a problem buying what ever parts i need to do it right but not sure i wanna cut into anything i think i read somewhere someone is making a harness
Here you go, http://www.camaro5.com/forums/showthread.php?t=142425
2SSRS@Gen5diy is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2011, 11:45 AM   #31
mxfan127
 
mxfan127's Avatar
 
Drives: 2011 CAMARO
Join Date: May 2011
Location: Burlington Wi
Posts: 104
cool thanks now that says 2ss and 2lt i have an ls will it still work?
mxfan127 is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2011, 12:13 PM   #32
2SSRS@Gen5diy
Salt & Pepper 2014 Z/28

 
2SSRS@Gen5diy's Avatar
 
Drives: 2010 2SS IOM ,2014 Z/28, 66 Nova
Join Date: Oct 2008
Location: By the lake in AZ
Posts: 11,564
You need to let me know that if you order, its made a diffract way (2 sets of plug and play connectors) but it works fin.
2SSRS@Gen5diy is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2011, 12:35 PM   #33
Baldman
EMERALD COAST CAMAROS
 
Baldman's Avatar
 
Drives: 2010 Cyber Grey Metallic 2LT/RS
Join Date: Feb 2010
Location: Valparaiso Florida
Posts: 1,848
Franknbeans, Any word on your dashlight problem and how far are you along in putting it back together? I've been following your thread and just want to know. Hope you got it fixed and enjoying your HUD.
__________________
TEAM LLT
Baldman is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2011, 03:11 PM   #34
mxfan127
 
mxfan127's Avatar
 
Drives: 2011 CAMARO
Join Date: May 2011
Location: Burlington Wi
Posts: 104
I WILL BE ORDERING SOON THANKS FOR THE INFO... WORKING ON BLUETOOTH CONTROLS ON THE WHEEL RIGHT NOW AND STILL CANT FIND A DEALER TO TURN ON MY FOGLIGHTS GRRRRRRRR
mxfan127 is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2011, 02:11 PM   #35
franknbeans
Whipped
 
franknbeans's Avatar
 
Drives: 2010 CAMARO
Join Date: Sep 2008
Location: Pittsburgh-ish - PA
Posts: 4,091
So I was told to check some connections under the air bag. . . popped off the air bag for the second time and snapped off one of the air bag connectors. . . and I couldn't find any loos cables or connectors under the air bag...

I truly regret ever doing this mod. IMO, drive to someone that has done it many times before, pay for the gas and install. . I F-ing hate this.
__________________
The "ManCard"

franknbeans is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2011, 02:16 PM   #36
franknbeans
Whipped
 
franknbeans's Avatar
 
Drives: 2010 CAMARO
Join Date: Sep 2008
Location: Pittsburgh-ish - PA
Posts: 4,091
anyone know the part number for a new connector?
__________________
The "ManCard"

franknbeans is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2011, 10:28 PM   #37
STINGS
Live for On Ramps!
 
STINGS's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro/2LT/RS/T.F./6M "naomi"
Join Date: Feb 2010
Location: Phoenix
Posts: 184
Quote:
Originally Posted by franknbeans View Post
anyone know the part number for a new connector?
One of the connectors for the steering wheel airbag??



If it is one of these connectors, it is part of the clockspring. PN is 20810972, Description is a RU458F-Coil. I paid 28.64 with tax at a local dealer here in Phoenix. List is 37 dollars and change.

Joe
STINGS is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2011, 08:55 AM   #38
franknbeans
Whipped
 
franknbeans's Avatar
 
Drives: 2010 CAMARO
Join Date: Sep 2008
Location: Pittsburgh-ish - PA
Posts: 4,091
Yup, that would be it. thanks for the info.
__________________
The "ManCard"

franknbeans is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2011, 11:13 AM   #39
Batman0837
 
Batman0837's Avatar
 
Drives: '10 CGM 2SS/RS # 71394
Join Date: Sep 2009
Location: Middletown, DE
Posts: 365
I'm sorry you're having so much trouble. Hopefully it'll be all up and running flawlessly with minimal expense. I am starting this mode soon and hope to avoid similar issues.
Batman0837 is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2011, 09:29 AM   #40
franknbeans
Whipped
 
franknbeans's Avatar
 
Drives: 2010 CAMARO
Join Date: Sep 2008
Location: Pittsburgh-ish - PA
Posts: 4,091
Ordered the part.. but FYI that part number supersedes to new number.
__________________
The "ManCard"

franknbeans is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2011, 07:51 PM   #41
2SSRS@Gen5diy
Salt & Pepper 2014 Z/28

 
2SSRS@Gen5diy's Avatar
 
Drives: 2010 2SS IOM ,2014 Z/28, 66 Nova
Join Date: Oct 2008
Location: By the lake in AZ
Posts: 11,564
Any update on this and i know the answer to that but can you update.
__________________
2SSRS@Gen5diy is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2011, 09:53 PM   #42
franknbeans
Whipped
 
franknbeans's Avatar
 
Drives: 2010 CAMARO
Join Date: Sep 2008
Location: Pittsburgh-ish - PA
Posts: 4,091
Was told the ECU was FULL of error codes. . . None to trigger a light on the dash, but more of secondary codes. . said most where from "low voltage". Not sure how they all got there, but they reset the computer and all is good now. . thank god.
__________________
The "ManCard"

franknbeans is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2011, 10:00 PM   #43
Kilo-9
Dog Is My Copilot
 
Kilo-9's Avatar
 
Drives: 2011 2SS/RS LS3
Join Date: Jun 2009
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 1,373
Quote:
Originally Posted by franknbeans View Post
Was told the ECU was FULL of error codes. . . None to trigger a light on the dash, but more of secondary codes. . said most where from "low voltage". Not sure how they all got there, but they reset the computer and all is good now. . thank god.
Cool...glad it was something simple.
__________________
Kilo-9 is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2011, 10:24 PM   #44
2SSRS@Gen5diy
Salt & Pepper 2014 Z/28

 
2SSRS@Gen5diy's Avatar
 
Drives: 2010 2SS IOM ,2014 Z/28, 66 Nova
Join Date: Oct 2008
Location: By the lake in AZ
Posts: 11,564
Quote:
Originally Posted by franknbeans View Post
Was told the ECU was FULL of error codes. . . None to trigger a light on the dash, but more of secondary codes. . said most where from "low voltage". Not sure how they all got there, but they reset the computer and all is good now. . thank god.
Thanks i am as glad as you are, that was the first time we ran in to any thing like that.
__________________
2SSRS@Gen5diy is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2011, 12:12 PM   #45
franknbeans
Whipped
 
franknbeans's Avatar
 
Drives: 2010 CAMARO
Join Date: Sep 2008
Location: Pittsburgh-ish - PA
Posts: 4,091
My guess. . . no battery tender... on / off / on / off with the battery. . plus installing the Onstar incorrectly led to all the error codes.
__________________
The "ManCard"

franknbeans is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2012, 01:07 PM   #46
jeepguy_1980

 
jeepguy_1980's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 1SS
Join Date: May 2010
Location: Newport News
Posts: 1,311
Quote:
Originally Posted by franknbeans View Post
Ok, a HUGE step that was overlooked in every one of the HUD install threads I've read was the removal of the PASSENGER airbag bolts.

My father and I spent 1.5 hours tugging on the dash... removing little screws that we didn't have to... then a phone call to Ofer and he put us straight in 5 minutes.



Taking the rest of the night off.. spending it with friends and family.. Will start back up on Monday.

So you just remove the bolts, but not the airbag, correct?
jeepguy_1980 is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2012, 04:48 PM   #47
franknbeans
Whipped
 
franknbeans's Avatar
 
Drives: 2010 CAMARO
Join Date: Sep 2008
Location: Pittsburgh-ish - PA
Posts: 4,091
correct
__________________
The "ManCard"

franknbeans is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2012, 09:13 PM   #48
CamaroJim56
Obsessed
 
CamaroJim56's Avatar
 
Drives: 2013 Crystal Red Metallic 2SS RS
Join Date: Jun 2011
Location: Centreville, VA
Posts: 1,895
That looks like a lot of work....

Glad mine came with it, or i would have to live without it!

Hope it all worked out well for you guys!

Jim
__________________

2013 CRT 2SS RS – Heritage Grille, CAI, ZL1 Style Splitter, Chrome OEM Wheels.
CamaroJim56 is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2012, 09:33 PM   #49
MYDLIFECRISIS

 
MYDLIFECRISIS's Avatar
 
Drives: '12SS/2SS/45TH-'06 2500HD/Silverado
Join Date: Jul 2012
Location: Fairfax, VA
Posts: 2,115
Quote:
Originally Posted by CamaroJim56 View Post
That looks like a lot of work....

Glad mine came with it, or i would have to live without it!

Hope it all worked out well for you guys!

Jim
DITTO!!
__________________
2012 Camaro SS 2SS 45TH Anniversary Edition


MYDLIFECRISIS is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Add HUD to your 2010 2SSRS@Gen5diy Camaro DIY & HOW-TO instructions & discussions 1936 06-14-2014 02:10 PM
HUD>>>First 2010 HUD install in the country completed, 2010 Camaro, Steve Doten; SteveDoten Camaro DIY & HOW-TO instructions & discussions 16 05-10-2011 09:19 PM
Install pics or step by step. DIY on T3 ports? ROBBDOGG1986 Camaro DIY & HOW-TO instructions & discussions 11 09-21-2010 10:43 PM
Who wants the HUD system available ASAP? linkwpc Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum 72 04-27-2010 12:14 AM
M45 Blinder X-treme laser jammer install klove Camaro DIY & HOW-TO instructions & discussions 7 12-10-2009 03:39 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.