Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Nickey Chicago
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Members Area > Off-topic Discussions

Off-topic Discussions Discuss any off-topic subjects with other members.

Reply
 
Thread Tools
Old 09-23-2013, 11:15 PM   #1
xVengeancex28


 
xVengeancex28's Avatar
 
Drives: 2010 IOM 2SS/RS
Join Date: May 2010
Location: Central NJ
Posts: 10,544
Internet help please!

So im about to pull my hair out and cant figure out what is going on lately with my internet. Hoping that someone one here might know a fix or the answer to my issue.

So i have a macbook pro and use wifi for my connection, granted comcast sucks a$$.. For the past 2 weeks or so my wifi has been dropping out literally ALL. THE. TIME... however my wifi bar is connected and it says im connected. My router and modem are perfectly fine and light up all in green saying everything is connected. I figured i should reset everything and that would do the trick but apparently not.

I can place my mac next to the router and modem and still cant even get my browser to even load. Yet my wifi bar is full and still reading that im connected to the internet. Im running out of ideas here, i even reset the wifi configuration on the mac to see if that would work and still nothing. Im even unable to watch a full movie on Netflix off my xbox360 without it signing me out of xbox live and then i cant even finish it. I get about 25% through a movie and then itll cut out.

Every time my wifi drops out on my mac i have to click my wifi bar, turn it off and then turn it back on, wait for 10 secs to reconnect before the internet works again and at most will last for 5 mins before i have to re do what i just did.

Anyone have a clue what the issue is?
__________________
Click Sig For Graphix Page
xVengeancex28 is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2013, 11:33 PM   #2
ShadowOfDeth
 
ShadowOfDeth's Avatar
 
Drives: Chevy Camaro 2013 2LT
Join Date: Jul 2013
Location: Fresno, CA
Posts: 17
Try calling Comcast and having them check the signal strength going into your home as well as all the writing outside. You might need them to install a signal booster.

Sent from my SCH-I605 using Tapatalk 2
ShadowOfDeth is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2013, 11:48 PM   #3
Sapper12b
HTCC Member
 
Sapper12b's Avatar
 
Drives: 2013 Camaro SS
Join Date: Dec 2012
Location: Houston, Texas
Posts: 1,532
I have a MAC and never had an issue with connectivity . Any time I can't connect to the internet was due to the provider.
__________________
Sapper12b is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2013, 12:07 AM   #4
CHMSC
ROAD COURSE JUNKIE
 
CHMSC's Avatar
 
Drives: 2012 SS/RS LS3
Join Date: Oct 2012
Location: Somewhere
Posts: 12,626
Have your ISP check the connection or your modem or router may be going bad.
__________________
CHMSC is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2013, 12:29 AM   #5
FenwickHockey65
General Motors Aficionado
 
FenwickHockey65's Avatar
 
Drives: 2003 GMC Envoy SLE/2000 Ford Ranger
Join Date: Aug 2008
Location: Florida
Posts: 31,854
Send a message via AIM to FenwickHockey65
I'd say your router is asking for retirement. Similar occurrence at my parents' house. I ended up going out and getting them a new router and that fixed their problems.
__________________
FenwickHockey65's GM Thread!

2003 GMC Envoy SLE - Airaid Cold Air Intake, Gibson Performance Catback Exhaust
2000 Ford Ranger XLT Regular Cab (State-issued)
FenwickHockey65 is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2013, 04:03 AM   #6
mp51998

 
mp51998's Avatar
 
Drives: Black 2011 2SS/RS
Join Date: May 2011
Location: S. Texas
Posts: 1,330
Same here. New router, problem fixed.
mp51998 is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2013, 05:06 AM   #7
SSE 4 2SS
Boosted Moderator
 
SSE 4 2SS's Avatar
 
Drives: LS-3 429 TT with other odds-n-ends
Join Date: Sep 2009
Location: Kyle Tx
Posts: 13,469
Send a message via AIM to SSE 4 2SS Send a message via Yahoo to SSE 4 2SS
Ditto, went and bought a new router and the issue disappeared...
__________________
SSE 4 2SS is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2013, 05:19 AM   #8
11BEE
11 BEE
 
Drives: 2011 LS2 RS & 2012 2SS RS 45th Vert
Join Date: Aug 2010
Location: Kingwood, TX
Posts: 1,413
New router will fix it. I had the same issue, and once I got a new router, all was good.
__________________

11Bee and I♥My45th
11BEE is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2013, 05:55 PM   #9
xVengeancex28


 
xVengeancex28's Avatar
 
Drives: 2010 IOM 2SS/RS
Join Date: May 2010
Location: Central NJ
Posts: 10,544
Ok so update on whats been an issue...

So the internet hasnt dropped at all today and everything is fine. The second i go on youtube though to upload a video or watch any video youtube will freeze up after maybe 2 mins of use, if i check my other open tabs they will still work. However if i try to refresh the youtube tab then nothing will load and when i go back to any other open tabs the wifi drops... I'm so confused here.. can this still be a router issue? or maybe something that is a youtube problem? this is usually what has been happening

Seems like everything is 110% fine.. however the second youtube is open things gets strange

I even re installed flash player just to make sure it was up to date..
__________________
Click Sig For Graphix Page
xVengeancex28 is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2013, 10:41 PM   #10
AllBlckChvy
 
AllBlckChvy's Avatar
 
Drives: Black 2LS
Join Date: Oct 2011
Location: SW
Posts: 340
I agree with others, new router might fixed it. You can have comcast run a signal through, reset your router, or have them check your connection speed. Maybe they dropped your bandwidth? Good luck!
__________________
MRT V2.0 | VMax CNC Ported TB | BMR 1.25" drop springs | Staggered 22x9/10.5 Limited Edition Black Giovanna Dalar 5 Wheels | MGP Calipers | Spyder LED Crystal Headlights | Blinglights Dual Color Foglights | Gun Smoke tail, side markers, reverse light tint | 5% Tint all around
AllBlckChvy is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2013, 10:44 PM   #11
AllBlckChvy
 
AllBlckChvy's Avatar
 
Drives: Black 2LS
Join Date: Oct 2011
Location: SW
Posts: 340
Also, is your connection password protected? Maybe neighbors are using up your bandwidth
__________________
MRT V2.0 | VMax CNC Ported TB | BMR 1.25" drop springs | Staggered 22x9/10.5 Limited Edition Black Giovanna Dalar 5 Wheels | MGP Calipers | Spyder LED Crystal Headlights | Blinglights Dual Color Foglights | Gun Smoke tail, side markers, reverse light tint | 5% Tint all around
AllBlckChvy is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2013, 10:54 PM   #12
Red Jewel RS
 
Red Jewel RS's Avatar
 
Drives: 2013 Camaro ZL1 Blue Ray Metallic
Join Date: Apr 2010
Location: Billings, MT
Posts: 596
I am a service tech for a cable company, I deal with this everyday. You always have to start troubleshooting with the source. So call the cable company and have them check their stuff. Be aware that they may charge you a service charge if they deem that it is not the provider issue.
With what you are saying, I don't think it is a provider issue. I would agree with the others that it is your router. I had the same problem. Changed my router and no more problems.
Hope this helps. Good luck!
__________________
Red Jewel RS is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2013, 10:55 AM   #13
MikeSVX
The magic smoke genie....
 
MikeSVX's Avatar
 
Drives: Jewels (2010 RJT 1SS)
Join Date: Dec 2009
Location: Escondido, CA
Posts: 2,334
Sounds like the lines outside your house are getting loaded down. Does this happen at specific times? I have issues streaming videos on Amazon between 4pm and 9pm. Thats when everyone gets home and starts using the internet too. It can overload the providers lines.
__________________
Support Search & Rescue.
Get Lost.
MikeSVX is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2013, 10:56 AM   #14
Camaro_Corvette
36.833283,-76.021958
 
Camaro_Corvette's Avatar
 
Drives: Team 1LE
Join Date: Mar 2008
Location: Earth
Posts: 23,100
Junk router...
__________________
I hate parking threads...
Camaro_Corvette is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2013, 11:09 AM   #15
11BEE
11 BEE
 
Drives: 2011 LS2 RS & 2012 2SS RS 45th Vert
Join Date: Aug 2010
Location: Kingwood, TX
Posts: 1,413
Quote:
Originally Posted by MikeSVX View Post
Sounds like the lines outside your house are getting loaded down. Does this happen at specific times? I have issues streaming videos on Amazon between 4pm and 9pm. Thats when everyone gets home and starts using the internet too. It can overload the providers lines.
Sounds to me like ISP throttling the connection speed. I work out of my home and used to get a lot of speed issues. I finally had to buy a business DSL line for my house. Now I am getting 25 MB down and 5 MB upload. Never does my internet slow down. They explained to me that heavy users get slowed down during high peak times, unless it is a business line.
__________________

11Bee and I♥My45th
11BEE is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2013, 11:30 AM   #16
LStick
 
LStick's Avatar
 
Drives: 2014 1LS Blue Ray
Join Date: Oct 2011
Location: Streetsboro Ohio
Posts: 717
I had some slug in the neighborhood tagging onto my wireless for a free ride. Mine would freeze up, but only when he was around.

My son changed the linkup Password to put the turd on the outs ; The extra baggage can ride somebody elses system.
__________________
LStick is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2013, 11:36 AM   #17
AirManFL
Mid-Florida Camaro Club
 
AirManFL's Avatar
 
Drives: 2012 2SS/RS/M6 COTW 10/7/13
Join Date: Nov 2011
Location: Orlando, FL
Posts: 2,184
Does your cable modem have built in wifi plus you have a wireless router as well or do you just have a wireless router?

If your modem has wireless built in and you are also using a wireless router, call your internet service provider and tell them you want them to bridge their router. It will turn off their wifi and send the internet signal directly to your router.

Rob
AirManFL is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2013, 09:21 PM   #18
xVengeancex28


 
xVengeancex28's Avatar
 
Drives: 2010 IOM 2SS/RS
Join Date: May 2010
Location: Central NJ
Posts: 10,544
It seems to be an issue anytime of day, morning, night, afternoon.. not sure if those speed tests online that are free do much but i did one from comcast and it said mine was 22.29 mb download and 4.46 upload.. second time i ran the test it gave me a reading of 18mb download and 4.65 upload, not sure but that doesnt sound like a whole lot.

As for the modem / router.. it does have built in wifi, however from what ive been reading in the thread it sounds like its the ISP or router issue. Ill have to see what im "suppose" to getting for MB and speed tomorrow. I wouldnt be surprised if im suppose to be getting more and I'm getting half. Friend of mine said he was suppose to be getting something like 50mb and he was only receiving 20.

Also again, the internet has been great all day no cutting out.. but i guarantee the second i hop on youtube and try to watch anything itll drop
__________________
Click Sig For Graphix Page
xVengeancex28 is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2013, 09:31 PM   #19
11BEE
11 BEE
 
Drives: 2011 LS2 RS & 2012 2SS RS 45th Vert
Join Date: Aug 2010
Location: Kingwood, TX
Posts: 1,413
Those are amazingly fast speeds. You need to ask them if they throttle you. Sounds like the issue. One way to test is have a friend bring another machine over to your house and try you tube and see if it gets slow. That at least confirms it is not your computer. Next unplug the ethernet cable from your router and plug it directly into your computer and do the same test. If it gets slow, your router is not the issue. If it stays fast your router is the issue.
__________________

11Bee and I♥My45th
11BEE is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2013, 09:34 PM   #20
motorhead
bars suck
 
motorhead's Avatar
 
Drives: ZL1
Join Date: Sep 2009
Location: central, Pa
Posts: 7,798
Quote:
Originally Posted by xVengeancex28 View Post
It seems to be an issue anytime of day, morning, night, afternoon.. not sure if those speed tests online that are free do much but i did one from comcast and it said mine was 22.29 mb download and 4.46 upload.. second time i ran the test it gave me a reading of 18mb download and 4.65 upload, not sure but that doesnt sound like a whole lot.

As for the modem / router.. it does have built in wifi, however from what ive been reading in the thread it sounds like its the ISP or router issue. Ill have to see what im "suppose" to getting for MB and speed tomorrow. I wouldnt be surprised if im suppose to be getting more and I'm getting half. Friend of mine said he was suppose to be getting something like 50mb and he was only receiving 20.

Also again, the internet has been great all day no cutting out.. but i guarantee the second i hop on youtube and try to watch anything itll drop
Those speeds are far more than enough to do whatever you want on the internet for most home users. I only have a 10mb connection and i have never had a problem. I would have to agree with everyone else. sound like a modem problem to me. I just had to replace mine for similar problems.
motorhead is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2013, 10:02 PM   #21
Egon
 
Egon's Avatar
 
Drives: 2014 2SS/RS 1LE
Join Date: May 2013
Location: San Diego
Posts: 384
Quote:
Originally Posted by xVengeancex28 View Post
It seems to be an issue anytime of day, morning, night, afternoon.. not sure if those speed tests online that are free do much but i did one from comcast and it said mine was 22.29 mb download and 4.46 upload.. second time i ran the test it gave me a reading of 18mb download and 4.65 upload, not sure but that doesnt sound like a whole lot.

As for the modem / router.. it does have built in wifi, however from what ive been reading in the thread it sounds like its the ISP or router issue. Ill have to see what im "suppose" to getting for MB and speed tomorrow. I wouldnt be surprised if im suppose to be getting more and I'm getting half. Friend of mine said he was suppose to be getting something like 50mb and he was only receiving 20.

Also again, the internet has been great all day no cutting out.. but i guarantee the second i hop on youtube and try to watch anything itll drop
Before you do anything or call anyone bypass your router and connect your laptop directly to your modem. Then reset your modem. That will refresh the ip address to your laptop, there should be a reset switch/button on the modem or just unplug it and plug it back in. After that try doing the same things you were doing before to see if you still have an issue. If it clears up then its most likely your router that is causing the problem, if it does not it could be the modem or your provider. (or less likely something with your computer) My feeling is the same as many others here that it is your router but this will help to confirm that diagnosis. I doubt it is our provider if you are able to get 18mb download speeds though.
Egon is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2013, 05:13 AM   #22
AirManFL
Mid-Florida Camaro Club
 
AirManFL's Avatar
 
Drives: 2012 2SS/RS/M6 COTW 10/7/13
Join Date: Nov 2011
Location: Orlando, FL
Posts: 2,184
Quote:
Originally Posted by xVengeancex28 View Post
It seems to be an issue anytime of day, morning, night, afternoon.. not sure if those speed tests online that are free do much but i did one from comcast and it said mine was 22.29 mb download and 4.46 upload.. second time i ran the test it gave me a reading of 18mb download and 4.65 upload, not sure but that doesnt sound like a whole lot.

As for the modem / router.. it does have built in wifi, however from what ive been reading in the thread it sounds like its the ISP or router issue. Ill have to see what im "suppose" to getting for MB and speed tomorrow. I wouldnt be surprised if im suppose to be getting more and I'm getting half. Friend of mine said he was suppose to be getting something like 50mb and he was only receiving 20.

Also again, the internet has been great all day no cutting out.. but i guarantee the second i hop on youtube and try to watch anything itll drop
Chris...if you have their wifi in the modem on and your wifi router on at the same time, they are interfering with each other. Trust me, you need to call them and tell them you need them to bridge their modem.

I just went through the same exact issue with Brighthouse and now it's as stable as it can be.

Just to be clear...I was getting 40 mb download speeds and suddenly the browser would just freeze but I was still connected to wifi. Then it would come back..etc etc.

Rob
AirManFL is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.