Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Emblempros
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Engine | Drivetrain | Powertrain Technical Discussions > Camaro V6 LLT Engine, Exhaust, and Bolt-Ons


Reply
 
Thread Tools
Old 05-17-2013, 05:29 PM   #57
CamaroC-17
Formerly Camaroc5
 
CamaroC-17's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro LT/RS M6
Join Date: May 2010
Location: USA
Posts: 1,657
Quote:
Originally Posted by KMPrenger View Post
Glad to see it is all taken care of. For me, the million dollar question is if the timing chain issue still exists in your new LLT engine, or if its the same exact design as the 2010 engines.

So before this all began, did you take off the headers and everything before taking it in? I can't remember. That sounds like a lot of work lol.
Yes performance wise it was completely stock minus the Hurst shifter

Sent from my DROID RAZR HD using Tapatalk 2
CamaroC-17 is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2013, 05:38 PM   #58
GretchenGotGrowl


 
GretchenGotGrowl's Avatar
 
Drives: 11 F150 EB/13 Sonic RS/15 Z06
Join Date: Sep 2010
Location: Little Rock, AR
Posts: 7,128
Great news.

Sent from my SPH-D710 using Tapatalk 2
__________________
New Ride -- 2015 Z06 2LZ (stock) -- Journal
Old Ride -- 2012 Camaro 2LT/RS (647 RWHP & 726 RWTQ) -- Build Thread
GretchenGotGrowl is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2013, 05:44 PM   #59
CamaroC-17
Formerly Camaroc5
 
CamaroC-17's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro LT/RS M6
Join Date: May 2010
Location: USA
Posts: 1,657
So what do you guys think? What could have caused this. You two guys both know what I had before....could any of that caused my issues?

Sent from my DROID RAZR HD using Tapatalk 2
CamaroC-17 is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2013, 06:34 PM   #60
KMPrenger


 
KMPrenger's Avatar
 
Drives: 16 SS Camaro, 06 Colorado
Join Date: May 2009
Location: Jefferson City, Missouri
Posts: 12,034
Quote:
Originally Posted by CamaroC-17 View Post
So what do you guys think? What could have caused this. You two guys both know what I had before....could any of that caused my issues?

Sent from my DROID RAZR HD using Tapatalk 2
I don't think so....the LLT just has some flaws. There are good ones, and bad ones it seems, but it just seems like the engine, while having awesome tech and making great power, didn't seem fully matured if you ask me. Its sad that owning an LLT makes me nervous, as it shouldn't be that way.

An intake, headers, exhaust, and tune shouldn't force your engine to take a dump like that.
__________________
2016 Camaro 1SS - 8-speed - NPP - Black bowties
2010 Camaro 1LT V6 (Sold. I will miss her!)
KMPrenger is online now   Reply With Quote
Old 05-18-2013, 07:34 AM   #61
TooCool5
Resident Gearhead
 
TooCool5's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 1LS 3.6 LLT V6 325 HP
Join Date: May 2009
Location: Central CT
Posts: 4,021
I would expect the 2013 motor had the LLT timing chain issues corrected.
__________________
2010 Camaro Auto, Inferno Orange, Titanium Interior, Gearhead Wheels AIRAID CAI
TooCool5 is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2013, 08:20 AM   #62
Blade


 
Blade's Avatar
 
Drives: 2012 Camaro 2SS SIM RS
Join Date: Dec 2009
Location: Charlotte
Posts: 4,623
Send a message via AIM to Blade
Agreed but you'd think that the engine being in the CTS for a couple years before being ported to the Camaro woulda matured it right? I dunno....I think one of these engines just came with a flaw and screwed some of us. At least GM fixed the engines
__________________
Blade is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2013, 09:14 AM   #63
GretchenGotGrowl


 
GretchenGotGrowl's Avatar
 
Drives: 11 F150 EB/13 Sonic RS/15 Z06
Join Date: Sep 2010
Location: Little Rock, AR
Posts: 7,128
Quote:
Originally Posted by KMPrenger View Post
I don't think so....the LLT just has some flaws. There are good ones, and bad ones it seems, but it just seems like the engine, while having awesome tech and making great power, didn't seem fully matured if you ask me. Its sad that owning an LLT makes me nervous, as it shouldn't be that way.

An intake, headers, exhaust, and tune shouldn't force your engine to take a dump like that.
I agree. No way those mods caused the failure. I think it was an oiling issue. Either it got too low or lost pressure.
__________________
New Ride -- 2015 Z06 2LZ (stock) -- Journal
Old Ride -- 2012 Camaro 2LT/RS (647 RWHP & 726 RWTQ) -- Build Thread
GretchenGotGrowl is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2013, 02:26 AM   #64
TJ91
:chevy:
 
TJ91's Avatar
 
Drives: 2LT/RS
Join Date: Jun 2008
Location: Toronto
Posts: 13,000
DYNO IT lol
__________________
CAMARO
Consult your doctor before taking Camaro
Side effects include Sudden increase in Heart Rate, Insomnia and occasional hallucinations
If you experience Permagrin exceeding 4 hours after taking Camaro, seek immediate Camaro5 Help
CAMARO Bringing excitment back into the Garage
TJ91 is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:41 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.