Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
SDPC
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Specific Models / Packages > Camaro 1LE Forum


Reply
 
Thread Tools
Old 07-05-2013, 03:55 PM   #1
cbass

 
Drives: .
Join Date: Mar 2012
Location: Phoenix
Posts: 1,010
My 1LE set a record

The quickest breakdown of any vehicle I have bought brand new. Around 200 miles and the check engine light came on. Took it to the dealership and apparently the the air box was deformed. So much for the one month quality hold it was in.
cbass is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2013, 04:26 PM   #2
OzzySS

 
OzzySS's Avatar
 
Drives: 2013 2SS/1LE, 2004 Cavalier
Join Date: Sep 2012
Location: jax, FL
Posts: 1,335
lol, dang that's fast!'
they get it fixed for ya already?
__________________
Build thread linked in the pic...


OzzySS is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2013, 04:33 PM   #3
cbass

 
Drives: .
Join Date: Mar 2012
Location: Phoenix
Posts: 1,010
Quote:
Originally Posted by OzzySS View Post
lol, dang that's fast!'
they get it fixed for ya already?
They claim it's fixed. Will pick it up later today and hopefully all is well and things stay reliable.
cbass is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2013, 04:45 PM   #4
Irishblackcoffee
 
Irishblackcoffee's Avatar
 
Drives: 13 1LE GBE M6, 12 VR M6 #872
Join Date: Aug 2012
Location: Boaz, AL
Posts: 360
Might be from all that heat there in AZ.. Hopefully they got it fixed for you..
__________________
'13 1LE "MAX" '12 ZL1 "SAPPER"
Irishblackcoffee is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2013, 04:50 PM   #5
Deftones
 
Deftones's Avatar
 
Drives: 2012 RS/SS LS3
Join Date: Jun 2012
Location: Bakersfield, CA
Posts: 740
That's not a big deal at all.
__________________
Deftones is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2013, 04:51 PM   #6
cornerspeed92


 
cornerspeed92's Avatar
 
Drives: 2013 1SS 1LE
Join Date: Jul 2012
Location: SoCal
Posts: 3,850
Put a CAI on it
cornerspeed92 is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2013, 04:58 PM   #7
2cnd chance
Too Many Great Choices
 
2cnd chance's Avatar
 
Drives: Z06, GS or ZL1?
Join Date: Jun 2009
Location: The Road
Posts: 6,784
And to think GM just won top honors in quality.

http://money.cnn.com/2013/06/19/auto...-gm/index.html
__________________
2cnd chance is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2013, 05:07 PM   #8
schecter7
 
schecter7's Avatar
 
Drives: 2013 Black 2SS 1LE
Join Date: Apr 2013
Location: Austin, TX
Posts: 82
Hope they got it fixed properly. Mine developed low rpm exhaust rattle and occasional wind noise (coming through the driver side window) at 200 miles. Unsurprisingly, they were not able to reproduce any of those. I bet intentional deafness is a common trait among service reps

I'm going to order a pair of race ramps along with a hammer today
schecter7 is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2013, 05:08 PM   #9
cbass

 
Drives: .
Join Date: Mar 2012
Location: Phoenix
Posts: 1,010
Quote:
Originally Posted by Irishblackcoffee View Post
Might be from all that heat there in AZ.. Hopefully they got it fixed for you..
I was thinking about that. The car had to sit in the driveway while I epoxied the garage floor and was thinking maybe heat warped it. However, it's an air box. The plastic has to resist much higher heat being so close to the engine. I am thinking since it happened so soon the part just had to be defective. Annoying considering the mileage, but overall a quick and easy fix. Better than something like the heads being warped.
cbass is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2013, 10:30 PM   #10
tramtwo


 
tramtwo's Avatar
 
Drives: 2013 1LE
Join Date: Jul 2011
Location: N'Awlinz
Posts: 6,306
Seems like the car is functioning perfectly, there was a problem the computer recognized it. Fast turn around by your dealership not always the case.
__________________
tramtwo is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2013, 11:42 PM   #11
Sunkistcamaro
 
Sunkistcamaro's Avatar
 
Drives: 69 Camaro & 2013 Camaro 2SS/RS/1LE
Join Date: Jun 2013
Location: CT
Posts: 319
That's fast 200 miles and the first problem. I'm at 800 tonight and got my first issue. Switching lanes are 70 on the highway the tire pressure monitoring system gave me a warning to get it checked out. The menu wasnt displaying tire pressure. It fixed itself after I restarted. Hope this doesn't happen all the time.
Sunkistcamaro is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2013, 05:12 AM   #12
LuSe4

 
LuSe4's Avatar
 
Drives: 2013 Camaro 2SS RS LS3
Join Date: Feb 2011
Location: Grand Rapids, MI
Posts: 1,060
I wouldn't call this a breakdown, rather an inconvenience.
__________________
-2013 Summit White over Inferno Orange 2SS RS-
-2014 White Diamond Silverado Z71 Crew Cab Short Box-
LuSe4 is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2013, 07:28 AM   #13
5.3Avalanche
 
Drives: '08 Silverado, '99 T/A WS6
Join Date: Nov 2012
Location: Ontario
Posts: 54
How could the computer detect that the airbox was deformed? All it does is measure the airflow going into the throttle body. Unless the airbox was severly deformed or obstructed this should not have been discovered by the computer. Did they show you the airbox after they took it out? How was it "deformed" visibly? Do you know what code the car threw?
__________________
'08 Silverado | GMPP Exhaust | Z60 Suspension
'99 Trans AM | Magnaflow Exhaust | WS6 Performance Package
5.3Avalanche is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2013, 03:14 PM   #14
cbass

 
Drives: .
Join Date: Mar 2012
Location: Phoenix
Posts: 1,010
Quote:
Originally Posted by 5.3Avalanche View Post
How could the computer detect that the airbox was deformed? All it does is measure the airflow going into the throttle body. Unless the airbox was severly deformed or obstructed this should not have been discovered by the computer. Did they show you the airbox after they took it out? How was it "deformed" visibly? Do you know what code the car threw?
The computer cannot detect a deformed airbox specifically. What it can detect is a lean condition if it's bad enough. That lean condition can be caused by an number of things and in this case the dealer tracked it down to a deformed air box that was not sealing.

No, they did not show me the air box and I didn't ask. I wasn't all that interested. They got me in there quickly, fixed the car quickly and I was on my way. So far no more check engine light and that's all that matters.

I don't remember the code exactly.
cbass is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.