Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
HeadlightArmor
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Engine | Drivetrain | Powertrain Technical Discussions > Forced Induction - V8

Forced Induction - V8 V8 Supercharger, turbo, nitrous discussions

Reply
 
Thread Tools
Old 06-13-2014, 06:05 PM   #26
Iam Broke
PHAT B33
 
Iam Broke's Avatar
 
Drives: 2012 TF3 Camaro 2SS/RS M6
Join Date: Jun 2012
Location: Dark of the Moon
Posts: 1,339
I'd raise the cranking fuel 10% in the tune and see if it helps or hurts. Still seems like a tune issue to me.
__________________
Another 1 of 371 '12 T3 LS3 M6's built. 10 psi on corn.
Iam Broke is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2014, 11:36 PM   #27
2012LS3VERT
 
Drives: 2012 2SSRS Vert, Black w/M6
Join Date: Jan 2013
Location: Montgomery, AL
Posts: 486
Mine does the same thing sometimes. I don't expect it to be leak down, as it starts right up after sitting for a while, then sometimes it takes a long crank to start. Seems that it is something else.
2012LS3VERT is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2014, 07:15 AM   #28
JANNETTYRACING
PRESIDENT CALIBRATOR JRE

 
JANNETTYRACING's Avatar
 
Drives: YELLOW 2013 ZL1 AUTO
Join Date: Jun 2009
Location: ON THE DYNO WATERBURY CT.
Posts: 9,306
Quote:
Originally Posted by jake2212 View Post
Okay, so it's not the injectors, injector data, fuel pressure or the tune
Is it better if you step on the throttle while cranking?
__________________
Technical information, Parts Sales, Professional Installation, and Custom Dyno Tuning.
Please vist our web sites for all your performance needs!
Ted Jannetty
Jannetty Racing Ent Inc.
2984 East Main St.
Waterbury Ct. 06705
203-753-7223
tedj@jannettyracing.com
www.jannettyracing.com
www.turboaddictionparts.com
Performance Parts
JANNETTYRACING is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2014, 11:35 PM   #29
jake2212

 
Drives: 2010 camaro 1ss/rs A6 Supercharged
Join Date: Jul 2012
Location: Las Vegas, NV
Posts: 993
Quote:
Originally Posted by JANNETTYRACING View Post
Is it better if you step on the throttle while cranking?
No it does not help
__________________

558rwhp/511rwtq Magnuson TVS2300 w/ 3.4 pulley @11psi, GT9 cam/LS3 conversion, BTR dual valve springs, SW 1 7/8" headers, CAI intake, SW 3" retro-chambered cat-back, VMax Ported TB, ADM FPCM, Zl1 fuel pump, FIC 80lb injectors, Elite Engineering catch can, HRE S101 wheels 20x10/20x11, 1le Sway bars, Pfadt tie rods, BMR trailing arms, hotchkis strut tower brace, Apex-speed springs, z/28 spoiler, zl1 front bumper and rockers, ACS tl1 insert

Last edited by jake2212; 06-15-2014 at 12:52 AM.
jake2212 is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2014, 12:19 PM   #30
MS7
 
MS7's Avatar
 
Drives: 2011 camaro LS3 supercharger
Join Date: Aug 2012
Location: JEDDAH
Posts: 65
Quote:
Originally Posted by jake2212 View Post
Okay, so it's not the injectors, injector data, fuel pressure or the tune
i have same your issue since last year. this happened when installed my cam,
__________________
TVS 2300,GT9 cam,ZL1 fuel bump, ADM FPCM,850INJ,LT headers,CAI intake K&N, X pipe with stock exhaust Eibach 1INCH suspension,Mantic Clutch 700HP, u/d cog drive.7psi,
ZL1 black wheels,ZL1 front bumper, ground effects,
Jannetty Racing tune
MS7 is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2014, 12:32 AM   #31
MaxKamai
Mad Ninja Skills
 
MaxKamai's Avatar
 
Drives: 2011 Camaro SS/RS M6
Join Date: May 2010
Location: Las Vegas
Posts: 173
No offense, and not to step on anyone's toes, but how do you know it's not the tune? Did the tuner tell you that? To me it sounds like that is exactly the issue.
__________________
2011 Camaro SS/RS M6 - 633whp/679tq
Custom stainless 2" primary headers / Custom stainless 3" header back exhaust / Hurst short shifter / ZEX nitrous kit / Vararam intake / Spohn chrome moly trailing arms / Sin City Performance Tune / SCP custom ground cam / SCP ported & polished heads / GMPP high volume oil pump / Manton 3/8" pushrods / PEP dual springs and ti retainers / Cloyes billet timing set / ARP head studs, cam bolts, and balancer bolt
MaxKamai is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2014, 12:44 AM   #32
Scourage
Syntax Error
 
Scourage's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS/RS
Join Date: Jan 2009
Location: Parker, CO
Posts: 536
I had the same issue, increasing cranking fuel fixed it.
Scourage is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2014, 06:39 PM   #33
2012LS3VERT
 
Drives: 2012 2SSRS Vert, Black w/M6
Join Date: Jan 2013
Location: Montgomery, AL
Posts: 486
My problem is that it seems to be so random, I dont know when I should step on the throttle while cranking. By the time I realize it is turning over more than usual, and go to push the throttle, it has been long enough for it to start.
2012LS3VERT is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2014, 08:26 PM   #34
Twoblindsheep
[COTW 1/6/14]
 
Twoblindsheep's Avatar
 
Drives: 2011 2SS/RS LS3
Join Date: Mar 2012
Location: Dover AFB, DE
Posts: 1,673
well i just a cam installed a while back.. it started to do it after a month.. and now it does it every i let the car sit from 10mins- few hours.. still cant figure out whats wrong.. but it will usually start on the 2nd start up

__________________
Twoblindsheep is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2014, 02:01 AM   #35
motogplvr
 
motogplvr's Avatar
 
Drives: 2010 Red/Black Camaro 1SS M6
Join Date: May 2014
Location: Bellevue, WA
Posts: 72
I bought a 2010 SS about a month ago. It exhibited the same behavior stock and also is still doing it after the cam. Seems to occur more after the motor is warmed up.

Sent from my SCH-I545 using Tapatalk
motogplvr is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2014, 03:12 AM   #36
jake2212

 
Drives: 2010 camaro 1ss/rs A6 Supercharged
Join Date: Jul 2012
Location: Las Vegas, NV
Posts: 993
it cant be the tune because it only does it sometimes. if it were the tune it would do it everytime
__________________

558rwhp/511rwtq Magnuson TVS2300 w/ 3.4 pulley @11psi, GT9 cam/LS3 conversion, BTR dual valve springs, SW 1 7/8" headers, CAI intake, SW 3" retro-chambered cat-back, VMax Ported TB, ADM FPCM, Zl1 fuel pump, FIC 80lb injectors, Elite Engineering catch can, HRE S101 wheels 20x10/20x11, 1le Sway bars, Pfadt tie rods, BMR trailing arms, hotchkis strut tower brace, Apex-speed springs, z/28 spoiler, zl1 front bumper and rockers, ACS tl1 insert
jake2212 is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2014, 05:19 PM   #37
oachalon

 
Drives: 2010 Camaro 1SS
Join Date: Mar 2009
Location: Mentor, Ohio
Posts: 874
Quote:
Originally Posted by jake2212 View Post
No it does not help
If you put the gas pedal to the floor when starting, the car will go into clear flood mode and will definitely not start.
__________________
2010 1SS/RS LS3 M6
Edelbrock E-Force Supercharger, 3.25" Pulley, Roto-Fab CAI, Stainless Power LT Headers, MSD BAP, Katzkin Leather/Suede Interior
oachalon is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.