Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Emblempros
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Engine | Drivetrain | Powertrain Technical Discussions > Camaro V6 LLT Engine, Exhaust, and Bolt-Ons

Camaro V6 LLT Engine, Exhaust, and Bolt-Ons Bolt-Ons | Intakes | Exhaust

Reply
 
Thread Tools
Old 02-15-2014, 07:33 AM   #1
redleader
redleader
 
redleader's Avatar
 
Drives: 2010 V6 3.6L Auto 1LT
Join Date: Mar 2012
Location: UK
Posts: 1,758
Send a message via MSN to redleader
Centre Gauge Console FAILED

So, I get in my Camaro 2010 1LT this morning and (after two years being installed as an Xtra) my 4 Cluster Gauges on my Centre Console are not working :-(

The TC Button and Cigarette Lighter are fine and working.

Where should I start to diagnose the problem please?

Thx,
__________________
redleader is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2014, 07:35 AM   #2
Smokey jr.
 
Drives: 2011 inferno orange camaro
Join Date: Apr 2013
Location: West Bend, Wisconsin
Posts: 204
give gen5diy a call

Last edited by Smokey jr.; 02-15-2014 at 07:36 AM. Reason: missed a letter
Smokey jr. is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2014, 07:40 AM   #3
redleader
redleader
 
redleader's Avatar
 
Drives: 2010 V6 3.6L Auto 1LT
Join Date: Mar 2012
Location: UK
Posts: 1,758
Send a message via MSN to redleader
Centre Gauge Console FAILED

Cheers 'Smokey Jr.' ... but I'm in the UK :-)

Last edited by redleader; 02-15-2014 at 08:08 AM.
redleader is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2014, 08:07 AM   #4
rocknroll_jeph
 
rocknroll_jeph's Avatar
 
Drives: 11 Camaro 3.6 RS, 07 Tiburon, 03 Z4
Join Date: Oct 2013
Location: Beijing, China & Michigan
Posts: 107
Did you check the fuses? According to the manual for my 2011 the fuse for the cluster should be in the fuse box on the driver's side of the instrument panel, fuse F4. Still, if yours is aftermarket may be different. Good luck!
rocknroll_jeph is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2014, 08:16 AM   #5
redleader
redleader
 
redleader's Avatar
 
Drives: 2010 V6 3.6L Auto 1LT
Join Date: Mar 2012
Location: UK
Posts: 1,758
Send a message via MSN to redleader
Thank you rocknroll_jeph,

I have checked and swapped the 10A F4 fuse and ... no change :-(
Loose connection on the console next?
redleader is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2014, 08:21 AM   #6
rocknroll_jeph
 
rocknroll_jeph's Avatar
 
Drives: 11 Camaro 3.6 RS, 07 Tiburon, 03 Z4
Join Date: Oct 2013
Location: Beijing, China & Michigan
Posts: 107
Quote:
Originally Posted by redleader View Post
Thank you rocknroll_jeph,

I have checked and swapped the 10A F4 fuse and ... no change :-(
Loose connection on the console next?
That's what I would do. Work backwards... I always am looking for excuses to take my toys apart anyway. Good luck!
rocknroll_jeph is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2014, 08:58 AM   #7
pocketcthulhu
 
pocketcthulhu's Avatar
 
Drives: 2014 2ss/RS 5th gen Camaro #2
Join Date: May 2012
Location: arkansas
Posts: 499
you could try hooking a code reader up and see if it's throwing an error message, If it is that "Could" give you a place to start.
__________________
pocketcthulhu is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2014, 09:51 AM   #8
redleader
redleader
 
redleader's Avatar
 
Drives: 2010 V6 3.6L Auto 1LT
Join Date: Mar 2012
Location: UK
Posts: 1,758
Send a message via MSN to redleader
Thank you all, FIXED now! :-)

I took it all apart...
http://www.camaro5.com/forums/showthread.php?t=151439
... and plugged it back together ... all Alive and well again.

Cold Weather?, Loose Connection? Knocked Loose a bit?
(I think it was the plug actually in the back of the internal 4 Gauges housing area itself FYI).

Thanks for being there :-) √√
redleader is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.