Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Vitesse Motorsports
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > General Camaro Forums > Camaro ZL1 Forum - ZL1 Specific Topics

Reply
 
Thread Tools
Old 03-25-2015, 11:40 AM   #51
Sven59
HAMMER PILOT
 
Sven59's Avatar
 
Drives: 13 ZL1 #182, 85 AMC Jeep CJ7
Join Date: Nov 2011
Location: Tucson AZ
Posts: 2,515
When you take it out of gear you are disengaging the driveline so it is free spinning.
__________________
"DO YOU WANT ME TO PUT THE HAMMER DOWN?"
Sven59 is online now   Reply With Quote
Old 03-26-2015, 08:18 AM   #52
PNYSLAR
Summit White 2012 ZL1 M6
 
PNYSLAR's Avatar
 
Drives: 2010 BLACK 2SS/RS M6 Delvd 8/24/9
Join Date: Jul 2008
Location: Elkmont, Alabama
Posts: 430
I have had the same issues with my 2012 at 5K it started grinding and they replaced fluids and it went away. Now I have a different issue and it feels like the backlash is off somehow. When I accelerate sometimes I feel the rearend bump like the clutches weren't engaged. It also seems to do it when I downshift at 50-60mph. I can't make it do it all the time, but on a regular drive It will happen plentyof times. Has anybody else felt this?
__________________
2012 Summit White ZL1 Manual 6sp Blk 10 spoke, "Thanks Champion Chevrolet" delivered 6/9/2012 #1588
PNYSLAR is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2015, 09:27 PM   #53
Travis104
 
Drives: 2013 ZL1
Join Date: Sep 2012
Location: West Virginia
Posts: 341
I haven't had that issue with mine. I just have a faint noise on decel between 70-55 or so. I want to do some mods to the car, but would like to get the rear squared away first. I don't know if the faint noise will stay like that or if it will get a lot worse as time goes on. I have 20k miles on it.
Travis104 is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2015, 09:25 AM   #54
djnice
 
djnice's Avatar
 
Drives: 13 ZL1 SIM, 99 Z28 Black
Join Date: Feb 2013
Location: Spokane, WA
Posts: 615
Quote:
Originally Posted by Travis104 View Post
I haven't had that issue with mine. I just have a faint noise on decel between 70-55 or so. I want to do some mods to the car, but would like to get the rear squared away first. I don't know if the faint noise will stay like that or if it will get a lot worse as time goes on. I have 20k miles on it.
I don't know. I have 10k and mine is getting louder and over a wider speed range.
__________________
2013 ZL1 - SIM, 6 spd, RotoFab CAI, Craftsman Can. / 1999 Z28 - Black, 6 spd, K&N, Subframe. / More Fun Stuff - www.inlandspeed.com
djnice is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2015, 05:08 PM   #55
ZMEnow
 
Drives: ZL1, 2013, tri-coat-red, manual
Join Date: Nov 2013
Location: Michigan
Posts: 286
Quote:
Originally Posted by Travis104 View Post
I haven't had that issue with mine. I just have a faint noise on decel between 70-55 or so. I want to do some mods to the car, but would like to get the rear squared away first. I don't know if the faint noise will stay like that or if it will get a lot worse as time goes on. I have 20k miles on it.
Its the lash and its is set wrong. The damage is already done to the ring and pinion, so the gaps just keep getting wider and noisier. I have the same issue but haven't convinced the dealer to replace the whole Pig vs the ring gear set, which they offered but I dont believe they could get it set any better than it is.
ZMEnow is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2015, 08:19 PM   #56
Red Jewel RS
 
Red Jewel RS's Avatar
 
Drives: 2013 Camaro ZL1 Blue Ray Metallic
Join Date: Apr 2010
Location: Billings, MT
Posts: 702
Quote:
Originally Posted by PNYSLAR View Post
I have had the same issues with my 2012 at 5K it started grinding and they replaced fluids and it went away. Now I have a different issue and it feels like the backlash is off somehow. When I accelerate sometimes I feel the rearend bump like the clutches weren't engaged. It also seems to do it when I downshift at 50-60mph. I can't make it do it all the time, but on a regular drive It will happen plentyof times. Has anybody else felt this?
I noticed mine doing this today. I changed fluid in it a week ago and did several slow speed figure 8's and turns everything seem to be fine. Put about 50 miles on it. Today I noticed the "bump" a few times but not all the time. Any thoughts as to why?
__________________
Red Jewel RS is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2015, 11:16 AM   #57
nivek
 
Drives: 2015 ZL1 Black #100
Join Date: Oct 2014
Location: The Colony, TX
Posts: 50
I am getting the "bump" and it seems to be happening more frequently. Unfortunately, I cannot figure out how to make it happen on demand. I don't want to take her in and not be able to reproduce the issue for the service writer. I am sitting at a little over 4500 miles right now.
nivek is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2015, 05:58 AM   #58
IDEALG
"Chevy" rumbles best

 
IDEALG's Avatar
 
Drives: 2015 ZL1 6 speed
Join Date: Feb 2011
Location: Ideal Garage aka (Grayskull) Fords, nj
Posts: 3,809
Send a message via AIM to IDEALG
I just bought a brand new 2015 zl1 and i have the decel whine. I'm pissed off and not sure what i'm going to do. The dealer mechanics are idiots and i'm not letting them touch my car.
__________________
IDEALG is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2015, vBulletin Solutions, Inc.