Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
JDP Motorsports
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > General Camaro Forums > Camaro ZL1 Forum - ZL1 Specific Topics


Reply
 
Thread Tools
Old 07-14-2017, 10:10 PM   #1
curtmgulla
 
Drives: 2014 corvette
Join Date: Oct 2016
Location: tn
Posts: 25
Why no trans temp gauge?

Hi. Names Curt. Just bought my first ZL1..2013 black . Convertible. Auto. And only 7400 miles. Has rotofab intake. And full corsa exhaust.

Love this car.

I'm a transmission builder/mechanic..

Any one know why the performance menu in the 13. Is so limited. Like all it shows is coolant temp and batt volts. ? Really batt volts lol.

Why no trans temp gauge. ? Or iat temps. Digital boost? As factory boost gauge is very vague. ?
curtmgulla is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2017, 10:42 PM   #2
jrhagen
Banned
 
Drives: Camaro
Join Date: Mar 2013
Location: USA
Posts: 2,714
My 13 SS has the trans temp on the 4 gauge cluster.
jrhagen is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2017, 10:45 PM   #3
hammdo
'It's an experiment'
 
hammdo's Avatar
 
Drives: [COTW 2/09/15] '11 L99 LSA SC Z/LE
Join Date: May 2014
Location: Dallas TX
Posts: 6,067
The 4 pack has options for Trans or Boost. I have a Trans Gauge in my 4 Pack, but I'm an auto 2SS. The ZL1 came with the Boost Gauge instead. The DIC does display trans temp if you cycle through it, I know not as helpful.

I did this instead:



Lots of folks with ZL1's do similar or A-Piller pods for the same gauges. There are a ton of options to overcome those limitations -- time to mod ;o)

-Don
hammdo is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2017, 11:01 PM   #4
curtmgulla
 
Drives: 2014 corvette
Join Date: Oct 2016
Location: tn
Posts: 25
I see no trans temp in the DIC. . Not in any sub menu either... in my performance menu I see batt volts and coolant temp .. and lap timer
curtmgulla is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2017, 11:04 PM   #5
jrhagen
Banned
 
Drives: Camaro
Join Date: Mar 2013
Location: USA
Posts: 2,714
In the settings on the radio, can you select what is displayed on the DIC? I can in my truck.
jrhagen is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2017, 11:13 PM   #6
KaBoom1701
KaBoom1701
 
KaBoom1701's Avatar
 
Drives: 13' ZL1 Red M6
Join Date: Dec 2012
Location: I.E. SoCal (Yucaipa)
Posts: 8,441
I could never get my trans temp to show up in my Aerofroce gauge either....
__________________
Mods:
Roto-Fab Intake, WW Res. kit & Big Gulp Air Scoop, Elite Catch Can, ATI Super Damper & 18% OD Pulley, LF Idler pulley bracket, Metco CC breather, ID850 Injectors, Stainless Power Headers w/ ceramic coating, TR71X Spark Plugs, JMS Fuel Pump Booster, Bo White TB, Tuned by Ted @ Jannetty Racing, Ron Davis HX, D3 Reservoir, Pfadt 1" Springs, Moreno Camber Plates, ZL1 Addons Splitter guard washers, Tow Hook kit & rock guards, Hurst Shifter Billet Plus 6 Speed Short Shifter, ZL1 DRL lighting harness, ZL1 Recaro Seats.
KaBoom1701 is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2017, 05:22 AM   #7
HDRDTD


 
Drives: 2013 Triple Black ZL1 Vert M6 ECF
Join Date: Mar 2011
Location: Trenton, Michigan
Posts: 5,779
Not sure about trans temp, but be aware (if you're not already) that the convertibles lack a few features found on the coupes.

The convertibles lack the PTM's the coupes have, are limited to 155mph (can be removed via a tune), and a few others I can't think of this early in the morning.
HDRDTD is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2017, 08:35 AM   #8
curtmgulla
 
Drives: 2014 corvette
Join Date: Oct 2016
Location: tn
Posts: 25
Oh I know. I have hp tuners. For future tune and limits.

And . And some may appreciate me for this. I am working on a way to add PTM modes back to convertible. The ptm is stored in the ebcm. Along with the bcm .well I work for a Chevy dealer. And have been looking into a fix. So far bcm is easy. Just reprogram the bcm with non vert program. But I think the ebcm may need to be changed .
curtmgulla is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2017, 09:10 AM   #9
hammdo
'It's an experiment'
 
hammdo's Avatar
 
Drives: [COTW 2/09/15] '11 L99 LSA SC Z/LE
Join Date: May 2014
Location: Dallas TX
Posts: 6,067
Quote:
Originally Posted by KaBoom1701 View Post
I could never get my trans temp to show up in my Aerofroce gauge either....
With the aeroforce, you need to enable what the gauge can set. There are 63 or 64 features and I had to enable the ones I wanted to be chosen. I'll see if I can get some pics...

-Don
hammdo is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2017, 12:56 PM   #10
KaBoom1701
KaBoom1701
 
KaBoom1701's Avatar
 
Drives: 13' ZL1 Red M6
Join Date: Dec 2012
Location: I.E. SoCal (Yucaipa)
Posts: 8,441
Quote:
Originally Posted by hammdo View Post
With the aeroforce, you need to enable what the gauge can set. There are 63 or 64 features and I had to enable the ones I wanted to be chosen. I'll see if I can get some pics...

-Don
Oh....cool.

Any help figuring this out would be cool. Thx
__________________
Mods:
Roto-Fab Intake, WW Res. kit & Big Gulp Air Scoop, Elite Catch Can, ATI Super Damper & 18% OD Pulley, LF Idler pulley bracket, Metco CC breather, ID850 Injectors, Stainless Power Headers w/ ceramic coating, TR71X Spark Plugs, JMS Fuel Pump Booster, Bo White TB, Tuned by Ted @ Jannetty Racing, Ron Davis HX, D3 Reservoir, Pfadt 1" Springs, Moreno Camber Plates, ZL1 Addons Splitter guard washers, Tow Hook kit & rock guards, Hurst Shifter Billet Plus 6 Speed Short Shifter, ZL1 DRL lighting harness, ZL1 Recaro Seats.
KaBoom1701 is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2017, 09:46 PM   #11
lem6w3
 
Drives: Camaro ZL1 A6
Join Date: Jul 2015
Location: Tempe, AZ
Posts: 73
the dashlogic displays the trans temp, pricy but does the job! it also gives iat temps, knock retard, and a lot more features.

its great because it is integrated onto the DIC, so no need for gauges.
__________________
mild cam
kooks lth
airaid cai
2.55 upper
9.17 lower
BAP
ID850
Alky Control Meth kit
Flex Fuel
752whp/715wtq (Dyno Dynamics)
DYNO COMP TUNED
lem6w3 is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.