Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
HeadlightArmor
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > General Camaro Forums > Member Car Journals

Member Car Journals Want to keep a long term Camaro project journal to share with the community? Use this forum to create a single thread which you can update over time to document the progress.

Reply
 
Thread Tools
Old 03-12-2013, 10:49 PM   #51
OzzySS

 
OzzySS's Avatar
 
Drives: 2013 2SS/1LE, 2004 Cavalier
Join Date: Sep 2012
Location: PC, HI
Posts: 1,311
Thanks. I've seen one or two cars on the forum that have double halos...but I'm sizing the large halos now with the light cover and it seems like an awful lot of the halo will be covered :( hmmm...
__________________
Build thread linked in the pic...


OzzySS is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2013, 11:16 PM   #52
OzzySS

 
OzzySS's Avatar
 
Drives: 2013 2SS/1LE, 2004 Cavalier
Join Date: Sep 2012
Location: PC, HI
Posts: 1,311
A little disappointed with how much halo will be covered :( guess i'll take it for now tho
Name:  ImageUploadedByTapatalk1363148147.617514.jpg
Views: 416
Size:  104.4 KB
__________________
Build thread linked in the pic...


OzzySS is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2013, 11:21 PM   #53
tramtwo


 
tramtwo's Avatar
 
Drives: 2013 1LE
Join Date: Jul 2011
Location: N'Awlinz
Posts: 6,531
Quote:
Originally Posted by OzzySS View Post
A little disappointed with how much halo will be covered :( guess i'll take it for now tho
Attachment 484724

That can't be right can it.... you better measure again before you seal that up.
__________________
tramtwo is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2013, 11:45 PM   #54
OzzySS

 
OzzySS's Avatar
 
Drives: 2013 2SS/1LE, 2004 Cavalier
Join Date: Sep 2012
Location: PC, HI
Posts: 1,311
it's right...well, as right as it can be...almost like AAC sent me halos for a truck light or something
__________________
Build thread linked in the pic...


OzzySS is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2013, 11:56 PM   #55
tramtwo


 
tramtwo's Avatar
 
Drives: 2013 1LE
Join Date: Jul 2011
Location: N'Awlinz
Posts: 6,531
Quote:
Originally Posted by OzzySS View Post
it's right...well, as right as it can be...almost like AAC sent me halos for a truck light or something
I just hate for you to do all this work and have to settle...

Maybe before you seal them up you can post a thread in the lighting section and ask for options...

AAC is just right up the street so let me know if I need to go over there for ya!!
__________________
tramtwo is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2013, 12:30 AM   #56
OzzySS

 
OzzySS's Avatar
 
Drives: 2013 2SS/1LE, 2004 Cavalier
Join Date: Sep 2012
Location: PC, HI
Posts: 1,311
Well, here's the naked setup
Name:  ImageUploadedByTapatalk1363152594.577495.jpg
Views: 393
Size:  100.8 KB
I've got the break at the bottom currently. I wonder if it's supposed to be at the top? I might pull one up and flip it, see if it improves. The instructions that came with the kit showed a complete circle halo :/
__________________
Build thread linked in the pic...


OzzySS is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2013, 01:54 AM   #57
OzzySS

 
OzzySS's Avatar
 
Drives: 2013 2SS/1LE, 2004 Cavalier
Join Date: Sep 2012
Location: PC, HI
Posts: 1,311
Ok I flipped them. Maybe a smidge better but still not an RS halo look.
Now the frustration is I wired the projectors to the car, but can't get the highs or lows to come on. Followed the instructions, verified I had good ground, etc. only thing I can think of is maybe I got a bad control box. Gonna email TRS tonight. I need some dinner now
__________________
Build thread linked in the pic...


OzzySS is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2013, 01:57 AM   #58
tramtwo


 
tramtwo's Avatar
 
Drives: 2013 1LE
Join Date: Jul 2011
Location: N'Awlinz
Posts: 6,531
Quote:
Originally Posted by OzzySS View Post
Ok I flipped them. Maybe a smidge better but still not an RS halo look.
Now the frustration is I wired the projectors to the car, but can't get the highs or lows to come on. Followed the instructions, verified I had good ground, etc. only thing I can think of is maybe I got a bad control box. Gonna email TRS tonight. I need some dinner now

The joys of modding... oh and I am having my second midnight snack... @ 2am
__________________
tramtwo is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2013, 10:28 PM   #59
OzzySS

 
OzzySS's Avatar
 
Drives: 2013 2SS/1LE, 2004 Cavalier
Join Date: Sep 2012
Location: PC, HI
Posts: 1,311
Well, I guess I didn't make a good ground on either bulb from the radiator. Got wiring for the halos and ran wire from the ballasts to the terminal and they came right on...
Name:  ImageUploadedByTapatalk1363231660.652389.jpg
Views: 406
Size:  82.2 KB
Also blinded my roommate there hahaha
__________________
Build thread linked in the pic...


OzzySS is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2013, 12:33 AM   #60
OzzySS

 
OzzySS's Avatar
 
Drives: 2013 2SS/1LE, 2004 Cavalier
Join Date: Sep 2012
Location: PC, HI
Posts: 1,311
Did my "are they level?" test...looks good. Anybody have a clue why my blinkers are just a constant ON now? They won't act as turn signals when I move the stick, but will blink as hazards. Otherwise they just stay on.
As others said in my thread about this, I do have to turn my headlight knob all the way to the right to turn my lights on since they no longer work on Auto. Small sacrifices...Name:  ImageUploadedByTapatalk1363239188.608191.jpg
Views: 390
Size:  173.6 KB
__________________
Build thread linked in the pic...


OzzySS is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2013, 01:07 AM   #61
OzzySS

 
OzzySS's Avatar
 
Drives: 2013 2SS/1LE, 2004 Cavalier
Join Date: Sep 2012
Location: PC, HI
Posts: 1,311
The all-important sealing of the assembly. I woefully underestimated how much silicone I had, so I only get to seal one tonight. Which works because I also can't find my other channel locks. Hrmph.
Guess I'll go figure out where I want to place my relay and ballasts
__________________
Build thread linked in the pic...



Last edited by OzzySS; 03-14-2013 at 01:50 AM.
OzzySS is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2013, 06:52 PM   #62
OzzySS

 
OzzySS's Avatar
 
Drives: 2013 2SS/1LE, 2004 Cavalier
Join Date: Sep 2012
Location: PC, HI
Posts: 1,311
Ok. I was just an idiot with the blinker issue. Didn't realize I didn't have the key all the way to on, it was only in accessory. Lol
__________________
Build thread linked in the pic...


OzzySS is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2013, 12:58 AM   #63
OzzySS

 
OzzySS's Avatar
 
Drives: 2013 2SS/1LE, 2004 Cavalier
Join Date: Sep 2012
Location: PC, HI
Posts: 1,311
today i tested out the halos...i should've done this before installing them and sealing the lights, since the center halo on the passenger side has 3 green LEDs that don't work :(

afterwards, i went ahead and mounted up the HID components...
control box to the side of the roto-fab,


driver ballast inside the cai,



and passenger ballast under the fuse box...



then i looked for a good place in the firewall to run the halo wiring...didn't find one :( so i drilled a 3/8" hole by the hood release. wouldn't have been too hard if not for the clutch pedal, and working upside down in the car lol...i'll have to remember to pick up a grommet for the new hole tomorrow.
it looks like i'm going to have to splice the halo wiring from the passenger side to driver side, then driver side through the firewall...that was pretty much my plan anyway, just disappointed that they gave me so little wiring on the passenger side :(
__________________
Build thread linked in the pic...


OzzySS is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2013, 01:51 AM   #64
OzzySS

 
OzzySS's Avatar
 
Drives: 2013 2SS/1LE, 2004 Cavalier
Join Date: Sep 2012
Location: PC, HI
Posts: 1,311
so, today i finally finished...well, about 80% finished...my lighting project for the week. i say 80% because i haven't permanently installed the halo control box in the cabin anywhere yet, because i just ordered a switchplate from emblempros and i want to connect the halos to it. so, for now, the cabin wiring is ziptied together and running to behind the driver's seat, where the control box is sitting on the floor.
anyway, today i focused on the engine bay...i wanted to make my wiring as clean as possible, given that i had 8 wires for the halos on each side. so, the first step was to splice the 8 pairs down to 4 pairs for each side...then i took the 4 passenger side pairs and t-tapped them into one set of halo wiring on the driver side.
the 4 driver's side pairs, i butt spliced to my 14g solid copper wiring. that was kind of difficult considering where i made the crimp (just behind the bottom corner of the cai). i also wrapped my splices in electrical tape to ensure they don't fall out since the halo wiring is about 18g and maybe only about 16g with the splice-work i did to make the pairs.
the 14g wiring i ran along the ac line, up behind the remote + terminal and around the strut tower back to the firewall.
i should also mention that i ran grounding wire along the edges of the bay. one wire for the hids, and one back through the firewall. i loosened the grounding bolt and did a simple U at the end of both wires to loop them under. for the hid wires i stripped a little section and bent the tips of the spade on the driver's side ballast around it, then wrapped in tape...the passenger ballast i cut the spade off and did a butt splice...
now, the photos
this can still be a little cleaner, but since the passenger side center halo should be replaced soon, i'm not worrying about it yet.



the hole in the firewall was a 3/8", and could just barely fit six 14g wires through it. i spray-painted it, and decided there was no way i'm getting a grommet in there, so i caulked it as best i could with what i had leftover from headlight reassembly.
__________________
Build thread linked in the pic...


OzzySS is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2013, 01:53 AM   #65
OzzySS

 
OzzySS's Avatar
 
Drives: 2013 2SS/1LE, 2004 Cavalier
Join Date: Sep 2012
Location: PC, HI
Posts: 1,311
also, as a bonus, since i decided i didn't want to be upside-down in the car in the future, i went ahead and installed my footwell lighting before i put the car back on the ground



my phone really doesn't do justice in this photo...
__________________
Build thread linked in the pic...


OzzySS is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2013, 10:15 PM   #66
OzzySS

 
OzzySS's Avatar
 
Drives: 2013 2SS/1LE, 2004 Cavalier
Join Date: Sep 2012
Location: PC, HI
Posts: 1,311
Took the car out yesterday morning, and one of my damn shrouds popped off inside the light since I didn't see where it recommends gluing them down in the instructions! :(
So, today I took everything off and threw the lights in the oven again. I've already caulked the shrouds to the projectors, but I think I'll hold off on reassembly until I hear back from AAC about replacing the smaller halo. Hopefully they'll send me another before I send them the faulty one so I can minimize downtime.
Also ordered rear plate LEDs and a colorshift grill light kit while I was on their site. And a 12vDC adapter from oznium so I can test future products before installing them!
__________________
Build thread linked in the pic...


OzzySS is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2013, 11:45 AM   #67
OzzySS

 
OzzySS's Avatar
 
Drives: 2013 2SS/1LE, 2004 Cavalier
Join Date: Sep 2012
Location: PC, HI
Posts: 1,311
Sent the halo off to AAC last night. UPS said they'll have it Thursday, AAC said a day or two to determine manufacturer defect, so my car is going to spend the better part of another two weeks in the air, hopefully she'll be back on the street by next weekend :(
In the meantime, I've got some other things coming in. I finally found fender stripes that look like they're going to be a good match for the really expensive GM stripes, door kick plates should be here any day, and my other AAC order.
Haven't heard anything from emblempros about my switchplate, but I know they're made to order...must have patience...
Also really tempted to order up some kooks and a cam package (probably night fury)...trying not to make the credit card scream tho
__________________
Build thread linked in the pic...


OzzySS is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2013, 01:57 PM   #68
OzzySS

 
OzzySS's Avatar
 
Drives: 2013 2SS/1LE, 2004 Cavalier
Join Date: Sep 2012
Location: PC, HI
Posts: 1,311
Thanks I think they really add that little extra to the front end
Hopefully within the next couple weeks I'll have all my lighting/wiring done and tucked. AAC should receive the defective halo tomorrow, so with any luck I'll at least have her out on the street again next week, if not totally finished (for now).
__________________
Build thread linked in the pic...


OzzySS is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2013, 07:14 PM   #69
OzzySS

 
OzzySS's Avatar
 
Drives: 2013 2SS/1LE, 2004 Cavalier
Join Date: Sep 2012
Location: PC, HI
Posts: 1,311
what a pain in the ass this project is turning out to be...
since AAC has replacement halos backordered, i should expect to have the warranty replacement in about 3-5 weeks...so, i went ahead and sealed up my lights and put the car back together today so i can drive it for the next month!
well, the center halo on the driver's side now decided it wanted to come unglued the shroud stayed on both lights, at least, since i caulked them down this time.
so, i'm just going to continue driving it with the halo like it is...little embarrassing but i'm tired of dropping the bumper and baking headlights for the time being. i want to enjoy the car for a bit before doing any more major work to it. plus i need to replenish some of my wiring supplies now lol.
__________________
Build thread linked in the pic...


OzzySS is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2013, 02:52 AM   #70
OzzySS

 
OzzySS's Avatar
 
Drives: 2013 2SS/1LE, 2004 Cavalier
Join Date: Sep 2012
Location: PC, HI
Posts: 1,311
Put my stripes on this weekend...finally found a set that is cut the way I wanted
Name:  ImageUploadedByTapatalk1364197881.313655.jpg
Views: 338
Size:  61.9 KB

Also took a shot of the switchplate...not installed yet, it's just sitting there
Name:  ImageUploadedByTapatalk1364197930.720132.jpg
Views: 338
Size:  102.6 KB
__________________
Build thread linked in the pic...


OzzySS is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2013, 09:07 AM   #71
tramtwo


 
tramtwo's Avatar
 
Drives: 2013 1LE
Join Date: Jul 2011
Location: N'Awlinz
Posts: 6,531
Quote:
Originally Posted by OzzySS View Post
Put my stripes on this weekend...finally found a set that is cut the way I wanted
Attachment 489246

Also took a shot of the switchplate...not installed yet, it's just sitting there
Attachment 489247
Looks good! Is there a cover or lid for the switches?

tramtwo posted this on the go
__________________
tramtwo is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2013, 12:46 PM   #72
OzzySS

 
OzzySS's Avatar
 
Drives: 2013 2SS/1LE, 2004 Cavalier
Join Date: Sep 2012
Location: PC, HI
Posts: 1,311
Quote:
Originally Posted by tramtwo View Post
Looks good! Is there a cover or lid for the switches?

tramtwo posted this on the go
Thanks. Nope, nothing for the switches. Not really worried about it tho. My arm is usually either along the side of the cupholders or well above
__________________
Build thread linked in the pic...


OzzySS is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2013, 03:56 PM   #73
OzzySS

 
OzzySS's Avatar
 
Drives: 2013 2SS/1LE, 2004 Cavalier
Join Date: Sep 2012
Location: PC, HI
Posts: 1,311
Got this installed this morning
Name:  ImageUploadedByTapatalk1364936173.470716.jpg
Views: 302
Size:  55.1 KB
Name:  ImageUploadedByTapatalk1364936199.501515.jpg
Views: 306
Size:  61.1 KB
__________________
Build thread linked in the pic...


OzzySS is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2013, 02:59 AM   #74
OzzySS

 
OzzySS's Avatar
 
Drives: 2013 2SS/1LE, 2004 Cavalier
Join Date: Sep 2012
Location: PC, HI
Posts: 1,311
UPS dropped these off tonight, looks like I've got my Saturday morning project
Name:  ImageUploadedByTapatalk1365062340.530718.jpg
Views: 294
Size:  123.1 KB
__________________
Build thread linked in the pic...


OzzySS is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2013, 03:19 AM   #75
newb

 
newb's Avatar
 
Drives: 2013 1LE
Join Date: Feb 2012
Location: hawaii
Posts: 1,078
Hood vents?


Sent from my iPad using Tapatalk HD
__________________
Delivered 21 Jan 2013

newb is online now   Reply With Quote
 
Reply

Tags
1le, 2013, npp, ozzyss, rally yellow

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.