Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Cold Air Inductions
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > General Camaro Forums > Member Car Journals


Reply
 
Thread Tools
Old 10-14-2017, 08:37 PM   #1667
ABADZL1
ZL1 Pilot
 
ABADZL1's Avatar
 
Drives: 2013 ZL1
Join Date: Apr 2014
Location: TN
Posts: 1,506
Well, at least it's almost all corrected. Then you'll never ever have to fix anything again. You'll be all done. What are you going to do with all that spare time? Lol
__________________

GP Tuning 2.5 Cam, Ported Blower, Kook's Headers, Cold Air Inductions CAI, ID850's, 9.17 Lower, 2.5 Upper, JMS BAP, Pedders Front Radius Arm Inserts, Whiteline Subframe Inserts, Tuned by me with HP Tuners
Idle Clip Link...........https://www.youtube.com/watch?v=gTL8S9eHwbs
ABADZL1 is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2017, 10:55 PM   #1668
hammdo
'It's an experiment'
 
hammdo's Avatar
 
Drives: [COTW 2/09/15] '11 L99 LSA SC Z/LE
Join Date: May 2014
Location: Dallas TX
Posts: 5,811
Sure, tons of spare time ;o)

Right now, I built a test harness for the abs wiring out of the old sensor. The service manual states how to test each line, so this harness will allow me to plug in and test!

I'll show a pic of that...

VVT Delete was a good education for me, now it's documented 'o)

I really like that BlueDriver... does all but air bag codes!

-Don
hammdo is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2017, 02:23 PM   #1669
hammdo
'It's an experiment'
 
hammdo's Avatar
 
Drives: [COTW 2/09/15] '11 L99 LSA SC Z/LE
Join Date: May 2014
Location: Dallas TX
Posts: 5,811
ABS is fixed -- it turned out the ABS K17 connector did not fully seat the pin for the RR sensor -- I took a mirror and checked all the pins on the EBCM and sure enough, one of the pins missed on the connector (pin #19 brown wire). I slowly pulled the pin straight, slowly slid on the K17 connector several times, validated the pin was good and aligned, locked it down -- BAM -- working.

So, even though these connectors are supposed to prevent that mis-alignment, you'll still need to take it slow and easy and validate the connector slid on correctly. I'd advise verifying all the pins are straight before installing any of these lock-down connectors.

Whew!

Now, I can go out and do my test for the Flex Fuel!

-Don

Last edited by hammdo; 10-15-2017 at 02:40 PM.
hammdo is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2017, 04:24 PM   #1670
hammdo
'It's an experiment'
 
hammdo's Avatar
 
Drives: [COTW 2/09/15] '11 L99 LSA SC Z/LE
Join Date: May 2014
Location: Dallas TX
Posts: 5,811
Very interesting read about FI, dyno, and SAE, Standard, Correction Factors (CF)...

https://www.amsperformance.com/resou...al-info-facts/

http://www.camaro6.com/forums/showth...=510674&page=2

-Don
hammdo is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2017, 04:32 PM   #1671
ABADZL1
ZL1 Pilot
 
ABADZL1's Avatar
 
Drives: 2013 ZL1
Join Date: Apr 2014
Location: TN
Posts: 1,506
When you gonna put your wideband in the car and check Lambda ?
__________________

GP Tuning 2.5 Cam, Ported Blower, Kook's Headers, Cold Air Inductions CAI, ID850's, 9.17 Lower, 2.5 Upper, JMS BAP, Pedders Front Radius Arm Inserts, Whiteline Subframe Inserts, Tuned by me with HP Tuners
Idle Clip Link...........https://www.youtube.com/watch?v=gTL8S9eHwbs
ABADZL1 is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2017, 04:44 PM   #1672
hammdo
'It's an experiment'
 
hammdo's Avatar
 
Drives: [COTW 2/09/15] '11 L99 LSA SC Z/LE
Join Date: May 2014
Location: Dallas TX
Posts: 5,811
Well, funny story, GPI was supposed to install it when I was there but, we got all excited with the engine install, we forgot to do it. I did remember it right before I left, but by then, too late ;o).

It'll get in there... so much going on at the end of this year...

-Don

Last edited by hammdo; 10-15-2017 at 05:41 PM.
hammdo is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2017, 05:06 PM   #1673
ABADZL1
ZL1 Pilot
 
ABADZL1's Avatar
 
Drives: 2013 ZL1
Join Date: Apr 2014
Location: TN
Posts: 1,506
Only reason I asked, tuning fueling on dyno, and then checking it on the street, you will find fueling to be a little different.
__________________

GP Tuning 2.5 Cam, Ported Blower, Kook's Headers, Cold Air Inductions CAI, ID850's, 9.17 Lower, 2.5 Upper, JMS BAP, Pedders Front Radius Arm Inserts, Whiteline Subframe Inserts, Tuned by me with HP Tuners
Idle Clip Link...........https://www.youtube.com/watch?v=gTL8S9eHwbs
ABADZL1 is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2017, 05:35 PM   #1674
hammdo
'It's an experiment'
 
hammdo's Avatar
 
Drives: [COTW 2/09/15] '11 L99 LSA SC Z/LE
Join Date: May 2014
Location: Dallas TX
Posts: 5,811
Yep...one of the reasons I wanted to install it at GPI so I could log it on the way back...

Some time in the future...

-Don
hammdo is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2017, 07:27 PM   #1675
hammdo
'It's an experiment'
 
hammdo's Avatar
 
Drives: [COTW 2/09/15] '11 L99 LSA SC Z/LE
Join Date: May 2014
Location: Dallas TX
Posts: 5,811
Flex Fuel Saga Fixed!

Looks like the new coil harness worked - engine ran smoother and not missing. Moving the flex fuel to a dedicated 12v input solved the sensor issue -- the defective coil harness may have been an issue all along -- one sensor failing and the second one jumping all over the place -- so very likely, with this coil pack harness, I would NOT have had an issue with the DSX harness. Since I've moved it to a dedicated 12v source with a 5 amp fuse, its staying there.

NO ABS/StabiliTrak issues, and MAN, does it run better -- SCARY better let me tell you -- 3rd gear @ 70 mph and floor it -- look out -- I made sure I was clear of any traffic -- in Mexico -- and damn did it take off -- a 70 MPH burn out....

NICE...

Here is a graph of the good news:



The new Recaros' and Alcantara steering wheel are da' bomb -- awesome for sure...

Sigh, now its all working -- very nice, what to do next, I wonder...

-Don

Last edited by hammdo; 10-15-2017 at 08:02 PM.
hammdo is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2017, 11:30 PM   #1676
hammdo
'It's an experiment'
 
hammdo's Avatar
 
Drives: [COTW 2/09/15] '11 L99 LSA SC Z/LE
Join Date: May 2014
Location: Dallas TX
Posts: 5,811
Shake down drive, took it for a 40 mile drive just to make sure nothing popped up. All good!

Idles nice and the wife loves the Recaros ;o)... That is a great thing...

-Don
hammdo is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 10:58 PM   #1677
hammdo
'It's an experiment'
 
hammdo's Avatar
 
Drives: [COTW 2/09/15] '11 L99 LSA SC Z/LE
Join Date: May 2014
Location: Dallas TX
Posts: 5,811
Another shake down drive...she ran great! Wife went along for the ride again.. she just loves the Recaros... wishes she had one in the house (heated)... now that is saying something!

Very pleased how the changes are working. New drivers side coil harness should be here tomorrow...I'll update that side...

Really impressed with how well this engine runs...

-Don
hammdo is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.