Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Phastek Performance
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Dragstrip and Launch Techniques Discussion


Reply
 
Thread Tools
Old 11-11-2013, 05:48 AM   #43
Neumatic

 
Neumatic's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS M6
Join Date: Oct 2011
Location: Ohio
Posts: 1,364
Quote:
Originally Posted by Bad70supreme View Post
The NTO5s are sticking like glue for me, but when I had the m6 they were still spinning even with a 1.8 60ft. I think these tires are great if your gonna run auto, but for a manual a slick is the best way to go. What motor you guys running in your dads car? Sounds like a monster!

My plan now after letting this soak in... Gonna do ported and milled heads, ported intake, front skinnys and rear drag bar. I might actually push for 10s on the stock short block and stay N/a.
Yea, it will be a while before I get the money to buy the rims so Ill just be running the ET Steets.

Its a 540 with a powerglide behind it. He only had it to the track 3 times this year. First time he went he snapped his axle the first time he tried leaving off the transbrake, cleanest broken axle Iv ever seen. Sounded like a gun shot going off. But its been missing and carrying on at anything around 5000rpm and up. running 11.0's and had 1 10.70 pass, gotta baby it down the track
__________________
Tuned by Back Street Performance 471hp/429tq
11.86 @ 117.47, 1.749 60'
Neumatic is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2013, 09:08 AM   #44
newmoon

 
newmoon's Avatar
 
Drives: 2012 5.0 Mustang, Brembo Track Pack
Join Date: Jan 2011
Location: NC
Posts: 1,980
Quote:
Originally Posted by Neumatic View Post
Yea, it will be a while before I get the money to buy the rims so Ill just be running the ET Steets.

Its a 540 with a powerglide behind it. He only had it to the track 3 times this year. First time he went he snapped his axle the first time he tried leaving off the transbrake, cleanest broken axle Iv ever seen. Sounded like a gun shot going off. But its been missing and carrying on at anything around 5000rpm and up. running 11.0's and had 1 10.70 pass, gotta baby it down the track
Great job, I knew the TH400 / Converter would gain you 4-5 tenths. A bit more fine tuning and you should easily see 11:50s with that mph. How is it on the street?
__________________
Presently Car-Less
2012 Ford Mustang 5.0. Brembo, 3:73s
2012 Challenger 392 auto 12:40s 112 stock
2010 SS, LS3, Cammed, LTs, 12:20s
2004 Redfire Cobra, Pullied & Tuned
1986 GT, Ed Curtis 347ci, 11:20s motor. 10:30s 100-hp shot
newmoon is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2013, 09:10 AM   #45
Muddflap

 
Muddflap's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro SS
Join Date: Apr 2013
Location: Longview, Tx
Posts: 797
Quote:
Originally Posted by Bad70supreme View Post
11.77@116.4!!!!

Stupid trans is short shifting itself into second early because I don't have the 12 volts running to the trans I guess. But man she's running awesome, I am able to hold 2nd as long as I want, shifting it at 6800. Need to get 1-2 worked out, might have 11.6!

You need a Manual Valvebody. Then it will only shift when you tell it to!!
__________________
TSP 1 7/8 LT, ADM Race Cold Air w/ Race Scoop, GPI SS3 LS3 Cam, Powerbond UD, 3.91 Gears, GPI Posi Mod.
498RWHP/451RWTQ
Muddflap is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2013, 10:59 AM   #46
Pro Stock John
Writer
 
Pro Stock John's Avatar
 
Drives: 2010 SS / 1951 Mercury
Join Date: May 2009
Location: Chicago, IL
Posts: 6,270
Interesting, I've had MVB's in cars, and auto ones too. Another car I have has TH350 auto valve body, and if i shift it manually it does not go 1-2 unless I clicked the shift.

Stock bottom end 10.9's sound good Mike, I might go for that too.

I went 1.70 on my NT05R's at Byron the weekend before, but I had to load up the rpms and roll it out not flashing the converter cuz then it would spin like a mofo.

I'm thinking of doing 17x10 + slicks next year if I could have flashed the converter I would have went 11's SI and low 1.6 short times I think.

Congrats again we need to meet up for racing next year bud.
__________________
PROJECT HEAVY CHEVY
Camaro Now: Mods for the Masses Part I | Part II
13.15@106 1.95 | 100% Stock
12.37@112 1.85 | + Kooks Headers/Cats + 20" 555R + CAI + BW TB + UDP + Tune
12.06@113 1.70 | + CD 3200 + 18" NT05R + RCR Intake + NE OTR + GPI Tune
11.84@115 1.59 | + 3.91s + Race Star 17x7 Fronts
10.90@125 1.47 | + GPI VVT Cam + BW Ported Heads + CD 3800
Pro Stock John is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2013, 11:05 AM   #47
Bad70supreme


 
Bad70supreme's Avatar
 
Drives: 2010 aqua blue SS/RS M6
Join Date: Feb 2010
Location: plainfield, IL
Posts: 2,692
Funny thing is I can hold 2nd gear to 7k! Ya I think 11.50s is totally there, I just need to dump these 275s off the front. It's actually really good on the street and highway, I can still go 65-70 on the highway no problem. I only used a 1/4 tank on a 1.5hr drive so gas mileage is not all that bad.

This trans swap changed the car so much, I thought I would miss the m6 on the street. I don't miss it at all, I love this setup on the street! Feels like I am driving a real muscle car now!
__________________
11.47@119 H/C stock block N/A
On the quest for 10s N/A
Bad70supreme is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2013, 11:16 AM   #48
Bad70supreme


 
Bad70supreme's Avatar
 
Drives: 2010 aqua blue SS/RS M6
Join Date: Feb 2010
Location: plainfield, IL
Posts: 2,692
Quote:
Originally Posted by Pro Stock John View Post
Interesting, I've had MVB's in cars, and auto ones too. Another car I have has TH350 auto valve body, and if i shift it manually it does not go 1-2 unless I clicked the shift.

Stock bottom end 10.9's sound good Mike, I might go for that too.

I went 1.70 on my NT05R's at Byron the weekend before, but I had to load up the rpms and roll it out not flashing the converter cuz then it would spin like a mofo.

I'm thinking of doing 17x10 + slicks next year if I could have flashed the converter I would have went 11's SI and low 1.6 short times I think.

Congrats again we need to meet up for racing next year bud.
Hey John, yes we need to meet up this spring for sure! Your probably hits the tired allot harder then mine with your gearing! I wasn't even close to spinning, my best 60 was 1.74, I should be able to get it down to 1.70s with some seat time.

I think low low 11s maybe 10.9 is possible now. Yes that would be sweet man, I can't wait till next season already... Stupid winter!
__________________
11.47@119 H/C stock block N/A
On the quest for 10s N/A
Bad70supreme is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2013, 12:58 PM   #49
BLACK10


 
BLACK10's Avatar
 
Drives: 2010 CAMARO. 10.04@133mph, 1.4 60'
Join Date: Jul 2009
Location: Lafayette, Louisiana
Posts: 4,550
Im needing to fix the 1-2 shift also. It shifts by itself at 6200 with the shifter still in 1st just as yours does.
BLACK10 is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2013, 01:36 PM   #50
Muddflap

 
Muddflap's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro SS
Join Date: Apr 2013
Location: Longview, Tx
Posts: 797
Quote:
Originally Posted by BLACK10 View Post
Im needing to fix the 1-2 shift also. It shifts by itself at 6200 with the shifter still in 1st just as yours does.
A manual Valvebody should fix the problem.
__________________
TSP 1 7/8 LT, ADM Race Cold Air w/ Race Scoop, GPI SS3 LS3 Cam, Powerbond UD, 3.91 Gears, GPI Posi Mod.
498RWHP/451RWTQ
Muddflap is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2013, 01:57 PM   #51
BLACK10


 
BLACK10's Avatar
 
Drives: 2010 CAMARO. 10.04@133mph, 1.4 60'
Join Date: Jul 2009
Location: Lafayette, Louisiana
Posts: 4,550
Quote:
Originally Posted by Muddflap View Post
A manual Valvebody should fix the problem.
Definitely, but not until this one gives up the go ghost
BLACK10 is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2013, 06:17 PM   #52
BLACK10


 
BLACK10's Avatar
 
Drives: 2010 CAMARO. 10.04@133mph, 1.4 60'
Join Date: Jul 2009
Location: Lafayette, Louisiana
Posts: 4,550
Bad70- Changing the governor weights and adjusting the modulator will raise the shift points
BLACK10 is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2013, 01:38 PM   #53
Bad70supreme


 
Bad70supreme's Avatar
 
Drives: 2010 aqua blue SS/RS M6
Join Date: Feb 2010
Location: plainfield, IL
Posts: 2,692
Ya I definitely need to fix this for next year, also gonna do a shift kit. Not sure what happen but my trans guys skipped on my shift kit, it shifts kinda hard into second but not like it should.
__________________
11.47@119 H/C stock block N/A
On the quest for 10s N/A
Bad70supreme is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.