Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Rick@Livernois
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls

Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls Report, discuss and diagnose any issues and problems with your Camaro, including warranty discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old 05-14-2013, 10:12 AM   #1
Raptor3141
 
Raptor3141's Avatar
 
Drives: 2010 2SS/RS RJT M6
Join Date: Aug 2012
Location: Milwaukee, WI
Posts: 205
Starting Issues and Gremlins??

It started acting weird a couple of days ago. It seemed like it was struggling to start. Then yesterday, on the way to work, it suddenly showed on the DIC that a door was open when it wasn't.

Leaving work yesterday, it again struggled to start and wanted me to re-index the windows. After stopping for gas, it wouldn't start. With the key in the on position, all gauges and lights showed good. Turning the key to the start position resulted in all lights going out for as long as I held the key. No relay chattering or cranking. Releasing the key, all lights came back on. Battery showed about 13 volts.

When it finally started, I had to re-index the windows again. Once I got home, I shut it off and it started right back up. I suspect the battery is weak. Dealer agrees and will be doing a load test on the battery and replacing if necessary under warranty.
Raptor3141 is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2013, 10:19 AM   #2
The Stig
knows 2 facts about ducks
 
The Stig's Avatar
 
Drives: ...and they're both wrong
Join Date: Aug 2009
Location: The HMS Invincible
Posts: 26,697
Have you installed any electronic/audio mods recently?
__________________
Click to view my build thread
The Stig is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2013, 10:21 AM   #3
Raptor3141
 
Raptor3141's Avatar
 
Drives: 2010 2SS/RS RJT M6
Join Date: Aug 2012
Location: Milwaukee, WI
Posts: 205
I just installed Ofer's Halo and DRL Harnesses last Saturday as well as Footwell lighting. It did the hard to start thing once about a week prior though so, after rechecking all of the connections, I don't think they are the issue.
Raptor3141 is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2013, 10:25 AM   #4
The Stig
knows 2 facts about ducks
 
The Stig's Avatar
 
Drives: ...and they're both wrong
Join Date: Aug 2009
Location: The HMS Invincible
Posts: 26,697
Hmmm - check the battery ground maybe?
__________________
Click to view my build thread
The Stig is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2013, 10:30 AM   #5
Raptor3141
 
Raptor3141's Avatar
 
Drives: 2010 2SS/RS RJT M6
Join Date: Aug 2012
Location: Milwaukee, WI
Posts: 205
Yep, done that too. I checked everything I could. As I'm sure you know, being an intermittent problem, its tough to troubleshoot when you can't reproduce the problem.

The dealer is doing a load test on the battery before replacement. Hopefully, that will end up being the problem.
Raptor3141 is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2013, 10:51 AM   #6
The Stig
knows 2 facts about ducks
 
The Stig's Avatar
 
Drives: ...and they're both wrong
Join Date: Aug 2009
Location: The HMS Invincible
Posts: 26,697
Quote:
Originally Posted by Raptor3141 View Post
Yep, done that too. I checked everything I could. As I'm sure you know, being an intermittent problem, its tough to troubleshoot when you can't reproduce the problem.

The dealer is doing a load test on the battery before replacement. Hopefully, that will end up being the problem.
Totally understand how you feel - let us know how the load test goes.
__________________
Click to view my build thread
The Stig is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2013, 05:13 PM   #7
Raptor3141
 
Raptor3141's Avatar
 
Drives: 2010 2SS/RS RJT M6
Join Date: Aug 2012
Location: Milwaukee, WI
Posts: 205
Well, just got a call from the Dealer. The battery is bad. It failed the 2 Hr load test with flying colors. I'm surprised it started the car at all!! The kicker is that they didn't have a replacement battery in the shop so, I can't get the car back until tomorrow. I guess I can't argue much since warranty is covering it.
Raptor3141 is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2013, 05:24 PM   #8
Chevrolet Customer Svc


 
Chevrolet Customer Svc's Avatar
 
Drives: GM Vehicles
Join Date: Jun 2010
Location: Michigan
Posts: 8,506
Quote:
Originally Posted by Raptor3141 View Post
It started acting weird a couple of days ago. It seemed like it was struggling to start. Then yesterday, on the way to work, it suddenly showed on the DIC that a door was open when it wasn't.

Leaving work yesterday, it again struggled to start and wanted me to re-index the windows. After stopping for gas, it wouldn't start. With the key in the on position, all gauges and lights showed good. Turning the key to the start position resulted in all lights going out for as long as I held the key. No relay chattering or cranking. Releasing the key, all lights came back on. Battery showed about 13 volts.

When it finally started, I had to re-index the windows again. Once I got home, I shut it off and it started right back up. I suspect the battery is weak. Dealer agrees and will be doing a load test on the battery and replacing if necessary under warranty.
Hello Raptor3141,

A very strange group of events you encountered. Sorry for the inconvenience there. Please keep us updated on the progress and if the issue continues. I am also a resource for you for any assistance you may need.

Reggie B.
Chevrolet Customer Care
Chevrolet Customer Svc is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2013, 05:26 PM   #9
Raptor3141
 
Raptor3141's Avatar
 
Drives: 2010 2SS/RS RJT M6
Join Date: Aug 2012
Location: Milwaukee, WI
Posts: 205
Thanks Reggie. I think its all good but, if I have further problems, I'll let you know.
Raptor3141 is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.