Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Apex Paul
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls


Closed Thread
 
Thread Tools
Old 07-19-2009, 08:54 PM   #69
Boogie832
12-08-08 Arrived 06-02-09
 
Boogie832's Avatar
 
Drives: 1967 Camaro Richmond5-speed
Join Date: Jan 2009
Location: Bartow FL
Posts: 183
Power Steering Pump Bad

Power steering pump with bad at 1,350 miles. New pump installed by dealer and working ok now......

1,350 miles.........not a very long life huh?

SS/RS A6.

VIN 8023
__________________

Ordered 2SS/RS IOM,12/08/08.
Arrived at Dealer 06-02-09
Brought Home! 06-09-09
Boogie832 is offline  
Old 07-19-2009, 09:30 PM   #70
Icefsh
 
Icefsh's Avatar
 
Drives: CGM 2LT/RS M6
Join Date: Jul 2009
Location: Littleton, CO.
Posts: 192
Small but noticeable squeal in the A/C-Heater blower. Also a little stumble in engine just off idle to 2000 RPMS then a surge to about 3000 RPMS. Thought it might settle down but with 730 miles it is still there. Taking it into Dealer this coming week.
Icefsh is offline  
Old 07-20-2009, 09:50 AM   #71
RPO F55
 
Drives: 2005 C6 Corvette
Join Date: Mar 2009
Location: Des Moines, IA
Posts: 22
Well, this is an interesting thread.

Made some waves on the internet as well:

Link: http://www.edmunds.com/insideline/do...ticleId=153006

Also showing up on GMInsideNews.com.

While I have spent large amounts of time in the new Camaro and own a C6 Corvette currently, I have to say the difference betweeen the online communities of Corvette owners in forums such as corvetteforum.com and this forum is huge. Trashing your own beloved vehicle with a huge attention-getting list for all the public to see and laugh over?

What a class act....
RPO F55 is offline  
Old 07-20-2009, 12:51 PM   #72
Tran
Administrator
 
Tran's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro of course....
Join Date: Apr 2006
Location: NE baby
Posts: 5,235
Quote:
Originally Posted by RPO F55 View Post
Well, this is an interesting thread.

Made some waves on the internet as well:

Link: http://www.edmunds.com/insideline/do...ticleId=153006

Also showing up on GMInsideNews.com.

While I have spent large amounts of time in the new Camaro and own a C6 Corvette currently, I have to say the difference betweeen the online communities of Corvette owners in forums such as corvetteforum.com and this forum is huge. Trashing your own beloved vehicle with a huge attention-getting list for all the public to see and laugh over?

What a class act....
So because we identify isolated issues and compile them in a list for future owner's reference and use we're trashing our own cars? Maybe instead we should just try to delete all threads in this forum about the issues folks are having with their Camaros? Please....
Tran is offline  
Old 07-20-2009, 01:05 PM   #73
Missile Man
 
Missile Man's Avatar
 
Drives: 2010 2SS/Black
Join Date: Mar 2009
Location: Tucson, AZ
Posts: 494
2SS Automatic

Just over 500 miles and my Camaro is running good. I have 2 issues.

1. I pluged my GPS into the power outlet (next to the 4 gauges). When I removed the GPS power cord and the whole power outlet pulled out of the console.

2. When going over a speed bump and the approch is not at 90 degrees to the speed bump, the steering wheel will jerk back and forth.
__________________
2010 Black 2SS Auto

Mods:
CAI Intake
Vector Motorsports Tune
Stainless Power LT/Hi Flow Cats/Tru X-Pipe/36" J-Pipes/40 Series
Magnuson MP2300 TVS Supercharger/RDS Spacer
Missile Man is offline  
Old 07-20-2009, 04:22 PM   #74
bengen5
 
bengen5's Avatar
 
Drives: 1LT IBM Camaro RS
Join Date: Mar 2009
Location: St. louis mo
Posts: 86
i think this is the same issue as 061 on the list, the window trim at bottom of rear window between window and trunk is half way off from the left side to middle of window, this is the only issue i noticed so far
__________________

1LT/RS 6M IBM CC BA
ordered 3-6-09
VIN # 2G1FF1EV9A9123847
picked up 7-17-09
bengen5 is offline  
Old 07-20-2009, 04:31 PM   #75
bengen5
 
bengen5's Avatar
 
Drives: 1LT IBM Camaro RS
Join Date: Mar 2009
Location: St. louis mo
Posts: 86
Quote:
Originally Posted by broncosman View Post
Fixed. And I fixed the god awe-full spelling errors... that's what i get for copying and pasting what ppl write hahahaha
so is the gasket just glued on, or does it clip in somewhere?, just curious taking mine in today and dealer said they needed to look at it to order the right part
__________________

1LT/RS 6M IBM CC BA
ordered 3-6-09
VIN # 2G1FF1EV9A9123847
picked up 7-17-09
bengen5 is offline  
Old 07-20-2009, 04:51 PM   #76
galron70-SS/RS
 
galron70-SS/RS's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS/RS Blk/Blk
Join Date: Mar 2009
Location: Houston
Posts: 52
I have number two on the list. (Trunk will not open w/o pressure 1 out of 4 times) Has anyone heard of the fix? Do I need to take it to the dealer?
galron70-SS/RS is offline  
Old 07-20-2009, 06:00 PM   #77
2SSJIM

 
2SSJIM's Avatar
 
Drives: 2012 CRT ZL1 #1400
Join Date: Apr 2009
Location: AZ.
Posts: 940
I would like to officially say that I am one that have had NO issues with this car what-so-ever! It looks, drives and performs amazing! Now don't think that I've been taking it easy on this car either.... I have somewhat of a (big) lead foot! .... you know what they say about guys with big feet..... yep! We can swim very well!
2SSJIM is offline  
Old 07-20-2009, 07:00 PM   #78
SicSix6
The Demon Photographer
 
SicSix6's Avatar
 
Drives: 2010 1SS IOM Camaro
Join Date: May 2009
Location: Bristow, VA
Posts: 758
Quote:
Originally Posted by Supermans View Post
I would add all those having the shaft cracking when dropping the clutch.. There iis a thicker camshaft being installed for them..We need a part number of the newer more thick shaft since we all should have it replaced and installed ASAP..
What would a cam shaft have to do with the clutch????

You must mean the transmission output shaft!
__________________

1SS IOM LS3, GM 4-pack guages, SLP SS Front Emblem, Roto-Fab CAI, Solo Performance Mach X Exhaust, Barton Industries Short Throw Shifter
SicSix6 is offline  
Old 07-20-2009, 07:48 PM   #79
coolman
Guest
 

Join Date: Jun 2009
Location: PA
Posts: 4,812
I love this car enough to sell a gt500 to get a 2ss m6. My wifes 2lt works great without any problems. I unstand the intend of this thread, but I think it's causing more problems than it's helping. Most of the problems on this list wouldn't show up at delivery time anyhow. Which really renders this thread useless for the reason it was intended. Anyone buying any car should look for paint issues ,scratches, and test drive for defects. Every make of car has somekind of problem when their first out. I Think the mods of this site should think about taking this thread down. I don't think this is helping Gm or the camaro.
coolman is offline  
Old 07-20-2009, 08:04 PM   #80
YellowFin
 
YellowFin's Avatar
 
Drives: 2016 Colorado Z71
Join Date: Apr 2009
Location: Mechanicsville, VA
Posts: 202
You hit my minor problems with loose a pillar trim, trim around center console, and USB port. I have to take it in for warranty touch up. Not too bad for an early model! I love the car. Fortunately I only discovered one defect before I filled out the JD Powers survey. I seem to get those on every vehicle I purchase. I filled one out for the Hummer a couple months ago too.
__________________
Previous Camaros:
1987 Camaro Sport Coupe V8
2002 Camaro SS Convertible
2010 Camaro SS

Current:
2016 Chevy Colorado 4X4 Z71 in black
2016 Chevy Camaro 2SS in red



YellowFin is offline  
Old 07-20-2009, 11:11 PM   #81
jose1003

 
jose1003's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS Cyber Gray
Join Date: Jul 2009
Location: El Paso, Texas
Posts: 1,081
I went down reading all the problems and there are two that I have. I don't know if all U camaro owners have the same problem. First, the trunk yes, most of the time the trunk opens fine but now and then I do have to push pressure down in order to open. Second, the engine makes a clicking noise like a pinging noise and shakes a little after a minute with the engine running it stops, but during that time the car is also shaking.

I took it back to the dealer and they couldn't help me at the time that all ss do same, and they weren' to familiar with the new camaro. But, doesn't the ss come with the vette engine. They been working with the ls3 for so many time and they tell me there not familiar with it. All U ss owners reply if U have the same problem
jose1003 is offline  
Old 07-21-2009, 08:08 AM   #82
Ranger 75
 
Ranger 75's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS IBM
Join Date: Apr 2009
Location: Florida
Posts: 286
Quote:
Originally Posted by bengen5 View Post
i think this is the same issue as 061 on the list, the window trim at bottom of rear window between window and trunk is half way off from the left side to middle of window, this is the only issue i noticed so far
I have this same issue. Let me know how you fix it.
Ranger 75 is offline  
Old 07-21-2009, 08:48 AM   #83
Arod
 
Arod's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS RS
Join Date: Mar 2009
Location: Odessa Tx
Posts: 163
my right pillar is also loose! not to happy!
__________________
:party0038::
Arod is offline  
Old 07-21-2009, 05:40 PM   #84
BLACK10
 
BLACK10's Avatar
 
Drives: 2010 CAMARO. 10.04@133mph, 1.4 60'
Join Date: Jul 2009
Location: Lafayette, Louisiana
Posts: 4,583
update to #37, happens to m6 and auto's that use the e-brake alot. maybe just a dragging brake shoe/pad

Last edited by BLACK10; 07-21-2009 at 06:02 PM.
BLACK10 is offline  
Old 07-29-2009, 06:16 PM   #85
99SSragtop
 
99SSragtop's Avatar
 
Drives: SS
Join Date: Sep 2008
Location: Canada
Posts: 51
What is this all about ?

Posted by davesz#3 ????
I did a search and came up -
Am I missing something?

DavesZ#3 wrote:The problems only get worse...


Users on Camaro5 forum created a list of stuff to check before taking delivery of their cars --- disclaimer -- no on actually experienced every issue but these are a combined list of isolated experiences people had:



001. Loose Bolts that hold fluid back causing leaks (ex: on oil pan, tranny fluid)
002. Trunk Locking mechanism (issues with opening w/o adding down pressure to top of trunk first and/or emergency release appears to be loose keeping the trunk from locking properly)
003. Loose plastic paneling around the 4-gauges cluster, launch control, cigarette power plug as well as Left and Right A-Pillars Trim Loose, sill trim loose, and dash pannel where doors and dash meet popping open.
004. Loose Spoiler/installed correctly (Re-torque Spoiler bolts)
005. Wiper transmission cable overheating from engine causing a short circuit.
006. Matching Headlight Halos strength. (one defective being dimmer then the other).
007. Mismatched paint on parts of the vehicle (including gas door). As well as paint runs or clear coat runs. Paint Chips.
008. Loose Rocker Panel "Chevrolet" causing it to peel off.
009. Minor Problem With Window Indexing.
010. Ambient Lighting on doors defective.
011. Bad radiator (leaks).
012. Hood release/latch issues (won't unhook to open the hood).
013. Gap at base of ONStar Antenna.
014. Battery cable routing near the starter has been done.
015. Digital Speedometer is off. Also keeps going on and off.
016. Bottom pulley shakes and needs replacement per dealer.
017. Broken tranny.
018. Ignition Mechanism Issue with key getting stuck in car.
019. Non RS taillights installed on RS equipped cars (all 4 of them).
020. Rocker Panel aligned with body and clipped in correctly.
021. Bumper rubs with body
022. Trunk opens with switch and remote
023. Correct speedo/tach gauge ring color
023. Ambient lighting on drivers door as bright as passenger door
024. Doors gaps /alignment
025. Dirt/bubbles in rally stripes
026. Door panel not scratched from seat belt.
027. Shift knobs wearing out extremely fast could be faulty material
028. AC system stops blowing cold air in random durations, most likely blockage in AC drainage and/or AC draining into the car instead of beneath it
029. Clunking noise in changing gears
030. Trunk opens with remote and laser cut key
031. USB drive and aux port works
032. Squeaky Breaks
033. GFX installed correctly
034. Rims and tires in good condition (coming off carrier in bad condition/damaged)
035. Check for damage in the interior, basic procedure
036. Check the locking mechanism of both doors
037. Scraping sound for a second when backing up
038. SS emblem on trunk is loose
039. Loose interior windshield trim loose
040. The front GFX lip is not coming loose at the double sided tape
041. The front passenger brake rotors are not wearing with a dark colored groove
042. Hood latch handle on inside of cab doesn't retract properly (just hangs)
043. Scratches in seats
044. Oil cooler leaking
045. Once in every 10-15 times I unlock the car, the drivers side door is still locked, while
the locking knob on the door is in the "up" position
046. Faulty as gauge (improper readings)
047. Missing paint around the headlights
048. Bleed screw on clutch slave cylinder loose
049. Stickers on rockers peeling
050. Scratches on window pillars
051. Misaligned body & door panels as well as hood not centered properly (more to one side then the other)
052. Alignment of doors to dash interior the door interior seems to sag below the dash interior
053. Drivers side roof light( the one with the toggle switch) only works when its toggled over to the passenger side
054. Door sill decals peeling up
055. Paint swirls in driver/passenger door
056. Drive-shaft connection to the differential cracking when dropping the clutch
057. Tach Needle Sticking
058. Wiper motor wiring comes through bottom of the cowling-well in front of the driver. (The fix (decided upon between the dealer and myself) was to re-insulate the wires, cover the harness with a hard, slick plastic covering, drill a small hole in the bottom of the cowling-well (fill the hole with silicone) and use a cable tie down like the rest of the wiper harness uses to secure the harness to the floor of the cowling (the grommet will collapse downward with little force), far away from harm from the wiper arms.)
059. engine makes continuous clicking noise, starting roughly 5 seconds after engine starts
060. Door Sill plates wrinkled on outside edges (both sides)
061. Trunk gasket at bottom of rear window coming off
062. Uneven Dash (driver's side dash is lower then passenger's side)
063. Passenger/Driver's side Fender alignment off. (wheel cover well had to come off, then loosen fender bolt, and it pops right in place)
064. Key won't stay in folded position
065. Faulty Tail lights.
066. Weather stripping at back of rear windows loose (I can literally grab and peel it back).
067. Missing or peeling paint between trunk lid and spoiler (right rear section)—could possibly spread over time down the trunk lid.
068. Driver's seat makes clicking noises when set all the way back.
99SSragtop is offline  
 
Closed Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GM dealership customer service and sales HPlover Camaro Price | Ordering | Tracking | Dealers Discussions 15 04-01-2014 12:48 PM
CAMARO DELIVEY CHECKLIST / DEALERSHIP REQUEST FORM CamaroScotty Camaro Price | Ordering | Tracking | Dealers Discussions 78 11-23-2010 06:21 PM
Dealership issues...Any constructive input would be helpful achalk Camaro Price | Ordering | Tracking | Dealers Discussions 7 03-16-2009 12:42 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.