Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
HeadlightArmor
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > General Camaro Forums > 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions

5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions General 5th generation Camaro topics not covered by other subforums.

Reply
 
Thread Tools
Old 06-16-2013, 06:53 PM   #1
heymatt
 
heymatt's Avatar
 
Drives: 2012 IBM 2SS Vert.
Join Date: Dec 2011
Location: Tequesta, Fl.
Posts: 721
Charging question

Just got back from a long trip, 6 hrs total.
I noticed at highway speed the volt gauge hangs around 12 volts. While at lower speeds, say under 40 mph it hangs around 14 volts.
Air on, Iphone plugged in to usb and gps plugged in.
Sound normal? Didn't seem to change if I unplugged the gps. Runs fine no other symptons.
__________________
LS3/M6 K&N, VMAX throttle body, RX Catch Can, skip shift eliminator, DT shorties and Solo HFC, DRL harness and 5K LED DRL, ZL1 rear sway, 1LE front sway
heymatt is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2013, 06:56 PM   #2
nyrfan
Let's go Rangers!
 
nyrfan's Avatar
 
Drives: 13' AGM 2SS/RS L99
Join Date: Jun 2011
Location: Orlando, FL
Posts: 9,654
Quote:
Originally Posted by heymatt View Post
Just got back from a long trip, 6 hrs total.
I noticed at highway speed the volt gauge hangs around 12 volts. While at lower speeds, say under 40 mph it hangs around 14 volts.
Air on, Iphone plugged in to usb and gps plugged in.
Sound normal? Didn't seem to change if I unplugged the gps. Runs fine no other symptons.
Normal.


Sent from my 2SS/RS
__________________
Soprano 4/1/00-6/14/11, Gone but NEVER forgotten!
FSP tuned: 377/389
nyrfan is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2013, 06:57 PM   #3
Jason RS
2011 Summit White V6 RS
 
Jason RS's Avatar
 
Drives: 2011 Summit White V6 RS MRT 1.0
Join Date: Jun 2012
Location: Cincinnati
Posts: 255
Normal
__________________
Jason RS is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2013, 07:25 PM   #4
Cheveey57

 
Cheveey57's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2LT RS
Join Date: Sep 2012
Location: Long Island
Posts: 1,414
Normal chillax
__________________
If you're not living on the edge, you're taking up too much space.
Cheveey57 is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2013, 07:41 PM   #5
jd10013


 
Drives: 2012 camaro
Join Date: Feb 2012
Location: central VA
Posts: 2,787
it's normal. under certain conditions the alternator turns itself off to improve fuel efficiency. kind of freaked me out the first time I noticed it too. was on vacation 600 miles away and noticed the voltage dropping from 14 something till it got down to about 12.2. thought either the battery or alternator was going.
jd10013 is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2013, 08:07 PM   #6
Medic726

 
Medic726's Avatar
 
Drives: 2011 Camaro 2SS Yellow Auto
Join Date: Feb 2010
Location: Illinois
Posts: 861
I just had the same discussion because I installed a radar detector that had a low voltage warning and it kept kicking on. I ended up turning that option off since the voltage bounced up and down so much.
Medic726 is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2013, 08:38 PM   #7
heymatt
 
heymatt's Avatar
 
Drives: 2012 IBM 2SS Vert.
Join Date: Dec 2011
Location: Tequesta, Fl.
Posts: 721
Not stressed over it, just seemed odd. Running fine, starts fine, all electrical good. Just after 11k miles never really noticed it.
Cool, thanks all for the quick responses!
__________________
LS3/M6 K&N, VMAX throttle body, RX Catch Can, skip shift eliminator, DT shorties and Solo HFC, DRL harness and 5K LED DRL, ZL1 rear sway, 1LE front sway
heymatt is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:52 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.