Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
HeadlightArmor
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > General Camaro Forums > Camaro ZL1 Forum - ZL1 Specific Topics > Engine | Exhaust | Bolt-On | Drivetrain Modifications

Reply
 
Thread Tools
Old 12-15-2012, 12:27 AM   #1
jydenwr
 
jydenwr's Avatar
 
Drives: 2012 CHEVROLET CAMARO ZL1 (BLACK)
Join Date: Aug 2011
Location: TEXAS
Posts: 63
CHECK ENGINE LIGHT

I added the ZL1 Exhaust commander about 4 months ago. Now my engine light is on. I called OnStar and have them run an on-demand diagnostic. They said it has to do with the exhaust system. I use my exhaust commander a lot unless I'm traveling on the highway but in town I've used it constantly. Am I using it too much? Anyone?
jydenwr is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2012, 07:54 AM   #2
SamHouseIII
I Carry!
 
SamHouseIII's Avatar
 
Drives: 2013 CRT ZL1
Join Date: Jul 2011
Location: Fletcher, Ok
Posts: 2,618
Should not throw any code or check engine lights from this...return to stock and take to the dealer or leave it take to autozone and have them scan for codes and let us know what they find. Someone will chime in with the codes and what to do.
__________________
I am a Modaholic!! Please Help!! Do Not feed my addicition....See build...
http://www.camaro5.com/forums/showthread.php?t=261540

From Oklahoma, Join us on Facebook
https://www.facebook.com/groups/okcamaros/

SamHouseIII is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2012, 12:07 PM   #3
gmgdave
 
gmgdave's Avatar
 
Drives: 12 ZL1 & 08 Suzuki Boulevard C50
Join Date: Oct 2011
Location: Olympia, WA
Posts: 371
I have the very first Exhaust Commander and it has been installed since April 3012. No issues and no lights. Since the the Exhaust Commander only controls the values I would like to know what the valves could throw as a code. Have someone read the code and get a clearer idea of the actual problem.
__________________
2012 ZL1 - #413 - IOM - Mods; Exhaust Commander. GMG Third Brake Light Pulsar, Tinted Windows, color matched Engine cover, ZL1 Floor Mats
gmgdave is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2012, 10:34 PM   #4
Nailn it
 
Drives: 2013 ZL1 Ashen Gray / Manual
Join Date: May 2012
Location: Wilmington NC
Posts: 208
Quote:
Originally Posted by gmgdave View Post
I have the very first Exhaust Commander and it has been installed since April 3012. No issues and no lights. Since the the Exhaust Commander only controls the values I would like to know what the valves could throw as a code. Have someone read the code and get a clearer idea of the actual problem.
I've been getting exhaust codes, but mine say the o2 sensors are taking too long to respond. I suspect the long tube headers delay the signal, never had any codes from my exhaust comander. Did you do any other mods?
Nailn it is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:12 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.