Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Cold Air Inductions
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Engine | Drivetrain | Powertrain Technical Discussions > Tuning / Diagnostics -- engine and transmission


Reply
 
Thread Tools
Old 07-03-2017, 02:13 PM   #1
havelegs
 
havelegs's Avatar
 
Drives: 2015 1SS RS L99
Join Date: Oct 2015
Location: Austin Texas
Posts: 574
Can a be tuned without being tuned back to stock?

So I have a tune but am thinking of having someone else tune it for various reasons. Would I need to have the tune removed and the vehicle stock before it is retuned?
havelegs is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2017, 03:19 PM   #2
dynosteve
Dyno Tuner & Calibrator

 
dynosteve's Avatar
 
Drives: 2010 SS Camaro Turbo
Join Date: Oct 2009
Location: Painesville Ohio
Posts: 8,684
Quote:
Originally Posted by havelegs View Post
So I have a tune but am thinking of having someone else tune it for various reasons. Would I need to have the tune removed and the vehicle stock before it is retuned?
If you used the sct or diablosport programmer all you have to do is select stock tune file and it will restore your car to standard, if you used HP Tuners you will need the original tuner to restore to stock
__________________

RDP Store www.rdpstore.com
Shop 440 358 5500
Cell 440 251 8571

Kooks ARH Stainless Power HP Tuners Ngauge Diablosport SCT Edelbrock Whipple Magnuson Rotofab CAI Fore DSS Mishimoto Borla Magnaflow Corsa Trutrac EBC
dynosteve is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2017, 05:23 PM   #3
havelegs
 
havelegs's Avatar
 
Drives: 2015 1SS RS L99
Join Date: Oct 2015
Location: Austin Texas
Posts: 574
Quote:
Originally Posted by dynosteve View Post
If you used the sct or diablosport programmer all you have to do is select stock tune file and it will restore your car to standard, if you used HP Tuners you will need the original tuner to restore to stock
Ok thanks. It was HP Tuners done.
havelegs is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2017, 06:07 PM   #4
dynosteve
Dyno Tuner & Calibrator

 
dynosteve's Avatar
 
Drives: 2010 SS Camaro Turbo
Join Date: Oct 2009
Location: Painesville Ohio
Posts: 8,684
Quote:
Originally Posted by havelegs View Post
Ok thanks. It was HP Tuners done.
ok you will need to contact the original tuner as he should have your stock file saved and have him flash it back to standard and then you can program without any issues
__________________

RDP Store www.rdpstore.com
Shop 440 358 5500
Cell 440 251 8571

Kooks ARH Stainless Power HP Tuners Ngauge Diablosport SCT Edelbrock Whipple Magnuson Rotofab CAI Fore DSS Mishimoto Borla Magnaflow Corsa Trutrac EBC
dynosteve is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.