Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
TireRack
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum


Reply
 
Thread Tools
Old 05-18-2013, 10:57 PM   #188
BigPopa71
 
BigPopa71's Avatar
 
Drives: Dark Knight
Join Date: Sep 2012
Location: Washington DC
Posts: 548
Quote:
Originally Posted by insomniac2k2 View Post
Yet some installers report nothing but issues.





Sent from my HTC6435LVW using Tapatalk 2
True! But I see more from do it yourself guys than anything. Without a doubt there are plenty of issues regardless but it seems these kits are not for amateur installers.
BigPopa71 is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2013, 11:27 PM   #189
CyberPunk223
Account Suspended
 
Drives: 2012 LS Camaro
Join Date: Nov 2012
Location: Hagerstown, MD
Posts: 384
Has anyone heard if the mustang guys are having problems with their metra's too? Metra is making some really awesome looking adapters for the mustang with some great functions,, but are they having problems??

It makes me jealous they gave such a POS looking thing for the Camaro. especially since the Camaro should have been much eaiser to design an adapter for.
CyberPunk223 is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2013, 08:44 AM   #190
Rizzo
 
Drives: 2012 Camaro ZL-1 SIM
Join Date: Sep 2008
Location: San Antonio, TX
Posts: 453
Quote:
Originally Posted by BigPopa71 View Post
True! But I see more from do it yourself guys than anything. Without a doubt there are plenty of issues regardless but it seems these kits are not for amateur installers.
In my case, it was done by a professional shop. I had them replace the first Scosche kit and the issues got better, but still didn't go away. The only way to resolve my issues is to totally disconnect the Scosche.

I think their earlier batches had issues. I am trying to get my device RMAed.
__________________
=================================================
Rizzo is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2013, 06:10 PM   #191
Bangthumper
 
Drives: 2011 Camaro 2SS IOM on Black/IOM
Join Date: Mar 2011
Location: Lawrenceville, GA
Posts: 9
I contacted Scosche tech support a couple of weeks ago and asked about the FOB distance problem and the guy said that there aware of the problem but can NOT reproduce it. So therefore there not real active on coming up with a solution.

We paid to much for this problem to be happening with them not actively addressing the problem.
Bangthumper is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2013, 08:53 PM   #192
Caddyroger

 
Caddyroger's Avatar
 
Drives: 2011 RJT Camaro LT2 RS auto shift
Join Date: Dec 2011
Location: Washington state
Posts: 1,845
A new problem I believe

Some times when I start the car the heat will go to the coldest level. If you press a icon for the vent or floor the icons will flash between the floor and the vents. So far after about 2 or 3 minutes it will start working ok.
__________________
Caddy
Caddyroger is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2013, 09:03 PM   #193
Bangthumper
 
Drives: 2011 Camaro 2SS IOM on Black/IOM
Join Date: Mar 2011
Location: Lawrenceville, GA
Posts: 9
Did you try to unplug it and sit in the car with it turned off key out of ign. for at least 5 mins. Then plug back in and crank car and look at infotainment screen.

I installed new firmware for mine. Check your firmware and see if upto date.
Bangthumper is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2013, 09:13 AM   #194
Rizzo
 
Drives: 2012 Camaro ZL-1 SIM
Join Date: Sep 2008
Location: San Antonio, TX
Posts: 453
I am so frustrated with these issues. I reverted back to the stock headunit and all is well again.

I am really surprised that there are not more aftermarket vendors working on the adapter kits. Maybe the GM wiring is too tough?
__________________
=================================================
Rizzo is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2013, 05:50 PM   #195
Caddyroger

 
Caddyroger's Avatar
 
Drives: 2011 RJT Camaro LT2 RS auto shift
Join Date: Dec 2011
Location: Washington state
Posts: 1,845
Quote:
Originally Posted by Bangthumper View Post
Did you try to unplug it and sit in the car with it turned off key out of ign. for at least 5 mins. Then plug back in and crank car and look at infotainment screen.

I installed new firmware for mine. Check your firmware and see if upto date.
Mine been installed for about 9 months now but when I get back home the 10 june I"ll be installing all new wiring
__________________
Caddy
Caddyroger is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2013, 10:44 PM   #196
Caddyroger

 
Caddyroger's Avatar
 
Drives: 2011 RJT Camaro LT2 RS auto shift
Join Date: Dec 2011
Location: Washington state
Posts: 1,845
Quote:
Originally Posted by Bangthumper View Post
Did you try to unplug it and sit in the car with it turned off key out of ign. for at least 5 mins. Then plug back in and crank car and look at infotainment screen.

I installed new firmware for mine. Check your firmware and see if upto date.

Since I got back I called and the sent me the firmware update that did not help. Did the roll up windows remove key and unplug the 8 pin connecter and 24 pin connector. I set in the car for 12 min and plug the connectors back in. It still did the same thing. They said that they are going to send me another one if the fine some wrong with it. I am not counting on it because he said that was some thing new to them.
__________________
Caddy
Caddyroger is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2013, 11:19 AM   #197
Rizzo
 
Drives: 2012 Camaro ZL-1 SIM
Join Date: Sep 2008
Location: San Antonio, TX
Posts: 453
I finally gave up on Scosche. I re-installed the factory headunit and my electrical gremlins disappeared.
__________________
=================================================
Rizzo is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2013, 07:43 PM   #198
Caddyroger

 
Caddyroger's Avatar
 
Drives: 2011 RJT Camaro LT2 RS auto shift
Join Date: Dec 2011
Location: Washington state
Posts: 1,845
I sent my old unit in and they supposed to have sent me a new one yesterday. I should get it Saturday or Monday. The last time I had trouble they said they sent me a fully tested unit but guess what it was doa. Time will tell.
__________________
Caddy
Caddyroger is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2013, 08:41 AM   #199
Rizzo
 
Drives: 2012 Camaro ZL-1 SIM
Join Date: Sep 2008
Location: San Antonio, TX
Posts: 453
Quote:
Originally Posted by Caddyroger View Post
I sent my old unit in and they supposed to have sent me a new one yesterday. I should get it Saturday or Monday. The last time I had trouble they said they sent me a fully tested unit but guess what it was doa. Time will tell.
I tried to contact them to do the same, but never could get a reply.

Good luck and let us know how it works out.
__________________
=================================================
Rizzo is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2013, 09:42 AM   #200
Eich
 
Drives: '11 SW/Beige 2SS RS Manual
Join Date: Sep 2008
Location: Virginia
Posts: 674
The problem with ALL these kits seems to be that the manufacturers need to make them as inexpensive as possible so that they can sell in volumes. Unfortunately, this means that quality isn't very good.

My Metra kit has generally worked OK for the past 18 months with the exception of the backlight for the LCD display. It's a known issue that Metra does nothing about - other than replace when it's under warranty. As far as I know, no new improved design has come out that avoids this problem that seems to happen to everyone at close to the year mark.

As soon as Ofer (or someone) figures out how to retrofit the GM MyLink, I'm done with these cheap kits forever.
Eich is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2013, 02:11 PM   #201
Cmlloveless

 
Drives: 2010 2SS RS
Join Date: Jul 2009
Location: Winchester, Ca
Posts: 943
Quote:
Originally Posted by Eich View Post
As soon as Ofer (or someone) figures out how to retrofit the GM MyLink, I'm done with these cheap kits forever.
MyLink has issues as well! A lot of people are having problems with is acting screwy even though it is a factory install. I think the issue is that GM made the wireing in our cars way to complicated for what it needs to be.
Cmlloveless is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2013, 04:42 PM   #202
Drago77
Treasure Coast Camaro 5
 
Drago77's Avatar
 
Drives: SW 11' 2SS/RS LS3 Vert, Blk/Blk
Join Date: Feb 2009
Location: Port Saint Lucie, Florida
Posts: 4,554
Had my Scoche for over 6 months, outside of an occasional ghost chime (corrected by hitting turn signals) it works just fine. Always gonna be some problems here n there; but I think mainly its just ppl over reacting
Drago77 is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2013, 11:27 PM   #203
Caddyroger

 
Caddyroger's Avatar
 
Drives: 2011 RJT Camaro LT2 RS auto shift
Join Date: Dec 2011
Location: Washington state
Posts: 1,845
Quote:
Originally Posted by Rizzo View Post
I tried to contact them to do the same, but never could get a reply.

Good luck and let us know how it works out.
I got the replacement unit Friday and so far no problems since then. I have a viper alarm so I do not use The factory remote but I'll try it tomorrow.
Now My only problem is the bluetooth phone connection is breaking up I do not know the Scosche kit is causing it.
__________________
Caddy
Caddyroger is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2013, 12:57 AM   #204
insomniac2k2
 
Drives: 2012 2SS/RS IOM
Join Date: Nov 2011
Location: Concord, Ca
Posts: 194
Stupid comment. the people that have problems with this kit, have big ones. I'm glad you are not one of them.

Quote:
Originally Posted by Drago77 View Post
Had my Scoche for over 6 months, outside of an occasional ghost chime (corrected by hitting turn signals) it works just fine. Always gonna be some problems here n there; but I think mainly its just ppl over reacting


Sent from my HTC6435LVW using Tapatalk 2
insomniac2k2 is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.