Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Apex Paul
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls

Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls Report, discuss and diagnose any issues and problems with your Camaro, including warranty discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old 05-15-2013, 12:12 AM   #1
Redbull579
 
Redbull579's Avatar
 
Drives: 2010 camaro RS/SS
Join Date: Feb 2013
Location: Wichita Falls
Posts: 14
Can anyone help

Ok I have a 2010 camaro and I have had almost a year and it has made a kind loud tink or metal on metal sound from the engine bay. First time I revved it up the second time I was driving and and went to a red light just before I stop it turned green so I took off
My car is an automatic if that means anything and to my understanding the cold air intake is the only engine mod
Redbull579 is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2013, 01:44 AM   #2
AdamZ
Account Suspended
 
Drives: Eve - 2011 Camaro 2SS/RS
Join Date: Apr 2012
Location: Fairfield, OH
Posts: 17,953
Take it to the dealer asap. You have changed your oil right?
AdamZ is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2013, 01:51 AM   #3
Bonemaro

 
Bonemaro's Avatar
 
Drives: 2010 RJT 1SS M6
Join Date: Jul 2009
Location: Canton, Mi.
Posts: 1,693
Send a message via AIM to Bonemaro
Anything show up on the DIC?
Bonemaro is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2013, 03:23 AM   #4
Chris97b
 
Chris97b's Avatar
 
Drives: 2012 45th SS
Join Date: May 2013
Location: Houston
Posts: 28
If it's still under warranty, as was already mentioned, get it to a dealer as soon as practical.

If you're out of warranty, can you be more specific about the problem? Any DIC messages or lights? Was this a one-time-only sound (ie: *tink*... silence) or repetitious (ie: tink, tink, tink, tink)? Has it happened again since, or has the car otherwise driven normally after that? Any other noticeable changes?

You mentioned that both times it sounded like you were getting heavily into the throttle when it happened (once to rev the engine, and a second time to accelerate through a green light). Can you reproduce the problem (ie: can you make it happen again by hitting the throttle)?
Chris97b is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2013, 10:02 AM   #5
Redbull579
 
Redbull579's Avatar
 
Drives: 2010 camaro RS/SS
Join Date: Feb 2013
Location: Wichita Falls
Posts: 14
Have ha oil change and I everything looked at its a one time thing
Redbull579 is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2013, 10:04 AM   #6
Redbull579
 
Redbull579's Avatar
 
Drives: 2010 camaro RS/SS
Join Date: Feb 2013
Location: Wichita Falls
Posts: 14
And it dont happen on command and the car drives like the day I for it
Redbull579 is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2013, 11:07 AM   #7
tjd24
Thank you Oshawa/St.Cats!
 
tjd24's Avatar
 
Drives: 2010 2LT RS 2G1FC1EV4A9103434
Join Date: May 2009
Location: NW NJ
Posts: 3,441
IF you're still subscribing to OnStar ask the operator to run a diagnostic - if not take it to the Dealer - the CAI shouldn't be an issue.
__________________
http://www.hubgarage.com/mygarage/tjd24 http://ny5thgen.com/TJD_RS.htm
#3434 Born 4-15-2009, Delivered 5-22-2009 BBOMG 2/3/4 & booked for #5
tjd24 is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2013, 11:57 AM   #8
Redbull579
 
Redbull579's Avatar
 
Drives: 2010 camaro RS/SS
Join Date: Feb 2013
Location: Wichita Falls
Posts: 14
Well when I did it the first time the on star said it was all ok that's y I ignored it just recently did it agin so I thought I would see if anyone might have an idea
Redbull579 is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2013, 11:59 AM   #9
AmericanMuscleCars
Thin Blue Line Camaro
 
AmericanMuscleCars's Avatar
 
Drives: A Visually Stunning Camaro
Join Date: Feb 2013
Location: NonYa
Posts: 1,459
Time to take a trip to the dealership!
AmericanMuscleCars is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2013, 12:09 PM   #10
Redbull579
 
Redbull579's Avatar
 
Drives: 2010 camaro RS/SS
Join Date: Feb 2013
Location: Wichita Falls
Posts: 14
I have an issue when I havnt even put 10,000 on it
Redbull579 is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2013, 12:22 PM   #11
Redbull579
 
Redbull579's Avatar
 
Drives: 2010 camaro RS/SS
Join Date: Feb 2013
Location: Wichita Falls
Posts: 14
Thanks for the help but I figured out the problem I have a dress up plate over my radiator that came up and hit under the Hood
Redbull579 is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2013, 07:12 PM   #12
Chevrolet Customer Svc


 
Chevrolet Customer Svc's Avatar
 
Drives: GM Vehicles
Join Date: Jun 2010
Location: Michigan
Posts: 8,174
Quote:
Originally Posted by Redbull579 View Post
Ok I have a 2010 camaro and I have had almost a year and it has made a kind loud tink or metal on metal sound from the engine bay. First time I revved it up the second time I was driving and and went to a red light just before I stop it turned green so I took off
My car is an automatic if that means anything and to my understanding the cold air intake is the only engine mod

Hello Redbull579,

I see that you were able to figure out your issue and correct that. If you should have any further issue in the future, we can be used here as a resource to assist you. We are here to help. Enjoy your Camaro!

Reggie B.
Chevrolet Customer Care
Chevrolet Customer Svc is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2013, 05:23 PM   #13
Redbull579
 
Redbull579's Avatar
 
Drives: 2010 camaro RS/SS
Join Date: Feb 2013
Location: Wichita Falls
Posts: 14
I do need help with a signature I found on the car if anyone knows plz tell me Name:  ImageUploadedByTapatalk1376778180.809164.jpg
Views: 73
Size:  290.6 KB
Redbull579 is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:16 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.