Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
sjm autoprod
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls


Reply
 
Thread Tools
Old 02-27-2013, 02:20 PM   #15
nyrfan
Let's go Rangers!
 
nyrfan's Avatar
 
Drives: 13' AGM 2SS/RS L99
Join Date: Jun 2011
Location: Orlando, FL
Posts: 10,696
Quote:
Originally Posted by turbopote View Post
I get the smell both on heat and cool mode. I'll have to wait until temperatures rise and I can use the AC to see what happens. Very disappointing!
Agreed, very disappointing. The car was at the dealer Monday and they are not able to find the issue, they asked me to give it a few hundred more miles to break in. Not sure that will do anything but I agreed. I can see this becoming a big problem in which I will either get GM involved or be forced to move to a competitor.
__________________
Soprano 4/1/00-6/14/11, Gone but NEVER forgotten!
FSP tuned: 377/389
nyrfan is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2013, 03:16 PM   #16
turbopote
 
Drives: 2013 LT
Join Date: Dec 2012
Location: Ozark Al
Posts: 10
Quote:
Originally Posted by nyrfan View Post
Agreed, very disappointing. The car was at the dealer Monday and they are not able to find the issue, they asked me to give it a few hundred more miles to break in. Not sure that will do anything but I agreed. I can see this becoming a big problem in which I will either get GM involved or be forced to move to a competitor.
A few hundred more miles?? Unbelievable, how long do the expect the car to break in? 5,000 , 10,000 miles? This doesn't appear to be an engine problem.
Mine started to show the smell with only 1,200 - 1,500 miles. My odometer reads about 4,300
turbopote is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2013, 03:31 PM   #17
nyrfan
Let's go Rangers!
 
nyrfan's Avatar
 
Drives: 13' AGM 2SS/RS L99
Join Date: Jun 2011
Location: Orlando, FL
Posts: 10,696
Quote:
Originally Posted by turbopote View Post
A few hundred more miles?? Unbelievable, how long do the expect the car to break in? 5,000 , 10,000 miles? This doesn't appear to be an engine problem.
Mine started to show the smell with only 1,200 - 1,500 miles. My odometer reads about 4,300
Interesting that is about the same amount of miles mine started.

They actually said to give it a couple thousand miles more, I'll give it a couple hundred and see what happens, I have 1900 miles now.


Sent from my 2SS/RS
__________________
Soprano 4/1/00-6/14/11, Gone but NEVER forgotten!
FSP tuned: 377/389

Last edited by nyrfan; 02-28-2013 at 07:01 AM.
nyrfan is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2013, 03:55 PM   #18
Nick821
 
Nick821's Avatar
 
Drives: 2013 BRM SS/RS Convert
Join Date: Feb 2013
Location: Long Island NY
Posts: 66
Playing with the fresh/recycle function today and seems to be only happening from the fresh air mode. I will continue to play with it to confirm.

I had a 2006 GTO LS2 with a minor oil leak that cause a smell. GM ended up replacing the engine claiming a porous block. I hope not to go there again!
Nick821 is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2013, 04:03 PM   #19
nyrfan
Let's go Rangers!
 
nyrfan's Avatar
 
Drives: 13' AGM 2SS/RS L99
Join Date: Jun 2011
Location: Orlando, FL
Posts: 10,696
Quote:
Originally Posted by Nick821 View Post
Playing with the fresh/recycle function today and seems to be only happening from the fresh air mode. I will continue to play with it to confirm.

I had a 2006 GTO LS2 with a minor oil leak that cause a smell. GM ended up replacing the engine claiming a porous block. I hope not to go there again!
Exactly, when fresh air is on is when it smells. I so hope this is not some engine issue. I know a couple ZL1 guys had a smell and needed their rear main seal replaced. I am going to forward this link to my Service Manager (who has been great with my issues) to read again. I am also going to message Brandon from GM customer service to document our issue. I'd like to keep this fresh on the minds of everyone so GM can come up with a fix.


Sent from my 2SS/RS
__________________
Soprano 4/1/00-6/14/11, Gone but NEVER forgotten!
FSP tuned: 377/389

Last edited by nyrfan; 02-28-2013 at 07:02 AM.
nyrfan is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2013, 06:36 PM   #20
Nick821
 
Nick821's Avatar
 
Drives: 2013 BRM SS/RS Convert
Join Date: Feb 2013
Location: Long Island NY
Posts: 66
nyrfan...anything new?
Nick821 is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2013, 06:48 PM   #21
nyrfan
Let's go Rangers!
 
nyrfan's Avatar
 
Drives: 13' AGM 2SS/RS L99
Join Date: Jun 2011
Location: Orlando, FL
Posts: 10,696
Quote:
Originally Posted by Nick821 View Post
nyrfan...anything new?
Nothing new, going to be back at the dealer sometime this week.




Sent from my 2SS/RS
__________________
Soprano 4/1/00-6/14/11, Gone but NEVER forgotten!
FSP tuned: 377/389
nyrfan is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2013, 06:55 PM   #22
Nick821
 
Nick821's Avatar
 
Drives: 2013 BRM SS/RS Convert
Join Date: Feb 2013
Location: Long Island NY
Posts: 66
I had an appointment for tomorrow and while driving to my office today I couldn't reproduce the smell so I canceled it. Guess what happened driving home??? SMELL!
Nick821 is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2013, 07:15 PM   #23
nyrfan
Let's go Rangers!
 
nyrfan's Avatar
 
Drives: 13' AGM 2SS/RS L99
Join Date: Jun 2011
Location: Orlando, FL
Posts: 10,696
Quote:
Originally Posted by Nick821 View Post
I had an appointment for tomorrow and while driving to my office today I couldn't reproduce the smell so I canceled it. Guess what happened driving home??? SMELL!
I am beginning to notice it happens based on outside temp and not engine temp. Does not happen to me in the mornings but as it sits outside in the sun all day it starts. I'm not sure what could cause that but it's like the sun / outside heat is causing something in the vents / hvac system to produce a smell.


Sent from my 2SS/RS
__________________
Soprano 4/1/00-6/14/11, Gone but NEVER forgotten!
FSP tuned: 377/389
nyrfan is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2013, 05:11 PM   #24
nyrfan
Let's go Rangers!
 
nyrfan's Avatar
 
Drives: 13' AGM 2SS/RS L99
Join Date: Jun 2011
Location: Orlando, FL
Posts: 10,696
Well the smell is still there, and the dealer has not been able to fine the cause of it. Looks like I am going to have to get GM involved at some point.


Sent from my 2SS/RS
__________________
Soprano 4/1/00-6/14/11, Gone but NEVER forgotten!
FSP tuned: 377/389
nyrfan is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2013, 06:32 PM   #25
Nick821
 
Nick821's Avatar
 
Drives: 2013 BRM SS/RS Convert
Join Date: Feb 2013
Location: Long Island NY
Posts: 66
Sorry to hear that. I went this week to dealer...nothing found. They made it sound like it was some what common and that I should wait to see if it burns off. Have about 950 miles will bring it back at 1500 if its still there. I want the new car smell!
Nick821 is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2013, 06:37 PM   #26
nyrfan
Let's go Rangers!
 
nyrfan's Avatar
 
Drives: 13' AGM 2SS/RS L99
Join Date: Jun 2011
Location: Orlando, FL
Posts: 10,696
Quote:
Originally Posted by Nick821 View Post
Sorry to hear that. I went this week to dealer...nothing found. They made it sound like it was some what common and that I should wait to see if it burns off. Have about 950 miles will bring it back at 1500 if its still there. I want the new car smell!
I'm at 2500 miles now and it's not getting less (in fact getting worse) which makes me think its not something that needs to burn off. I'm also noticing that the hotter it is out the stronger the smell.

There is a post in the ZL1 section of people having this smell and it turned out the rear main seal needed to be replaced.

Either way this smell is killing my new car experience.


Sent from my 2SS/RS
__________________
Soprano 4/1/00-6/14/11, Gone but NEVER forgotten!
FSP tuned: 377/389
nyrfan is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2013, 08:26 AM   #27
nyrfan
Let's go Rangers!
 
nyrfan's Avatar
 
Drives: 13' AGM 2SS/RS L99
Join Date: Jun 2011
Location: Orlando, FL
Posts: 10,696
Update, well not really much. My dealer is working to get a GM rep out to look at the car. Let’s hope this is the beginning of getting my issue (the smell) fixed. I will be sure to keep updating this thread.
__________________
Soprano 4/1/00-6/14/11, Gone but NEVER forgotten!
FSP tuned: 377/389
nyrfan is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2013, 10:36 AM   #28
nyrfan
Let's go Rangers!
 
nyrfan's Avatar
 
Drives: 13' AGM 2SS/RS L99
Join Date: Jun 2011
Location: Orlando, FL
Posts: 10,696
Update:

I received some potentially not so good news. After speaking with GM they think it may be my rear main seal (as I feared), I feel like crying. How can I get 2 cars with oil issues /leaks?

Anyway I am scared to ask and not sure that I want to know the answer but how big of a job is this?
__________________
Soprano 4/1/00-6/14/11, Gone but NEVER forgotten!
FSP tuned: 377/389
nyrfan is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.