Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
MPD1
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Other Generations > 4th Generation Camaros

4th Generation Camaros 1993-2002

Reply
 
Thread Tools
Old 07-08-2013, 08:38 PM   #1
feo_gang
 
Drives: black 93 camaro z28 coupe
Join Date: Jul 2013
Location: Memphis TN
Posts: 39
Need Help !!

I Have A 93 Camaro z28 , I Replaced The Ignition Coil And Module , my car cranks and drives but when it gets hot it cuts off and doesn't crank back up until the car cools down , can anyone help me with this ? Please
feo_gang is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2013, 09:16 AM   #2
Chrisrp454

 
Chrisrp454's Avatar
 
Drives: 2010 ABM 2SS/RS M6, 98Z28 M6
Join Date: Jan 2008
Location: Granbury, Tx
Posts: 1,542
When you say "doesn't crank'.
Does the starter turn over and act like it has no spark, or nothing happens when you turn the key?
__________________
Always Remember! Rest in Peace Brothers
9/11/2001. And thanks to all those who defend and serve!


Ordered 5/23/2009
3400 with TPW of 08/03/09
3800 8/11/2009
Arrived 8/21/2009 2SS/RS/Aqua Blue/Grey Interior
Chrisrp454 is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2013, 06:12 PM   #3
feo_gang
 
Drives: black 93 camaro z28 coupe
Join Date: Jul 2013
Location: Memphis TN
Posts: 39
the starter turns over and acts like it has no spark
feo_gang is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2013, 04:03 PM   #4
Yendor
 
Yendor's Avatar
 
Drives: 2012 Camaro 2SS/RS
Join Date: Mar 2013
Location: Minnesota
Posts: 330
you gotta prove that it is missing either spark or fuel first. You ever have optispark issues in the past?

I personally would pull a spark plug wire, take a old spark plug and push it into the wire and rest that against the engine to see if you are getting a spark. That's what I had to do the 95 Bird I had.
__________________

2012 RY 2SS/RS Manual/Factory Installed Hurst short throw shifter, IVS Havoc Wheels, Doug Thorley Cat back. *Coming Soon* CAI intake and Stainless Power 1 7/8" headers.
Yendor is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2013, 08:35 PM   #5
feo_gang
 
Drives: black 93 camaro z28 coupe
Join Date: Jul 2013
Location: Memphis TN
Posts: 39
im quite sure it's the optispark , the car has never had a new one and it has 123k miles and it's showing all the signs of needing a new one
feo_gang is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2013, 08:36 PM   #6
feo_gang
 
Drives: black 93 camaro z28 coupe
Join Date: Jul 2013
Location: Memphis TN
Posts: 39
the car is getting fuel we already proved that
feo_gang is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2013, 01:05 PM   #7
Chrisrp454

 
Chrisrp454's Avatar
 
Drives: 2010 ABM 2SS/RS M6, 98Z28 M6
Join Date: Jan 2008
Location: Granbury, Tx
Posts: 1,542
How old are your plug cables? and are there any that might be melted thru. Such as laying on a header?
__________________
Always Remember! Rest in Peace Brothers
9/11/2001. And thanks to all those who defend and serve!


Ordered 5/23/2009
3400 with TPW of 08/03/09
3800 8/11/2009
Arrived 8/21/2009 2SS/RS/Aqua Blue/Grey Interior
Chrisrp454 is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2013, 09:53 AM   #8
Yendor
 
Yendor's Avatar
 
Drives: 2012 Camaro 2SS/RS
Join Date: Mar 2013
Location: Minnesota
Posts: 330
If it is the optispark you are not going to recover from it easily. 123k on a non-vented optispark is a lot. An optispark set up has a lot of parts. More than likely the cap and rotor have never been replaced. Even that requires the removal of the water pump. Good luck, its a pain in the behind.
__________________

2012 RY 2SS/RS Manual/Factory Installed Hurst short throw shifter, IVS Havoc Wheels, Doug Thorley Cat back. *Coming Soon* CAI intake and Stainless Power 1 7/8" headers.
Yendor is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2013, 08:21 PM   #9
feo_gang
 
Drives: black 93 camaro z28 coupe
Join Date: Jul 2013
Location: Memphis TN
Posts: 39
yeahh i figured good thing i have a good mechanic
feo_gang is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2013, 08:21 PM   #10
feo_gang
 
Drives: black 93 camaro z28 coupe
Join Date: Jul 2013
Location: Memphis TN
Posts: 39
chris the person i brought the car from said the plug cables need to be rewired
feo_gang is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.