Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
JDP Motorsports
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > General Camaro Forums > Camaro ZL1 Forum - ZL1 Specific Topics


Reply
 
Thread Tools
Old 11-27-2012, 05:25 AM   #18
DangerZL1

 
Drives: Accord
Join Date: Oct 2009
Location: Memphis, TN Area
Posts: 1,910
Quote:
Originally Posted by ZO6 Bryan View Post
The Mobil 1 LS 75W-90 gear oil does have the additive already. I looked at that one too.

http://www.mobiloil.com/USA-English/..._75W-90LS.aspx
Mobil 1 Synthetic Gear Lube LS 75W-90 does not have enough LS additive to meet GM spec #88862624. This is why I went back wit the GM fluid. I didn't want to use more additive, nor add more than necessary. I think Valvolines synthetic gear lube meets this spec.
DangerZL1 is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2012, 07:49 AM   #19
davidcroft
Sellin Chevy's since '06
 
davidcroft's Avatar
 
Drives: 2014 SS sedan
Join Date: Apr 2008
Location: Houston, TX
Posts: 1,419
To the o.p. The owner's manual specifically says to change your diff fluid after every track day. If you tracked it a while ago...and just now got around to changing your fluid...that's what could have caused the chatter.

I had the chatter in my SS, but I got my techs at work to upgrade me to the LS gear oil with new seals and all is well!
__________________
2014 SS Sedan-"houston stock" granny sedan
SOLD! 2013 Blue Ray1SS/1LE 1of20.
TRADED! 2012 White 1SS/RS
davidcroft is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2012, 10:12 PM   #20
Les7311
 
Les7311's Avatar
 
Drives: 45th Anniv, 2SS, LS3, '07 M109
Join Date: Feb 2012
Location: Maryland
Posts: 507
Send a message via Yahoo to Les7311
subscribe
Les7311 is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2013, 12:43 PM   #21
djnice
 
djnice's Avatar
 
Drives: 13 ZL1 SIM, 99 Z28 Black
Join Date: Feb 2013
Location: Spokane, WA
Posts: 670
So how is everyone's diff doing now?
Does the valvoline fluid work fine over the lung run wihout needing to use the LS additive?
__________________
2013 ZL1 - SIM, 6 spd, RotoFab CAI, Craftsman Can. / 1999 Z28 - Black, 6 spd, K&N, Subframe. / More Fun Stuff - www.inlandspeed.com
djnice is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2013, 01:11 PM   #22
hognutz


 
hognutz's Avatar
 
Drives: 2013 ZL1
Join Date: Oct 2011
Location: tangent or
Posts: 2,968
Quote:
Originally Posted by djnice View Post
So how is everyone's diff doing now?
Does the valvoline fluid work fine over the lung run wihout needing to use the LS additive?
The original poster added some extra addative to the valvoline oil eventually.

here is my .02 on this topic take it for what it is worth. buy some good fluid. IE the gm fluid, good aftermaket synthetic. Now if the fluid has addative don't run any extra up front. If you buy fluid without the additive use the recomnended GM addtive right out the gate.

after you fill the diff do some figure eight driving in a parking lot to cycle the diff clutches. I think the GM TSB specifies how many to do

Now if you still get some chatter go get more of the GM addative that is recomended at add say 2 ounces at a time then go repeat the figure 8's until the chatter is elimitnated.

the friction modifer material is not a more is better type thing you need the right amount.

my fresh gm fluid will be here this week I will do the change and if I get a bit of chatter I will do just what I posted. I am positive it will work because it worked on my Z06.

my chatter is very minimal on my car right now and only when cold but I want it 100% gone. sometimes I think with these tires having such piss poor grip in the cold it magnifies the issue.
__________________
2015 Hellcat
2013 ZL1 -sold
2013 Dart
2013 Megacab 8" lift 38"mt's
hognutz is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2013, 10:25 AM   #23
ZL1Reaper
 
ZL1Reaper's Avatar
 
Drives: '13 Silver Ice Metallic ZL1
Join Date: Jul 2012
Location: Carlsbad, CA
Posts: 323
I tried the Mobile 1 in my car. Definitely not enough additive in it. When the car is cold, the differential makes more noise than when it had the GM fluid. I'm gonna try Valvoline next.
ZL1Reaper is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2013, 10:37 AM   #24
DangerZL1

 
Drives: Accord
Join Date: Oct 2009
Location: Memphis, TN Area
Posts: 1,910
Unfortunately, Mobil One doesn't meet the spec. The GM/DELCO fluid was expensive but worked well.
DangerZL1 is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2013, 11:14 AM   #25
Sven59
HAMMER PILOT
 
Sven59's Avatar
 
Drives: 13 ZL1 #182, 85 AMC Jeep CJ7
Join Date: Nov 2011
Location: Tucson AZ
Posts: 2,716
There is now a bulletin out on this, it calls for the dealer to flush and fill three times along with some figure 8s, etc. I had mine done and it silenced the howling.
__________________
"DO YOU WANT ME TO PUT THE HAMMER DOWN?"
Sven59 is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2013, 11:29 AM   #26
FINALLYSATISFIED
Est.1775
 
FINALLYSATISFIED's Avatar
 
Drives: '15 Challenger Hellcat
Join Date: Sep 2009
Location: SoCal
Posts: 5,440
I think my ZL1 has this problem. I just didn't know what the hell it was.
FINALLYSATISFIED is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2013, 11:38 AM   #27
2012-1822


 
2012-1822's Avatar
 
Drives: Black ZL1
Join Date: Apr 2013
Location: City of Champions, Alabama
Posts: 3,700
Quote:
Originally Posted by Sven59 View Post
There is now a bulletin out on this, it calls for the dealer to flush and fill three times along with some figure 8s, etc. I had mine done and it silenced the howling.
Don't know when the bulletin came out or whether my dealer did all that, but they pulled it apart to check it last year and refilled it and mine has been fine since. Basically what this guy said.
__________________
Check out Alabama Camaros, for Camaro enthusiasts all around Alabama https://www.facebook.com/groups/1739...group_activity
2012-1822 is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2013, 11:52 AM   #28
charlietuna

 
charlietuna's Avatar
 
Drives: 2013 ZL1
Join Date: Jul 2012
Location: Chicago, IL
Posts: 1,337
I just came back from my dealer and cant believe they were going to put the wrong fluid in the car. The tech looked at me like "who the hell is this guy" I told him that this car uses a fluid from gm with the additive already in the car. He went to parts and came back with the right stuff.

When filling he used 2 bottles/quarts of the fluid and pumped it in then I reminded him that in needs 2.1 and he again went and got another bottle and pumped in about 1/2. Some fluid came out and we watched it drain from the fill plug and closed it up when it started to drip.

Makes me thank this forum and its memebers for the insight and info. I pray this guy torqed the bolts right.

Now that I think about it i hope he cant overfill the thing........
__________________
Laus Deo
charlietuna is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2013, 04:17 PM   #29
cybercoaster

 
cybercoaster's Avatar
 
Drives: '12 ZL1 AGM
Join Date: Mar 2009
Location: Oklahoma City
Posts: 1,549
I wish the dealer would change mine. Since the TSB says not for ZL1 they wont. guess I will guy buy the stuff and do it myself soon.
__________________
APEX catch can, ROTOFAB, noweeds. Kooks 2" LT headers. BMR 1" drop to be installed
cybercoaster is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2013, 04:47 PM   #30
Sven59
HAMMER PILOT
 
Sven59's Avatar
 
Drives: 13 ZL1 #182, 85 AMC Jeep CJ7
Join Date: Nov 2011
Location: Tucson AZ
Posts: 2,716
Quote:
Originally Posted by cybercoaster View Post
I wish the dealer would change mine. Since the TSB says not for ZL1 they wont. guess I will guy buy the stuff and do it myself soon.

There is a new one specifically for the ZL1. Anyone have it?
__________________
"DO YOU WANT ME TO PUT THE HAMMER DOWN?"
Sven59 is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2013, 12:37 PM   #31
joes407


 
joes407's Avatar
 
Drives: 2014 ZL1m6 red hot #569
Join Date: Dec 2009
Location: florida
Posts: 2,423
Quote:
Originally Posted by cybercoaster View Post
I wish the dealer would change mine. Since the TSB says not for ZL1 they wont. guess I will guy buy the stuff and do it myself soon.
my dealer said the same but next oil change ill try again
joes407 is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2013, 11:17 AM   #32
piepouli
 
Drives: 04 gmc/ zl1
Join Date: Nov 2011
Location: ontario
Posts: 198
so, what is the correct oil to use
piepouli is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2013, 12:28 PM   #33
Stephen12ZL1


 
Stephen12ZL1's Avatar
 
Drives: '15 Z/28
Join Date: May 2012
Location: Mechanicsville VA
Posts: 3,706
GM LS gear oil is the correct gear oil for the rear. http://www.gmpartsdirect.com/results...umber=88862624

additive already in bottle.
__________________
'15 Z/28 #325 black a/c & stereo. 2:11 VIR Full 1:45.531 Summit Point Shenandoah Circuit
Advanced Induction cylinder heads & B-3 cam by Race Proven Motorsports. 575rwhp/500rwtq
'12 ZL1 10.52@131 1.55 60' 2:13 VIR Full (sold)
Stephen12ZL1 is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2013, 12:54 PM   #34
bumblebeecamaro
Car Lover By Nature
 
Drives: Mini Cooper S
Join Date: Dec 2009
Location: Central FL
Posts: 2,302
subscribed

my diff isn't making any noise as of yet. although my car only has 1500 miles so we'll see what happens.
__________________
bumblebeecamaro is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.