Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
sjm autoprod
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls


Reply
 
Thread Tools
Old 07-22-2014, 01:12 PM   #15
BLTZKRG
 
Drives: 2014 Camaro SS
Join Date: Jul 2014
Location: dover pa
Posts: 249
Im at 700+ miles now...i will say its a ba*tard to get in to 1st/2nd when its cold...fine and smooth when warm but until its up to temp its quite notchy.
Wondering if a poly trans mount and an mgw shifter will help with this....as well as a fluid change to redline D4. I did have alittle throw out bearing noise yesterday morn...with clutch in car in neutral....pushed clutch in noise went away...release clutch noise again.
Seemed to go away after warm up. Wondering if master cylinder/resrvoir and braided line are the cure. Didnt do it today...about same weather conditions also.
__________________
2014 Ashen Gray Metallic 2SS/RS M6

CAGS Skip-Shift Eliminator
1LE Strut Tower Brace
GMPP Track Pack Axleback
Halltech CAI
Fuse Pull Mod
BLTZKRG is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2014, 02:50 PM   #16
niteshtadepalli
 
Drives: 2014 Camaro 1LS
Join Date: Oct 2013
Location: kansas city
Posts: 29
I have the same problem on my v6 manual when going into first or second gears.
niteshtadepalli is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2014, 03:03 PM   #17
BLTZKRG
 
Drives: 2014 Camaro SS
Join Date: Jul 2014
Location: dover pa
Posts: 249
I dont have a grinding....yet....but it is very hard to get into 1st/2nd gear cold.
__________________
2014 Ashen Gray Metallic 2SS/RS M6

CAGS Skip-Shift Eliminator
1LE Strut Tower Brace
GMPP Track Pack Axleback
Halltech CAI
Fuse Pull Mod
BLTZKRG is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2014, 11:04 AM   #18
niteshtadepalli
 
Drives: 2014 Camaro 1LS
Join Date: Oct 2013
Location: kansas city
Posts: 29
Even I don't have the grinding, but very hard to get into 1st/ 2nd gear. I have taken my car to the dealership and they have inspected it and verified that the car has that problem. They have asked a third party person who has a lot of experience with performance cars to check the car and even he confirmed the existence of the problem. But they say that they don't have a fix yet and I have to live with the problem which is ridiculous. I hope GM does something to fix this.
niteshtadepalli is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2014, 11:13 AM   #19
TheHorse13

 
TheHorse13's Avatar
 
Drives: 2011 Black SS M6
Join Date: Oct 2010
Location: Harpers Ferry, WV
Posts: 1,110
GM is too busy handing out 20 year old ignition keys.
TheHorse13 is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2014, 06:10 AM   #20
OUTATIME
 
OUTATIME's Avatar
 
Drives: 2010 IOM 2SS/RS
Join Date: Oct 2008
Location: NJ
Posts: 625
Any new info on this? I would love to get this fixed before my power train warranty expires.
OUTATIME is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2014, 04:05 PM   #21
Destructo09

 
Drives: 2010 CGM Camaro 2SS/LS3
Join Date: Oct 2013
Location: Raleigh-Durham
Posts: 1,410
Mine has the same issue on occasion. Unfortunately for me my drivetrain warranty is expired.

I'm just going to have it built from Tick Performance once it gets too bad.
__________________
2010 2SS
BMR 1" Springs
Koni Orange struts/shocks
1LE rear sway bar
SRP Racing Pedals
Hurst Billet short shifter
Square tire/wheel setup
Elite Engineering Catch Can
Stainless Power longtubes/highflow cats
K&N Typhoon CAI
RPM Motorsports of Garner, NC dyno tune (421 RWHP)
Destructo09 is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2014, 04:00 PM   #22
PR325xi
 
Drives: 2013 2LT RS
Join Date: Mar 2013
Location: anywhere
Posts: 149
mine is just difficult to put in to 1st if the car is moving lets say 10mph or more, but I don't have problems with 2nd that I know of.
PR325xi is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2014, 06:32 PM   #23
BLTZKRG
 
Drives: 2014 Camaro SS
Join Date: Jul 2014
Location: dover pa
Posts: 249
Mine is a bear to get into 1st when its cold...even if i wait til temp gets 150-160°....Lately 3rd gear has been having the CAGS lock out issue....doesnt matter if its 15mph or 45...happened 3x's this week so far...just for a split second that lockout happens....never get cags message on dic either....no wonder guys are blowing motors. I hope the cags eliminator solves this or else its going in. Getting alittle concerning especially since i plan to increase power output. Hoping this wont turn out to be an expensive waste of money/time. I will also add the clutch has a mind of its own and as soon as my truck is road-worthy the clutch will be getting some parts upgrades.
__________________
2014 Ashen Gray Metallic 2SS/RS M6

CAGS Skip-Shift Eliminator
1LE Strut Tower Brace
GMPP Track Pack Axleback
Halltech CAI
Fuse Pull Mod
BLTZKRG is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2014, 07:52 PM   #24
PR325xi
 
Drives: 2013 2LT RS
Join Date: Mar 2013
Location: anywhere
Posts: 149
New "Engineering Information" from GM about 2nd gear grind!

I didnt mention, when shifting from 1st to 2nd takes more time than other gears, like it stops and then goes to second, I just don't force it
PR325xi is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2014, 06:42 AM   #25
EmeryZ28

 
EmeryZ28's Avatar
 
Drives: 2011 Camaro 2SS/RS LS3
Join Date: Aug 2013
Location: Tampa Bay
Posts: 758
I have zero issues with my 6 speed, other than on ocassion if I do a quick 1-2nd shift, I get a little grinding, but it always goes into gear. Is that oen of the things they are talking about? sounds like a tremec issue, not GM
__________________
2011 Camaro 2SS/RS LS3/2014 Cadillac ATS 2.0T
EmeryZ28 is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2014, 07:39 AM   #26
PR325xi
 
Drives: 2013 2LT RS
Join Date: Mar 2013
Location: anywhere
Posts: 149
Quote:
Originally Posted by EmeryZ28 View Post
I have zero issues with my 6 speed, other than on ocassion if I do a quick 1-2nd shift, I get a little grinding, but it always goes into gear. Is that oen of the things they are talking about? sounds like a tremec issue, not GM

mine hasn't grinded ever in second but at low rpms its stop before going all the way in, I thought it was normal. Yesterday it grinded a little going into firs but maybe that was me not pushing the clutch all the way.
PR325xi is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2014, 05:56 PM   #27
shibbs
Captain Gingerbeard
 
shibbs's Avatar
 
Drives: 2012 IOM RS/SS 6MT
Join Date: Feb 2013
Location: West Twin Cities, MN
Posts: 1,640
Brought my car in to the dealer for this, finally. Tech drove the car. Left it with them.

Got a call yesterday that GM said NOT to tear the trans apart. They changed fluid, drove it some, and changed fluid again. They put in new drain/fill plugs. According to the tech it's better, but I only had problems until the transmission warmed up--then it was butter.

My dealership said they've got this down and documented, and to make sure to stop in if it gets worse again. As of yet, GM doesn't have a guaranteed "fix" like new synchros or anything. The dealer assured me that it would be covered under my 5-year/100k powertrain warranty if something were to go catastrophic, so not to worry.


tl;dr - GM is still collecting information on the issue, no guaranteed fix in place yet.
shibbs is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2014, 06:47 PM   #28
Bens1le
Bens1LE
 
Bens1le's Avatar
 
Drives: 2014 ss 1LE
Join Date: Apr 2014
Location: Maryland
Posts: 73
Here's my take in all this,see my posts in the 1LE section under synchro thread
Original clutch line two piece junk, routed too close to the double catted mid pipe(HEAT!!!)
Poor fluid and bleed procedure from the factory, it's really a two person operation, I know as I've done it
Combine this with a cheap plastic , non adjustable clutch master cylinder,"see ideal garage for better unit FYI". And you aren't getting the release bearing disengaging the pressure plate /travel enough
It's kind of a train wreck , and our gen cars aren't the only ones with it
I was Shocked to see 2 gens older w similar issues ,sad gm just can't get it right
The engineers did listen to me , I offered them to come drive mine as it's perfect
For example, I haven't driven my car for 2 weeks, been busy and dealing w a virus
Went out tonight , fired it up and from bone cold went right into gear no issues

Last edited by Bens1le; 09-25-2014 at 06:50 PM. Reason: Additional info
Bens1le is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.