Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Vector Motorsports
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls

Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls Report, discuss and diagnose any issues and problems with your Camaro, including warranty discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old 07-07-2013, 03:06 PM   #1
Bigshoe
 
Drives: 2010 Camaro SS
Join Date: Jul 2013
Location: Texas
Posts: 5
2010 Camaro SS starts but dies

Bought rolled over 2010 Camaro SS. going to make street rod out of it.

Have had car running several times but now it starts then dies immediately.

Car has boral exhaust without cats. but has place for cats and ar eplugged in.

Not sure but think it has some sort of a ECM flash for it to run.

New battery good ECM voltage 14.

Have to clear P1516 and P2119 on code reader for it to start.

Fuel pressure 58 psi.

Spent several hours yesterday on internet with chevrolet answer expert and he finally said the ECM needed to be changed.

Does anyone have what all of the "live data readings" should be.

Or can someone help me with the start - die problem
Bigshoe is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2013, 03:13 PM   #2
The Stig
knows 2 facts about ducks
 
The Stig's Avatar
 
Drives: ...and they're both wrong
Join Date: Aug 2009
Location: The HMS Invincible
Posts: 26,675
The ECM may need to be flashed back to stock.

How long does the engine idle before dying?
__________________
Click to view my build thread
The Stig is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2013, 03:36 PM   #3
429
Account Suspended
 
Drives: 2010 camaro ss
Join Date: Nov 2012
Location: Richmond Hill, GA
Posts: 810
VATS. Reprogram your key module
429 is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2013, 03:49 PM   #4
rozay
 
rozay's Avatar
 
Drives: camaro 2LS LFX A6
Join Date: Jun 2013
Location: South Florida
Posts: 486
Try leaving your key on the on position for 2 hours and then turn off then insert ket and turn it on and see if itll fix it. I did this with my vw gti and it worked
__________________
Niche 20x10.5 ,BMR 1.25 springs, GFX splitter,minor junk not worth mentioning.
rozay is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2013, 07:54 PM   #5
Chevrolet Customer Svc


 
Chevrolet Customer Svc's Avatar
 
Drives: GM Vehicles
Join Date: Jun 2010
Location: Michigan
Posts: 8,832
Quote:
Originally Posted by Bigshoe View Post
Bought rolled over 2010 Camaro SS. going to make street rod out of it.

Have had car running several times but now it starts then dies immediately.

Car has boral exhaust without cats. but has place for cats and ar eplugged in.

Not sure but think it has some sort of a ECM flash for it to run.

New battery good ECM voltage 14.

Have to clear P1516 and P2119 on code reader for it to start.

Fuel pressure 58 psi.

Spent several hours yesterday on internet with chevrolet answer expert and he finally said the ECM needed to be changed.

Does anyone have what all of the "live data readings" should be.

Or can someone help me with the start - die problem
Bigshoe,

Sincere apologies to hear about your car starting and dying. Let me know if you'd like an official diagnosis at your local dealer. I can help orchestrate and oversee the visit on your behalf, otherwise keep us updated on if the concern gets fixed.

Sincerely,

William R.
Chevrolet Customer Care
Chevrolet Customer Svc is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2013, 09:00 AM   #6
Bigshoe
 
Drives: 2010 Camaro SS
Join Date: Jul 2013
Location: Texas
Posts: 5
Quote:
Originally Posted by The Stig View Post
The ECM may need to be flashed back to stock.

How long does the engine idle before dying?
Immediately after if fires
Bigshoe is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2013, 09:01 AM   #7
Bigshoe
 
Drives: 2010 Camaro SS
Join Date: Jul 2013
Location: Texas
Posts: 5
Quote:
Originally Posted by rozay View Post
Try leaving your key on the on position for 2 hours and then turn off then insert ket and turn it on and see if itll fix it. I did this with my vw gti and it worked
I tried the 2 hour but didn't help

Thanks
Bigshoe is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2013, 09:03 AM   #8
Bigshoe
 
Drives: 2010 Camaro SS
Join Date: Jul 2013
Location: Texas
Posts: 5
Quote:
Originally Posted by The Stig View Post
The ECM may need to be flashed back to stock.

How long does the engine idle before dying?
Running without cats so don't really want to go back to stock.

Iy has ran with this set up

Thanks for the help
Bigshoe is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2013, 09:05 AM   #9
Bigshoe
 
Drives: 2010 Camaro SS
Join Date: Jul 2013
Location: Texas
Posts: 5
Quote:
Originally Posted by Chevrolet Customer Svc View Post
Bigshoe,

Sincere apologies to hear about your car starting and dying. Let me know if you'd like an official diagnosis at your local dealer. I can help orchestrate and oversee the visit on your behalf, otherwise keep us updated on if the concern gets fixed.

Sincerely,

William R.
Chevrolet Customer Care
Thanks William,

This not really a Chevy issue it is me trying to make a hot rod out of a rolled over Camaro SS.
Bigshoe is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.