Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Anthony @ LG Motorsports
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls

Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls Report, discuss and diagnose any issues and problems with your Camaro, including warranty discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old 07-22-2009, 01:50 PM   #1
kanys

 
kanys's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro
Join Date: Jun 2008
Location: Houston
Posts: 880
Funny squeaking noise...

Just noticed today that there is a squeaking or chirping sound coming from the front right area of the car. It makes the sound randomly (no pattern like at a certain speed or road texture) . It definitely sounds like a suspension problem cause it makes the same chirp/squeak whenever i hit a bump like going into the driveway, and it is only on the front right strut area. I was gonna give it a day to maybe fix itself if it is a lubrication issue or something like that. Anyone have a similar problem or know what I am talking about? It has a little over 300 miles in case that helps.
kanys is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2009, 03:37 PM   #2
SirBrad
The Captain
 
SirBrad's Avatar
 
Drives: 2010 2LT/RS SIM
Join Date: May 2009
Location: Freehold, NJ
Posts: 1,501
Yep, except mine almost sounds like it's coming from the glove box. Is that what you're hearing?
SirBrad is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2009, 05:11 PM   #3
montej23

 
montej23's Avatar
 
Drives: 2011 VR Camaro
Join Date: Jun 2009
Location: Arkansas
Posts: 959
sounds like a trip to the dealership heck its under warenty id be taking the car in for everything
montej23 is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2009, 09:10 PM   #4
cmgolfr212
 
cmgolfr212's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2ss
Join Date: May 2009
Location: Jacksonville,FL
Posts: 90
I got it too. its pretty annoying. It sounds like its either the strut or something inside the glove box but Im leaning towards option 1
cmgolfr212 is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2009, 03:55 AM   #5
LS3SSRS

 
LS3SSRS's Avatar
 
Drives: 2010 IBM SS/RS
Join Date: Oct 2008
Location: Edmonton, Alberta
Posts: 808
have any of you found the problem? i have the same sound and it's really annoying. it reminds me of the glass rubbing against the rubber seal on the back hatch in my old jimmy. its like its a rock in the suspension or something... every little bump, just cruising i can hear the front right side sqeaking around.

anyone?
__________________
2SS/RS, 6spd manual, IBM w/black leather
Blacked out tail/signal lights, 5% rear tint, 20% sides, Dynomax Bullet exhaust, Barton short throw shifter, Clear Image offroad downpipes
LS3SSRS is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2009, 06:22 AM   #6
MrGazinya

 
MrGazinya's Avatar
 
Drives: Aggressive
Join Date: Jul 2008
Location: Southampton, PA.
Posts: 1,066
"SQUIRREL"

Sorry couldn't resist.. For all you movie buffs
__________________
Black 2SS RS LS3 Inferno Int. Plastidipped 20's {MODS} KOOKS LT: Borla S-Type: Roto-Fab CAI: Hurst ST.: Diabloed by Jannetty Racing: PFADT Stage 2, Trailing arms, Tie Rods:

MrGazinya is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2009, 02:08 PM   #7
kanys

 
kanys's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro
Join Date: Jun 2008
Location: Houston
Posts: 880
Quote:
Originally Posted by MrGazinya View Post
"SQUIRREL"

Sorry couldn't resist.. For all you movie buffs
lol yeah that was what i was thinking when i made this thread!

but as for the problem itself, mine went away after about a week, which leads me to suspect it was just a lubrication issue that sorted itself out in the heat.
kanys is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2010, 07:17 PM   #8
Eric Baker

 
Drives: Black/Black 2SS/RS 6M
Join Date: Mar 2010
Location: Boston MA
Posts: 952
Sorry to dig this up but better than starting another thread. I'm having a similar problem, but can't pinpoint the location. Noticed it when cruising near the beach today especially. At slower speeds with the windows open(so I can hear what's going on outside) I hear intermittent squeaking coming from the suspension I think. Not all the time and usually only on smaller bumps. My car has just over 900 miles. Didn't seem to happen until I'd been driving for a while, so maybe the bushings where warm...?
Eric Baker is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2010, 07:58 PM   #9
JOET638
 
JOET638's Avatar
 
Drives: SUPERCHARGED LS3
Join Date: Jan 2010
Location: ASTORIA NEW YORK
Posts: 177
Quote:
Originally Posted by Eric Baker View Post
Sorry to dig this up but better than starting another thread. I'm having a similar problem, but can't pinpoint the location. Noticed it when cruising near the beach today especially. At slower speeds with the windows open(so I can hear what's going on outside) I hear intermittent squeaking coming from the suspension I think. Not all the time and usually only on smaller bumps. My car has just over 900 miles. Didn't seem to happen until I'd been driving for a while, so maybe the bushings where warm...?
By any chance do have ground effects on your car? I started a thread myself today I was having the same problems. After searching the car high and low I found that the exhaust tip was hitting the metal the exhaust trim cutout on the rear valance and that was my squeak
__________________
JOET638 is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2010, 12:02 PM   #10
Eric Baker

 
Drives: Black/Black 2SS/RS 6M
Join Date: Mar 2010
Location: Boston MA
Posts: 952
No I don't but I'll take a look at the exhaust. Seems to do it more while cruising at lower RPM, so that could be the case.
Eric Baker is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2010, 07:38 PM   #11
Eric Baker

 
Drives: Black/Black 2SS/RS 6M
Join Date: Mar 2010
Location: Boston MA
Posts: 952
Well I took a vid today to get some audio of it. I went to go for a ride today and noticed it was really bad as soon as I started driving down my street. It does it over smaller bumps it seems, rather than large jolts like a pot hole, even on the highway. It's so bad it's embarrassing to go anywhere. I'll try and take it to the dealer this weekend, but figured I'd ask here to see if anyone had any similar issues. Sorry for the wind noise, this was the best I could do tonight.


Eric Baker is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2010, 08:28 PM   #12
Blackend SS
Mauricio
 
Blackend SS's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro SS/RS - Black!
Join Date: Mar 2009
Location: San Antonio ,Texas
Posts: 438
Im gettin a rattling from the rear, but its only at a stand still at idle. I think maybe the muffler hangers ?
__________________
6000, Delivered to the customer(10-22-09)
Blackend SS is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2010, 09:06 PM   #13
Hanzo
 
Hanzo's Avatar
 
Drives: '10 Black 1SS/RS LS3
Join Date: Jun 2009
Location: The Mountains of IL
Posts: 161
I would hear a loud tick whenever I went over a bump. I thought it was coming from the windshield but now I think it might be the plastic gauge cover. This is probably something other than what all you are talking about.
Hanzo is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2010, 05:10 PM   #14
twr0912
 
twr0912's Avatar
 
Drives: 2010 SIM 2SS/RS M6
Join Date: Dec 2008
Location: De Leon, Texas
Posts: 31
Quote:
Originally Posted by Eric Baker View Post
Sorry to dig this up but better than starting another thread. I'm having a similar problem, but can't pinpoint the location. Noticed it when cruising near the beach today especially. At slower speeds with the windows open(so I can hear what's going on outside) I hear intermittent squeaking coming from the suspension I think. Not all the time and usually only on smaller bumps. My car has just over 900 miles. Didn't seem to happen until I'd been driving for a while, so maybe the bushings where warm...?
I have had an annoying squeak since day two and I've almost had my car a year. It sounds like it's in the dash or under the hood but it's not. My squeak is the carrier bearing and they have ordered a whole new driveshaft. If you can replicate your noise on a lift with the car started and in gear this may be your issue as well. Good luck
twr0912 is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2010, 08:32 PM   #15
Moorepheus

 
Drives: 2013 Dodge Charge R/T Plus AWD
Join Date: Jul 2009
Location: Niagara Falls, NY
Posts: 1,306
I am getting rattling from rear end when I hit bumps (it's not the spoiler nuts). Maybe I need to do this....
Moorepheus is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2010, 03:45 AM   #16
zahidismaeel
 
Drives: Camaro 2010 V6 LT
Join Date: Mar 2010
Location: Kuwait
Posts: 10
For all guys

Please go to your dealer and ask them to change the strut mounts.this problem is related to that and definately it ll solve the problem
i am still planning but i know it is due to strut mounts..
enjoy...
zahidismaeel is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2010, 09:00 PM   #17
Eric Baker

 
Drives: Black/Black 2SS/RS 6M
Join Date: Mar 2010
Location: Boston MA
Posts: 952
Makes sense. I'll look into it.
Eric Baker is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2010, 06:52 PM   #18
txogre
 
Drives: 2010 LS3 1SS/RS IBM/white stripes
Join Date: Sep 2008
Location: SA,TX
Posts: 140
I will be going to the dealer on Monday. I just notice out of the blue a squeak/rattle. There is no noise when the car is stopped, revving motor etc... The really weird thing if I drive in reverse the noise is not there, only moving forward. Also it does not sound any different when applying the brakes, so I am thinking this is not a brake pad issue. I will let you know something in a day or two.

Sam
txogre is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2010, 07:26 PM   #19
twr0912
 
twr0912's Avatar
 
Drives: 2010 SIM 2SS/RS M6
Join Date: Dec 2008
Location: De Leon, Texas
Posts: 31
Quote:
Originally Posted by twr0912 View Post
I have had an annoying squeak since day two and I've almost had my car a year. It sounds like it's in the dash or under the hood but it's not. My squeak is the carrier bearing and they have ordered a whole new driveshaft. If you can replicate your noise on a lift with the car started and in gear this may be your issue as well. Good luck
Had the driveshaft replaced this past wednesday and my squeak is gone. It's so great! Don't know if this is anyone else's problem but might be something to look in to.
twr0912 is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2010, 12:30 PM   #20
txogre
 
Drives: 2010 LS3 1SS/RS IBM/white stripes
Join Date: Sep 2008
Location: SA,TX
Posts: 140
Ok got mine fixed today. They found a missing bolt from the right rear brake shield. Well my story has a happy ending for the moment, no more sound on the trip home. It was nice to drive with the windows down and the music at a decent level.

Sam
txogre is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2010, 01:14 PM   #21
Hylton


 
Hylton's Avatar
 
Drives: fanboys and ass kissers crazy.
Join Date: May 2008
Location: Ottawa, Ontario
Posts: 7,225
Quote:
Originally Posted by Eric Baker View Post
Well I took a vid today to get some audio of it.

Watching that vid is like being on a carnival ride. lol!
Hylton is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2010, 01:43 PM   #22
johndawg
I'd rather be shooting...
 
johndawg's Avatar
 
Drives: 2010 2SS/RS Black/Black
Join Date: Dec 2009
Location: Alpharetta, GA
Posts: 1,118
Send a message via AIM to johndawg
I have a noise but it doesn't start until I get to 2-3K rmps...
__________________
C5FII Individual Pictures Available

Get your C5FII Book for iPad Here!!!

Follow Us on




The Official Photographers of the 2010, 2011 & 2012 Camaro5 Fests!!! www.theshuttergroup.com
johndawg is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2013, 12:50 PM   #23
camaro500
 
camaro500's Avatar
 
Drives: 2013 Camaro 2SS/RS L99
Join Date: Apr 2013
Location: Montreal, Canada
Posts: 354
I have 300 miles on my car and driving for a couple of hours (some hard turn ins)yesterday and the minute i hit a rough patch of road this squeaking noise started. It is definitly coming from the front passenger side near suspension(linkage area). Everything is nice and tight when inspecting from a lift so I am assuming it is a bushing that needs to be lubed or broken in or replaced. Dissapointing and embarassing but no biggie.
camaro500 is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2013, 12:51 PM   #24
camaro500
 
camaro500's Avatar
 
Drives: 2013 Camaro 2SS/RS L99
Join Date: Apr 2013
Location: Montreal, Canada
Posts: 354
Possibly even sway bar bushings dry and unhappy lol
camaro500 is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2013, 01:46 PM   #25
Chevrolet Customer Svc


 
Chevrolet Customer Svc's Avatar
 
Drives: GM Vehicles
Join Date: Jun 2010
Location: Michigan
Posts: 8,613
Quote:
Originally Posted by camaro500 View Post
I have 300 miles on my car and driving for a couple of hours (some hard turn ins)yesterday and the minute i hit a rough patch of road this squeaking noise started. It is definitly coming from the front passenger side near suspension(linkage area). Everything is nice and tight when inspecting from a lift so I am assuming it is a bushing that needs to be lubed or broken in or replaced. Dissapointing and embarassing but no biggie.
Greetings camaro500,

Sorry to hear about that noise. Please let me know if you'd like me to schedule a dealer visit for an inspection. Feel free to PM me regarding this matter.

William R.
Chevrolet Customer Care
Chevrolet Customer Svc is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Strange noise that follows engine rpm - 2SS/RS SSCam15 Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls 76 11-16-2011 11:00 PM
Front end noise Chevy Jim Wheels and Tires Talk Sponsored by The Tire Rack 2 07-01-2009 02:12 PM
Intermittent clicking noise at low speeds I8A4RE Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls 10 06-30-2009 09:08 PM
Whining noise from transmission!? azvren Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls 4 06-28-2009 05:33 PM
Wind Noise. What is acceptable in a new car? LDGn63 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 12 05-14-2009 06:07 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.