Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums -
Phastek Performance
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls

Thread Tools
Old 05-16-2013, 09:08 PM   #1
Neffarious's Avatar
Drives: 2012 SS (2SS/RS, M6, IOM/Blk Rally)
Join Date: Aug 2011
Location: Oak Harbor, WA
Posts: 149
Feels like limp mode

Over the past 2 days my 2012 feels like it's in limp mode (is that the right term?).

Normally I run 45 mph in 4th running 2500 rpm. I had to run it in 3rd on the way home tonight just to keep the rpms up. The only thing I can think of, I'm about 500 miles past 0% oil life. I have no engine light or other warning signs, all gauges read normal.

In short will begin lazy on oil life cause this?

Thanks in advance.

In your next picture post, DIY guide, or advertisement thread take a moment and think of the color blind guy. Thanks.
Neffarious is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2013, 07:27 AM   #2

TheHorse13's Avatar
Drives: 2011 Black SS M6
Join Date: Oct 2010
Location: Harpers Ferry, WV
Posts: 1,077
I'm unsure about your limp mode issue but not keeping up with maintenance will certainly have negative long term effects on your car.
TheHorse13 is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2013, 07:12 AM   #3

Eddiefuzz's Avatar
Drives: 2011 RS
Join Date: Apr 2011
Location: Florence New Jersey
Posts: 798
WOW! I've never even come close to 0% oil life. My car burns about a quart every 3000 miles, you have to check your oil level with the dipstick. The gauges do not tell you oil level. You need service...
Eddiefuzz is offline   Reply With Quote

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 12:43 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2015, vBulletin Solutions, Inc.