Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
JDP Motorsports
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls


Reply
 
Thread Tools
Old 08-04-2009, 11:20 AM   #29
charlierenee08
 
Drives: yellow 2010 Camaro ss
Join Date: Aug 2009
Location: Alabama
Posts: 3
trunk catch

I got my SS May 14th and my trunk did that for the first month or so but now it stopped itself. I've had a few other problems with things on the car so I took it to the shop yesterday and asked for them to check the trunk while they already had it!
charlierenee08 is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2009, 02:46 PM   #30
camaro guy
 
camaro guy's Avatar
 
Drives: 2010 camaro LS
Join Date: May 2009
Location: missouri
Posts: 540
yeah i lubed mine and works great
camaro guy is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2009, 08:46 PM   #31
PappysCamaro
 
PappysCamaro's Avatar
 
Drives: '05 Tahoe, '94 Blazer
Join Date: Apr 2009
Location: Asheville North Carolina
Posts: 7
Quote:
Originally Posted by camaro guy View Post
yeah i lubed mine and works great
Thank you.
__________________
I have been in industry for 30 years.
Rule #1: Everything is a secret
Rule #2: If you tell anyone anything make sure you don't tell the truth.

Black/Black 2SS (RS-Omitted by GM)
Polished Aluminum Wheels

1100: 12/1/2008
2000: 4/6/2009
2500: 4/8/2009
3000: 4/8/2009
3100: 4/23/2009
3300: 4/23/2009
3400: 5/2/2009
3800: 5/11/2009 -- VIN: 2G1FT1EW6A9109180
4150: 5/28/2009
4200: 5/29/2009
5000: 6/10/2009
6000: 6/10/2009

PappysCamaro is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2009, 01:47 PM   #32
Big_T
 
Big_T's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro
Join Date: May 2009
Location: Indiana
Posts: 44
Had the same issue, and took it to the dealer. They replaced the latch, and no more problems.
Big_T is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2009, 01:56 PM   #33
Speedy One
 
Drives: 2010 Camaro SS/RS
Join Date: Jul 2009
Location: Montana
Posts: 42
The white lithium grease took care of mine, apply just a small amount with a Q-Tip.
Speedy One is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2009, 02:31 PM   #34
EllenC
 
Drives: 2010 Inferno Orange Camaro SS
Join Date: May 2009
Location: Mooresville, NC
Posts: 1
I'm glad to know I'm not the only one. I've had the exact same problem with the trunk not opening. The dealer told me to bring it in and said it is probably the latch. That's what I plan to do. Pushing down on the trunk typically fixes the problem.
EllenC is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2009, 02:36 PM   #35
mlee
www.CamaroFest7.com
 
mlee's Avatar
 
Drives: 2017 A10 ZL1
Join Date: Oct 2008
Location: Conroe, TX
Posts: 31,359
Quote:
Originally Posted by lUvMymaRo98 View Post
Mine is doing this too guys. What kind of grease is best to use? white lithium?
Happened to me all the time... white lithium is what I used... have not had a problem since
__________________
.
mlee is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2009, 10:39 PM   #36
Number_9

 
Number_9's Avatar
 
Drives: 2010 2SS/RS L99
Join Date: Mar 2009
Location: Trophy Club, TX
Posts: 1,464
Nice job, Pappy.
__________________


Number_9 is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2017, 06:31 PM   #37
Cajun8
 
Cajun8's Avatar
 
Drives: 2012 Camaro 2SS 45th AE, Hurst
Join Date: Sep 2011
Location: Huntington Beach,CA
Posts: 105
Quote:
Originally Posted by camaro guy View Post
yeah i lubed mine and works great
Same here. I used a Q-Tip with a little petroleum jelly and worked into the locking mechanism parts and it unlocks just fine now.
__________________
2012, 45th AE, 2SS, LS3, Hurst Short Throw, SW Retro Cat Back, CAI, Black Chrome OEM Rims, ARH Shorty Headers.
Cajun8 is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2017, 12:21 PM   #38
RocketTech
 
Drives: 2011 Camaro LT
Join Date: Oct 2016
Location: Waco
Posts: 1
So, I had a weird problem with my trunk latch that I just now recently resolved.

So here was what it was doing....
  1. I could use the FOB or door button and the trunk would not open. I could hear the interior relay energize but the trunk was not making any sounds.
  2. After opening the trunk using the manual override, I could hear the latch making sounds when activating the trunk open on both FOB and door button.

What I found to be the culprit was the electrical harness for the trunk latch. It was getting pinched when I closed my trunk which was creating an open circuit. When I opened the trunk, the wires would contact again allowing the latch to work.

To fix the issue, I had to repair my positive wire near the area that was getting pinched.

Hopefully, this solution will help others that aren't getting resolution from the typical bumper adjustment / grease lube solution.
RocketTech is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DIY Trunk Velcro Mod TAG UR IT Camaro DIY & HOW-TO instructions & discussions 28 03-18-2011 10:18 AM
Potential Solutions to Radio Problems The_Blur Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum 17 11-10-2009 11:23 PM
Problem with Trunk not locking? Shipsinaday.com Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls 0 06-26-2009 05:08 PM
Gap below trunk lid scorpio 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 8 09-24-2008 10:09 AM


All times are GMT -5. The time now is 12:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.