Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
BeckyD@RodgersChevrolet
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > General Camaro Forums > 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions

5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions General 5th generation Camaro topics not covered by other subforums.

Reply
 
Thread Tools
Old 06-12-2013, 12:18 PM   #1
snaphappy
 
snaphappy's Avatar
 
Drives: 2011 Camaro Convertible SS2/RS LS3
Join Date: Jun 2012
Location: Olive Branch, Ms
Posts: 731
MyLink is nice in person

Got a good deal on rear tires at a local shop, OEM Pirellis. Couple days later took it out on the freeway, back end is shaking violently. So obviously they didn't balance the tires. So on my way back over there today I decided to stop by Chevy and just have them balance the tires. Why trust the other guys to balance them if they didn't do it right the first time.

Anyway, while I'm waiting, checked out the new 13's. MyLink looks seriously fancy and expensive in person. Still prefer my retro steering wheel on the 11. I know nobody else likes it haha. But don't knock the MyLink til you see it. New RS wheels are pretty decent too.
snaphappy is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2013, 12:28 PM   #2
TastyBake

 
TastyBake's Avatar
 
Drives: 2011 Camaro 2LT/RS Black
Join Date: Nov 2011
Location: Ohio
Posts: 849
The other guys probably forgot to do it due to a lot of orders. That shop probably needs a cleaner process.

I saw it in a '14 Impala and I was very impressed. However, car reviews and folks have mentioned there is a lag when you use it. Which isn't cool.
TastyBake is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2013, 12:45 PM   #3
Ringo64
Forever Pontiac
 
Drives: 2012 Black 2SS/RS
Join Date: Oct 2010
Location: Naples, FL
Posts: 1,373
Read this as "MyLink is a nice person"... orly?

Yeah, it looks very cool but I am happy with my 2012 radio. Does USB connect and BlueTooth, don't want to spend any extra $$$ getting the whole shabang.
__________________
Ringo64 is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2013, 01:24 PM   #4
David53
 
David53's Avatar
 
Drives: 2013 Camaro 1LT
Join Date: Nov 2011
Location: O'Fallon, IL
Posts: 44
I upgraded from a 2011 1LS to a 2013 1LT with Mylink and I love it.
I can now keep all my music on a thumbdrive, plugged into the USB and never have to deal with my ipod or phone.
David53 is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2013, 02:22 PM   #5
OzzySS

 
OzzySS's Avatar
 
Drives: 2013 2SS/1LE, 2004 Cavalier
Join Date: Sep 2012
Location: jax, FL
Posts: 1,320
Overall, I like my MyLink. It's pretty slick for a factory radio, by which I mean it's also the only one I've had that I haven't planned on replacing within the first few months. I've only played with the nav once, but I was impressed with how much better it was than the nav in my Pioneer deck from a few years back.

the bad: I have noticed some lag when trying to select folders/lists from my ipod, sometimes it's pretty bad. but the one that drives me nuts is the lag in my volume button in the wheel. not a huge deal, i know, since i can move my hand a foot and change volume immediately. but still, if the wheel can mute immediately, why is there a delay in changing the volume?
__________________
Build thread linked in the pic...


OzzySS is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2013, 02:28 PM   #6
Kleeeb

 
Kleeeb's Avatar
 
Drives: 2014 Red Hot 1LT/RS
Join Date: May 2013
Location: College Station, TX
Posts: 1,568
Send a message via MSN to Kleeeb Send a message via Skype™ to Kleeeb
Quote:
Originally Posted by TastyBake View Post
The other guys probably forgot to do it due to a lot of orders. That shop probably needs a cleaner process.

I saw it in a '14 Impala and I was very impressed. However, car reviews and folks have mentioned there is a lag when you use it. Which isn't cool.
I have heard some people say that there is a lag, but I have also heard other people state that It works flawlessly. I think It may be a software issue with some of them. It'll all be worked out with a few more software updates, I am sure. A little lag is expected to give it time to think, but it shouldn't be as bad as some people say that their's is.
__________________
INSTAGRAM: @kalebadams
Kleeeb is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2013, 02:30 PM   #7
wakespeak
 
Drives: 2013 2SS LS3/NPP
Join Date: Sep 2012
Location: Austin, Texas
Posts: 684
I like MyLink. The phone integration and voice commands work for me. The Sonic/Malibu steering wheel is another thing. Its rental car and doesn't seem to be angled properly for the steering column. For the SS at least I wish they didn't reach into the parts bin.
wakespeak is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2013, 02:42 PM   #8
nyrfan
Let's go Rangers!
 
nyrfan's Avatar
 
Drives: 13' AGM 2SS/RS L99
Join Date: Jun 2011
Location: Orlando, FL
Posts: 9,850
It's got a few bugs (as do many new products) but overall I really like MyLink.
__________________
Soprano 4/1/00-6/14/11, Gone but NEVER forgotten!
FSP tuned: 377/389
nyrfan is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2013, 03:32 PM   #9
suzook
 
Drives: camaro
Join Date: May 2013
Location: Stony Brook,NY
Posts: 581
Quote:
Originally Posted by TastyBake View Post
The other guys probably forgot to do it due to a lot of orders. That shop probably needs a cleaner process.

I saw it in a '14 Impala and I was very impressed. However, car reviews and folks have mentioned there is a lag when you use it. Which isn't cool.
My gf has a 2014 impala...no lag...much nicer than the my link in my camaro.
__________________
2013 2SS A6 Dusk Edition 1 of 307!
suzook is online now   Reply With Quote
Old 06-12-2013, 03:34 PM   #10
FenwickHockey65
General Motors Aficionado
 
FenwickHockey65's Avatar
 
Drives: 2003 GMC Envoy SLE/2000 Ford Ranger
Join Date: Aug 2008
Location: Florida
Posts: 32,047
Send a message via AIM to FenwickHockey65
The 2014 Impala's MyLink system is upgraded from what's in Camaro. It has tricked-down features from Cadillac's CUE systems.

Silverado's getting it next.
__________________
FenwickHockey65's GM Thread!

2003 GMC Envoy SLE - Airaid Cold Air Intake, Gibson Performance Catback Exhaust
2000 Ford Ranger XLT Regular Cab (State-issued)
FenwickHockey65 is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2013, 04:11 PM   #11
RonnieG
 
RonnieG's Avatar
 
Drives: 2013 AGM 1LE/2SS/RS
Join Date: Mar 2013
Location: Lakeland, Florida
Posts: 290
it's been a love/hate for me and mylink.. i love that it's a screen in my car(a first for me) and that i can use my phone with it, but i hate the problems I've run into:

-lag

-sometimes when hooking up my iPhone it will display information on the screen, but the sound only comes through phone speakers... no idea

-on navigation i cancel route and try to input a new address but the icon is ghosted and unselectable.. i haven't figured out what makes it do this yet, and i resort to using my phone gps hooked up to mylink to guide me

-I've had a display message something along the lines of "unable to sync with device" it would only play the songs in alphabetical order and you couldn't skip... all you could press was the steering wheel volume control.. anything else would send it back to radio... this crap drove me crazy for a month... i had just downloaded a new song off iTunes and this popped up.. i tried to reboot my phone, upgraded iOS nothing... until the month was over and i found that i could change the songs on the phone itself, but not through car controls (haven't had this happen yet on my SS)

--end rant--

I've heard that the 2014's are going to be integrated with Apple systems... i'm super jealous already not even knowing the details
RonnieG is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2013, 06:00 PM   #12
LuSe4

 
LuSe4's Avatar
 
Drives: 2013 Camaro 2SS RS LS3
Join Date: Feb 2011
Location: Grand Rapids, MI
Posts: 1,041
I love mine. Everything so far has worked flawlessly.
__________________
-2013 Summit White over Inferno Orange 2SS RS-
-2005 Bermuda Blue Tahoe-
LuSe4 is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2013, 06:10 PM   #13
RedWingsZL1
 
Drives: 2013 AGM M6 ZL1, 2008 Tahoe LTZ
Join Date: Feb 2013
Location: Westfield, IN
Posts: 387
Love the mylink, no lag for me.
__________________
2013 ZL1
RedWingsZL1 is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2013, 07:04 PM   #14
2Muchmark

 
2Muchmark's Avatar
 
Drives: 2013 2SS RS 1LE
Join Date: Mar 2009
Location: Montreal
Posts: 857
Send a message via ICQ to 2Muchmark Send a message via MSN to 2Muchmark Send a message via Skype™ to 2Muchmark
Mylink isn't that good. It does alot but the controls are strangely placed. I keep hitting the SOURCE button whenever I want to change the volume because they are so close together. And the voice recognition is junk. A Software update that connects mylink to Apple SIRI is due for the Camaro soon I heard. I can't wait.
2Muchmark is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2013, 07:10 AM   #15
OzzySS

 
OzzySS's Avatar
 
Drives: 2013 2SS/1LE, 2004 Cavalier
Join Date: Sep 2012
Location: jax, FL
Posts: 1,320
Quote:
Originally Posted by RonnieG View Post
it's been a love/hate for me and mylink.. i love that it's a screen in my car(a first for me) and that i can use my phone with it, but i hate the problems I've run into:

-lag

-sometimes when hooking up my iPhone it will display information on the screen, but the sound only comes through phone speakers... no idea

-on navigation i cancel route and try to input a new address but the icon is ghosted and unselectable.. i haven't figured out what makes it do this yet, and i resort to using my phone gps hooked up to mylink to guide me

-I've had a display message something along the lines of "unable to sync with device" it would only play the songs in alphabetical order and you couldn't skip... all you could press was the steering wheel volume control.. anything else would send it back to radio... this crap drove me crazy for a month... i had just downloaded a new song off iTunes and this popped up.. i tried to reboot my phone, upgraded iOS nothing... until the month was over and i found that i could change the songs on the phone itself, but not through car controls (haven't had this happen yet on my SS)

--end rant--

I've heard that the 2014's are going to be integrated with Apple systems... i'm super jealous already not even knowing the details
Couple of thoughts...
When hooking up your phone and getting that sync message, are you sure you made a good connection with the apple side of the cord? Maybe the connectors got dirty?

With the nav issue, did you have your handbrake engaged when you were trying to put in a new route? This is a pretty standard safety feature with nav systems, and it's in mylink as well. If you had the brake engaged, I'd guess it's a software issue and you should get it flashed at a dealer.
__________________
Build thread linked in the pic...


OzzySS is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2013, 07:15 AM   #16
nyrfan
Let's go Rangers!
 
nyrfan's Avatar
 
Drives: 13' AGM 2SS/RS L99
Join Date: Jun 2011
Location: Orlando, FL
Posts: 9,850
Quote:
Originally Posted by 2Muchmark View Post
Mylink isn't that good. It does alot but the controls are strangely placed. I keep hitting the SOURCE button whenever I want to change the volume because they are so close together. And the voice recognition is junk. A Software update that connects mylink to Apple SIRI is due for the Camaro soon I heard. I can't wait.
Call me confused but how is this a MyLink issue?
__________________
Soprano 4/1/00-6/14/11, Gone but NEVER forgotten!
FSP tuned: 377/389
nyrfan is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2013, 08:04 AM   #17
ka1

 
ka1's Avatar
 
Drives: 2011 2SS
Join Date: Jan 2013
Location: Central Florida
Posts: 1,015
Quote:
Originally Posted by RonnieG View Post
it's been a love/hate for me and mylink.. i love that it's a screen in my car(a first for me) and that i can use my phone with it, but i hate the problems I've run into:

-lag

-sometimes when hooking up my iPhone it will display information on the screen, but the sound only comes through phone speakers... no idea

-on navigation i cancel route and try to input a new address but the icon is ghosted and unselectable.. i haven't figured out what makes it do this yet, and i resort to using my phone gps hooked up to mylink to guide me

-I've had a display message something along the lines of "unable to sync with device" it would only play the songs in alphabetical order and you couldn't skip... all you could press was the steering wheel volume control.. anything else would send it back to radio... this crap drove me crazy for a month... i had just downloaded a new song off iTunes and this popped up.. i tried to reboot my phone, upgraded iOS nothing... until the month was over and i found that i could change the songs on the phone itself, but not through car controls (haven't had this happen yet on my SS)

--end rant--

I've heard that the 2014's are going to be integrated with Apple systems... i'm super jealous already not even knowing the details
They have a commercial with a Sonic that has that so I guess it will get to Camaro's soon
ka1 is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2013, 08:35 AM   #18
suzook
 
Drives: camaro
Join Date: May 2013
Location: Stony Brook,NY
Posts: 581
Quote:
Originally Posted by ka1 View Post
They have a commercial with a Sonic that has that so I guess it will get to Camaro's soon
I wouldn't count on it...sonics system is more advanced than ours....go figure.
__________________
2013 2SS A6 Dusk Edition 1 of 307!
suzook is online now   Reply With Quote
Old 06-13-2013, 08:39 AM   #19
FenwickHockey65
General Motors Aficionado
 
FenwickHockey65's Avatar
 
Drives: 2003 GMC Envoy SLE/2000 Ford Ranger
Join Date: Aug 2008
Location: Florida
Posts: 32,047
Send a message via AIM to FenwickHockey65
Quote:
Originally Posted by suzook View Post
I wouldn't count on it...sonics system is more advanced than ours....go figure.
Not really. The headunit is different but it has no native navigation at all. It's tied to a smartphone.
__________________
FenwickHockey65's GM Thread!

2003 GMC Envoy SLE - Airaid Cold Air Intake, Gibson Performance Catback Exhaust
2000 Ford Ranger XLT Regular Cab (State-issued)
FenwickHockey65 is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2013, 09:38 AM   #20
turbolvr321
 
turbolvr321's Avatar
 
Drives: 2013 Camaro SS
Join Date: Apr 2013
Location: Houston, Texas
Posts: 114
I like my MyLink.
__________________
2013 Camaro SS 6M
2013 Harley Davidson Softail Slim
turbolvr321 is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2013, 11:05 AM   #21
nyrfan
Let's go Rangers!
 
nyrfan's Avatar
 
Drives: 13' AGM 2SS/RS L99
Join Date: Jun 2011
Location: Orlando, FL
Posts: 9,850
Just got MyLink updated so the rear view camera displays symbols when backing up. The symbols are actually pretty cool. They display in the section of the screen where the danger is, they also get bigger and change from yellow to red as you get closer. In my pic below is show in the center, but will move to the left or the right as needed.





Sent from my 2SS/RS
__________________
Soprano 4/1/00-6/14/11, Gone but NEVER forgotten!
FSP tuned: 377/389
nyrfan is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2013, 11:39 AM   #22
snaphappy
 
snaphappy's Avatar
 
Drives: 2011 Camaro Convertible SS2/RS LS3
Join Date: Jun 2012
Location: Olive Branch, Ms
Posts: 731
So jealous of the backup camera! 2011 here
snaphappy is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.