Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Bigwormgraphix
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > General Camaro Forums > Camaro ZL1 Forum - ZL1 Specific Topics

Camaro ZL1 Forum - ZL1 Specific Topics Camaro ZL1 specific topics

Reply
 
Thread Tools
Old 11-09-2013, 10:26 AM   #1
CHRIS WU
 
Drives: 2013 Camaro ZL1
Join Date: Aug 2013
Location: Los Angeles
Posts: 22
Recaro speed seat

Good morning
I have a 2013 ZL1and love everything about it expect the seat support....car is a weekend toy and we do a lot of canyon driving,I am 5ft 7 and weight 175 lbs. so the seat is little wide for me ,I have a Recaro speed seat that I want to install in the car...my question is once I remove the factory seat I will loose the power seat which I am ok with it,but the I will also loose the seat air bag,here is the thing....Will the seat belt do its job if I ever get into a accident with the Recaro installed?

thanks for all the input.
CHRIS WU is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2013, 10:41 AM   #2
Sven59
HAMMER PILOT
 
Sven59's Avatar
 
Drives: 13 ZL1 #182, 85 AMC Jeep CJ7
Join Date: Nov 2011
Location: Tucson AZ
Posts: 1,944
Quote:
Originally Posted by CHRIS WU
Good morning
I have a 2013 ZL1and love everything about it expect the seat support....car is a weekend toy and we do a lot of canyon driving,I am 5ft 7 and weight 175 lbs. so the seat is little wide for me ,I have a Recaro speed seat that I want to install in the car...my question is once I remove the factory seat I will loose the power seat which I am ok with it,but the I will also loose the seat air bag,here is the thing....Will the seat belt do its job if I ever get into a accident with the Recaro installed?

thanks for all the input.
Use a harness with the Recaro!


Posted from Camaro5.com App for Android
__________________
"DO YOU WANT ME TO PUT THE HAMMER DOWN?"
Sven59 is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2013, 10:44 AM   #3
URBAN LEGEND

 
URBAN LEGEND's Avatar
 
Drives: 13 BMW M5/13 ZL1
Join Date: Jun 2013
Location: Houston
Posts: 920
Seat belt will function. But you will get a malfunction light once you disconnect factory seat.
URBAN LEGEND is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:11 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.