Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Grabiak Performance Center
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls

Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls Report, discuss and diagnose any issues and problems with your Camaro, including warranty discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old 07-23-2014, 09:20 AM   #1
velocity149
 
velocity149's Avatar
 
Drives: 2014 2SS RS LS3
Join Date: Oct 2012
Location: Oshawa, Ontario. Home of the Camaro
Posts: 491
2014 2SS A/C not working properly

Note: if this is the wrong section, please accept my apologies, as this is general SS stuff.

When I had my 2012 2LT, the AC was OK at best. It did the trick, and kept me somewhat cool. My new SS won't even get cold. at night, if I put it on, it will work ok, and get cool in the car, but in the daytime (27-30 degrees C) it will not even cool me down. If I close all the vents except the 2 drivers ones, put it on upper blower only, and go to 12 on the fan, it is just barely cool on the face. This was from the factory this way. If I need a recharge in the system, would that be covered under warrantee, or is that a "wear and tear" item? any help would be appreciated.
__________________
MTX Terminator Amp with 12" MTX Sub. SYOTOS Dad!
velocity149 is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2014, 09:28 AM   #2
goinggone14
 
Drives: 2014 Camaro 1SS / RS
Join Date: May 2014
Location: New Jersey
Posts: 354
If it hasn't worked from the onset, it should be a warranty issue. I can't imagine wear and tear is an applicable argument for any vehicle less than a year old.

Definitely an issue, my 2014 gets frigid on way less than 12 and it's hotter here than in Canada.
goinggone14 is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2014, 09:35 AM   #3
Angrybird 12
Retired, Cancer Survivor
 
Angrybird 12's Avatar
 
Drives: 12 CAMARO 1LT, 08 Vue, 14 Spark
Join Date: Dec 2007
Location: J. C. Tennessee
Posts: 17,924
It's warranted for 3 years or 36000 miles. Or whatever your basic bumper to bumper warranty says.
For what it's worth both my 2010 and my 2012 will freeze you out on max recirculation... Take it in.
__________________
Cancer's a bitch! Enjoy life while you can! LIVE, LOVE, DRIVE...CAMARO!

Previous Camaros: 1974, 1979 and 2010.
Angrybird 12 is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2014, 09:38 AM   #4
Mint
 
Mint's Avatar
 
Drives: 2013 Camaro SS
Join Date: Jan 2013
Location: Jersey
Posts: 300
Do you have it on recirculate?
Mint is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2014, 10:34 AM   #5
Enduring
 
Drives: 2013 2SS/RS M6
Join Date: May 2014
Location: Saskatchewan, Canada
Posts: 134
If it is an issue with the AC it will almost certainly be covered by warranty. GMs warranty is really good and covers a lot. I got my DRLs changed under warranty when they burnt out after a year.
Enduring is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2014, 10:39 AM   #6
RobertRS

 
RobertRS's Avatar
 
Drives: 2014 2SS L99
Join Date: Mar 2014
Location: Corpus Christi Texas
Posts: 1,274
Quote:
Originally Posted by Enduring View Post
If it is an issue with the AC it will almost certainly be covered by warranty. GMs warranty is really good and covers a lot. I got my DRLs changed under warranty when they burnt out after a year.
Damn, both of your DRL's only lasted a year? I'll keep turning ours off unless it's foul weather. Anyway to the OP, You should be covered no problem to get your a/c working . Maybe just as simple as an undercharged unit from factory.
RobertRS is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2014, 10:44 AM   #7
Enduring
 
Drives: 2013 2SS/RS M6
Join Date: May 2014
Location: Saskatchewan, Canada
Posts: 134
Quote:
Originally Posted by RobertRS View Post
Damn, both of your DRL's only lasted a year? I'll keep turning ours off unless it's foul weather.
Yeah, I don't know if I got a bad batch of lights or if something with the circuitry went bad. At 20,000 km the passenger side burnt out, a week after that the drivers side burnt out as well. Here in Canada we are legally required to have DRLs so we can't actually turn them off. Flicking the light switch to the left doesn't do anything on the Canadian models. The only time the DRLs are off are if the halos or HIDs are on.
Enduring is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2014, 10:51 AM   #8
Buckeye
Buckeye
 
Drives: 2013 2SS RS 1LE
Join Date: Apr 2012
Location: Tucson
Posts: 234
A/C

I had the same symptom on my 2013 1LE.
The dealer had a few Camaros with this complaint.
They felt the refrigerant was too full from
the factory. They removed an appropriate amount and the
car will now freeze you out!
It was filled to the factory specs so they opened an issue
with the plant. Dealer felt the specs were set incorrectly.
__________________
Buckeye is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2014, 11:09 AM   #9
RobertRS

 
RobertRS's Avatar
 
Drives: 2014 2SS L99
Join Date: Mar 2014
Location: Corpus Christi Texas
Posts: 1,274
Quote:
Originally Posted by Enduring View Post
Yeah, I don't know if I got a bad batch of lights or if something with the circuitry went bad. At 20,000 km the passenger side burnt out, a week after that the drivers side burnt out as well. Here in Canada we are legally required to have DRLs so we can't actually turn them off. Flicking the light switch to the left doesn't do anything on the Canadian models. The only time the DRLs are off are if the halos or HIDs are on.
ahhh..10-4.
RobertRS is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2014, 11:11 AM   #10
13BRM2SSRS
 
Drives: 13 Camaro 2SS RS Convertible L99
Join Date: Jul 2014
Location: Florida
Posts: 83
Had mine for a couple weeks and the ac started blowing warm, took it it and they found a bad connection on the compressor not allowing it to turn on.

Take it in, they will make it right!
13BRM2SSRS is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2014, 11:18 AM   #11
maddoggyusa
 
maddoggyusa's Avatar
 
Drives: 2013 Camaro Dusk 2SS/6
Join Date: Sep 2013
Location: New Jersey
Posts: 680
not to sound stupid... but do you have the snowflake button pushed and lit up? I grumbled to me myself a few times then forget to hit that thing. lol
maddoggyusa is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2014, 11:28 AM   #12
velocity149
 
velocity149's Avatar
 
Drives: 2014 2SS RS LS3
Join Date: Oct 2012
Location: Oshawa, Ontario. Home of the Camaro
Posts: 491
Yes, the AC button is on. I have tried with and without recirculate on, and both are bad. Ok, thanks a bunch for the help guys. Will be taking it in this weekend.
__________________
MTX Terminator Amp with 12" MTX Sub. SYOTOS Dad!
velocity149 is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2014, 04:19 PM   #13
Cyber Gray
Wind Rider
 
Cyber Gray's Avatar
 
Drives: Black 2SS/RS 2014; JK Wrangler 2011
Join Date: Jan 2010
Location: Muscat
Posts: 2,036
Quote:
Originally Posted by velocity149 View Post
Yes, the AC button is on. I have tried with and without recirculate on, and both are bad. Ok, thanks a bunch for the help guys. Will be taking it in this weekend.
Try to switch the AC button off and then on while the fan is working.

It happens sometimes with me. It seems that the AC is not engaging immediately but it works afterwards.

But the weather here can kill any AC system on this planet in the first week of June !!
__________________
Im not Gray any more !!
Cyber Gray is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:17 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.