Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums -
Phastek Performance
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - > Members Area > General Automotive + Other Cars Discussion

Thread Tools
Old 03-16-2018, 10:34 PM   #1
DirectTo's Avatar
Drives: 2017 2LT V6 M6, Nightfall Grey
Join Date: Nov 2017
Location: SoCal
Posts: 56
87 Ranger


You read that right.

Wife and I are both pilots and this old POS is our airport beater truck that we donít have to care about. That being said, it needs to run. 87 2.9 V6, 5 speed.

About two weeks ago it started idling rough occasionally - itíll idle fine for several minutes then suddenly it feels as if a cylinder is missing and it gets rough, sometimes itíll just idle roughly, sometimes itíll die. Pressing the accelerator will run the RPM up, but you can still feel it missing. After a bit itíll smooth out and feel fine for a while, then repeat. Seems to be no rhyme or reason.

It has idled high as long as I can remember (1200 or so when itís not struggling). I put new plugs and wires in it a while back. Cleaned the idle air valve, been trying to find a vacuum leak without success.

Any suggestions? Iím at my witís end and about ready to just set it ablaze in the street and do the world a favor by having one less Ford.
DirectTo is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 06:27 PM   #2
Drives: Toyota Taco. 2010 SS-Sold :(
Join Date: Jan 2015
Location: California
Posts: 133
was gonna say vacuum leak.
how about MAF sensor?
You vs You
gen6waiter is offline   Reply With Quote

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 03:36 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.