Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
JDP Motorsports
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Specific Models / Packages > Camaro 1LE Forum


Reply
 
Thread Tools
Old 07-08-2013, 08:58 AM   #29
gajagfan


 
gajagfan's Avatar
 
Drives: 2013 1SS 1LE Black - Std Exhaust
Join Date: Mar 2013
Location: Brunswick, GA
Posts: 3,337
I have had this feature for the last 11 years, starting with the WS6 and continuing in the 1LE. It has never been an issue. If it comes on, it takes all of about 1/2 second to simply put it in third and go. If you are taking off hard enough that shifting to second is important, then it will have never come on. I find these threads, much like the hill holding clutch threads interesting, but just never see why it is a big deal.
gajagfan is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2013, 09:35 AM   #30
Southern Comfort
No Tags/Habitual Violator
 
Southern Comfort's Avatar
 
Drives: 2010 ABM/LT/RS & z71
Join Date: Sep 2011
Location: North Georgia
Posts: 2,346
Did you make it to Jefferson? I know traffic was really bad the weekend you were coming up.
No trouble shifting I take it j/k
Southern Comfort is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2013, 10:03 AM   #31
gajagfan


 
gajagfan's Avatar
 
Drives: 2013 1SS 1LE Black - Std Exhaust
Join Date: Mar 2013
Location: Brunswick, GA
Posts: 3,337
Quote:
Originally Posted by Southern Comfort View Post
Did you make it to Jefferson? I know traffic was really bad the weekend you were coming up.
No trouble shifting I take it j/k
We did make it up, but the weekend got away from me. We had a great time, saw some good fireworks and played a little golf. The yellow lab in the all black cloth interior made for a bit of clean-up when we got home, but I am happy to report the car got 22.5 MPG on the trip! I did however pick up a nail in the right rear tire, but my wheel and tire protection plan kicked in and all is good! They were able to repair the tire.
gajagfan is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2013, 10:29 AM   #32
krazzyk01
Liv'n The Dream!
 
krazzyk01's Avatar
 
Drives: 2013 Black SS RS 1LE
Join Date: Jun 2013
Location: Austin, Texas
Posts: 589
Quote:
Originally Posted by gajagfan View Post
I have had this feature for the last 11 years, starting with the WS6 and continuing in the 1LE. It has never been an issue. If it comes on, it takes all of about 1/2 second to simply put it in third and go. If you are taking off hard enough that shifting to second is important, then it will have never come on. I find these threads, much like the hill holding clutch threads interesting, but just never see why it is a big deal.

I must admit, I find the hill hold VERY annoying. My driveway is angled just enough to activate it and it holds WAY TO LONG!!!!! I sold BMWs for a short time and their cars have had that feature for a long time. It NEVER caused me any frustration and that was in the Syracuse, NY area. They actually have hills...unlike the area I'm in now....

I'm going to need to look up one of those threads and hopefully learn more about it there.
__________________
Never be afraid to try something new. The Ark was built by amateurs and the Titanic was built by pros.
krazzyk01 is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2013, 05:37 PM   #33
Jims Mongoose
Jim
 
Jims Mongoose's Avatar
 
Drives: 2013 Black 2SS 1LE
Join Date: Apr 2013
Location: Scottsdale, Arizona
Posts: 629
How does the ship shift install.

Just wondering, It has'nt bothered me yet, but I figure it can't hurt. How does it install? In a fuse box or what?

Jim
Jims Mongoose is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2013, 06:27 PM   #34
Apex Motorsports
 
Apex Motorsports's Avatar
 
Drives: 2000 Camaro SS
Join Date: Feb 2010
Location: Louisville, Ky.
Posts: 25,211
Quote:
Originally Posted by Jims Mongoose View Post
Just wondering, It has'nt bothered me yet, but I figure it can't hurt. How does it install? In a fuse box or what?

Jim
Orange Krate's EPIC Apex Skip Shift Eliminator Installation
Apex Motorsports is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2013, 06:29 PM   #35
aggieguy13

 
aggieguy13's Avatar
 
Drives: 2013 SS/RS VR 1LE
Join Date: Jun 2013
Location: MCKINNEY,TX
Posts: 1,278
the magic number is 2800. at 2800 Skip Shift stops kicking in
__________________

2013 SS/RS 1LE VR-Backup System, SOLO Perforsance HF Cats, Muffler Delete, BBK Off-road X-pipe
2002 35th Aniversary SLP SS-Sold
aggieguy13 is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2013, 06:53 PM   #36
Mick1
 
Drives: 2013 2SS LS3
Join Date: Feb 2013
Location: California
Posts: 170
when it is activated, i would shift into 3rd instead of 4th. Since it rarely gets activated, I left it alone, factory set up. :-)
Mick1 is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2013, 09:13 PM   #37
Toxikk
Lead Dev for Autoblog.com
 
Drives: GBA 13 2SS/1LE (Medusa)
Join Date: Mar 2013
Location: DC Metro Area
Posts: 255
was curious about this. now i get it :P
__________________
2013 1LE/GBA/2SS/RS/NPP/NAV
Toxikk is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2013, 12:53 AM   #38
Jims Mongoose
Jim
 
Jims Mongoose's Avatar
 
Drives: 2013 Black 2SS 1LE
Join Date: Apr 2013
Location: Scottsdale, Arizona
Posts: 629
Thanks for the help

Quote:
Originally Posted by Apex Chase View Post

Thanks a bunch for the help.


Jim
Jims Mongoose is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2013, 11:41 PM   #39
Deebo
2SS/1LE GAZ 1 of 221
 
Deebo's Avatar
 
Drives: 2013 1LE
Join Date: Sep 2006
Location: ROLL TIDE ROLL!
Posts: 212
I concur with some... Never saw it on my '10 SS, or my '13 1LE. I crank up, hold the button down to turn off then nannies and drive it...
Deebo is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2013, 03:17 PM   #40
Phorecyte
 
Phorecyte's Avatar
 
Drives: Black 1SS/RS 1LE
Join Date: Jul 2013
Location: Lake Charles, Louisiana
Posts: 55
I believe it says this in the manual.
1st gear, 15-19mph, with less than 20% throttle will initiate the skip shift.
Hope this helps
Phorecyte is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2013, 08:10 PM   #41
jcamo
 
jcamo's Avatar
 
Drives: 2ss/rs/2013 camaro 1LE
Join Date: Jul 2013
Location: missouri
Posts: 107
my 2013 don't have this either.... no matter what rpm u shift at i never see it at all.
jcamo is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2013, 09:31 PM   #42
wakespeak

 
Drives: 2013 2SS LS3/NPP
Join Date: Sep 2012
Location: Austin, Texas
Posts: 936
Double clutching seems to get rid of it too. I do that when the engine/ trans are still warming up.
wakespeak is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.