Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Hurst Shifters
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls

Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls Report, discuss and diagnose any issues and problems with your Camaro, including warranty discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old 07-14-2009, 06:59 AM   #1
20 Camaro 10
Junior Member
 
20 Camaro 10's Avatar
 
Drives: 2SS/RS Camaro
Join Date: Jan 2009
Location: Missouri
Posts: 160
Launch Control Problems....

here's my story....

I've tried using the Launch Control, but the problem is that the RPM's does not stop at 4,000 to 4,500 RPM's is go's all the way to redline to launch....

Before I get smacked around...lol.., I followed the instructions from the owners manual. It does light up in the DIC that its in Comp mode. So I believe i'm doing everything correct.

I believe my next step is to take it to the dealer and have them check it out....

Has anyone else having any problems with this option?
__________________
In Garage - 2G1FT1EW5A9107727 - 2SS/RS, BLK on BLK, 6M, CGM RALLYS
20 Camaro 10 is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2009, 07:36 PM   #2
NAHURRY
Love's to Detail
 
NAHURRY's Avatar
 
Drives: 2010 SS,97silverado/08crewcab
Join Date: Oct 2008
Location: Greenville SC.
Posts: 1,422
Bump for reply's
NAHURRY is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2009, 09:16 PM   #3
orangeinfernoman
 
orangeinfernoman's Avatar
 
Drives: 2010 camaro ss ls3 iom
Join Date: Mar 2009
Location: montreal,québec
Posts: 142
Quote:
Originally Posted by 20 Camaro 10 View Post
here's my story....

I've tried using the Launch Control, but the problem is that the RPM's does not stop at 4,000 to 4,500 RPM's is go's all the way to redline to launch....

Before I get smacked around...lol.., I followed the instructions from the owners manual. It does light up in the DIC that its in Comp mode. So I believe i'm doing everything correct.

I believe my next step is to take it to the dealer and have them check it out....

Has anyone else having any problems with this option?

yes it happen to me some time but drive with the car a little bite and try again it happen to me 5 times on 25 attempts
orangeinfernoman is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2009, 01:41 AM   #4
CamaroDreams07


 
CamaroDreams07's Avatar
 
Drives: Slow V6
Join Date: Jun 2009
Location: East Lansing, MI
Posts: 9,274
Just take it to your dealer and try it in the parking lot....it'll save you the hassle of calling a tow truck
CamaroDreams07 is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2009, 04:06 AM   #5
TAG UR IT
www.Camaro5store.com
 
TAG UR IT's Avatar
 
Drives: 2014 ZL1 #705
Join Date: Jul 2006
Location: SA, Texas
Posts: 26,413
happened to me the two times i've tried it. stabilitrak comp mode, floor it quickly, and bam...it's up to 6k rpms in no time.
TAG UR IT is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2009, 04:23 AM   #6
20 Camaro 10
Junior Member
 
20 Camaro 10's Avatar
 
Drives: 2SS/RS Camaro
Join Date: Jan 2009
Location: Missouri
Posts: 160
Still havent had mine work correctly, but I will try to leave it on for awhile and see if that works, and bring the rpms up slowly.....
__________________
In Garage - 2G1FT1EW5A9107727 - 2SS/RS, BLK on BLK, 6M, CGM RALLYS
20 Camaro 10 is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2009, 06:50 AM   #7
jachevy28
Camaro. Is. Life.
 
jachevy28's Avatar
 
Drives: 2010 2SS
Join Date: Oct 2008
Location: Greer, SC
Posts: 228
Happened to me as well...some guy posted in another thread that you had to put it in neutral, then floor the gas, then the clutch, then put in gear and go. I haven't tried it since....http://www.camaro5.com/forums/showth...863#post609863

I also though maybe I was being too much of a wuss putting the gas down quickly...
__________________
Lifetime Camaro Owner: 1994 V6 - 1999 V6 - 2002 Z28 - 2010 2SS Black/Beige

www.cardomain.com/ride/3359406

ADDITIONS:
MBRP Cat-Back Exhaust
DIY Painted Engine Cover

DELIVERED: 6/15/09
jachevy28 is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2010 Camaro Launch Control = Transmission Failure camaroguy Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls 140 07-06-2013 12:27 AM
Camaro SS Launch Control jdpickering Camaro V8 LS3 / L99 Engine, Exhaust, and Bolt-Ons 35 12-23-2009 10:29 AM
COMPETITIVE MODE AND LAUNCH CONTROL (V8) DIRECTIONS CamaroScotty 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 80 05-02-2009 01:20 PM
Burned my clutch a bit with Launch Control.... Caution you guys... Embalmer 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 49 04-23-2009 09:49 PM
Launch Control, No-lift, New Zeta II platform, Stability Control, Traction Control RT21 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 34 02-26-2009 10:29 AM


All times are GMT -5. The time now is 02:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.