Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Roto-Fab
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls


Reply
 
Thread Tools
Old 09-23-2017, 12:15 PM   #1
C_Amaro92
 
C_Amaro92's Avatar
 
Drives: 2015 1LS
Join Date: May 2016
Location: US
Posts: 33
Raspy noise in cabin

Hey guys, lately I've been noticing a raspy noise in my cabin. Kind of sounds like if you put a bunch of soda can tabs in to a soda can and then shook the can a bit. It happens the loudest and most consistently on a cold start or after being parked for at least 4 hours or so. Sometimes it will happen even when the car is sufficiently warmed up. I can definitely tell it's coming from the front passenger area of the cabin but can't pinpoint it exactly. One person said it was near the center console but it sounds like it's coming from closer to the door panel area. I really can't tell tho as I'm always distracted with driving.
I have managed to take 2 videos which I'm gonna upload and provide a link for

I also have a few mods but I really don't think they are related in this case. My plan is to go to the dealership next week but I would really like to go to them with some information because the dealership closest to me isn't the greatest when it comes to the possibility of them doing warranty work.

Thanks for any help you guys can offer!

Sent from my SM-G935T using Tapatalk
C_Amaro92 is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2017, 12:44 PM   #2
C_Amaro92
 
C_Amaro92's Avatar
 
Drives: 2015 1LS
Join Date: May 2016
Location: US
Posts: 33
This is a quick video. About 12 seconds long

https://youtu.be/MrG7iHJSeU4

This one is 40 seconds long

https://youtu.be/bsz7vofacRw


Sent from my SM-G935T using Tapatalk
C_Amaro92 is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2017, 01:37 PM   #3
Low Saturn

 
Low Saturn's Avatar
 
Drives: 2011 Camaro 2SS/RS
Join Date: Oct 2013
Location: At the bar down the street..
Posts: 1,127
Then only thing I can hear in the videos is the engine. But from your description, it could be one of the catalytic converters has broken catalyst inside. Try firing it up at a cold start while listening under the car.
__________________
Low Saturn is online now   Reply With Quote
Old 09-23-2017, 03:35 PM   #4
C_Amaro92
 
C_Amaro92's Avatar
 
Drives: 2015 1LS
Join Date: May 2016
Location: US
Posts: 33
Quote:
Originally Posted by Low Saturn View Post
Then only thing I can hear in the videos is the engine. But from your description, it could be one of the catalytic converters has broken catalyst inside. Try firing it up at a cold start while listening under the car.
Would it show signs that it's broken during a cold start even tho the noise mostly only happens at rpms above 3k?

Sent from my SM-G935T using Tapatalk
C_Amaro92 is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2017, 06:16 PM   #5
zenben
 
Drives: 2015 2LT
Join Date: Aug 2014
Location: New York
Posts: 69
Does your noise sound like the one in this youtube video? It kicks in at 18 seconds into the video.
I have a 2015 manual 2LT.
Your description sound like my issue too!
Mine sounds just like this video!!
zenben is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2017, 02:28 AM   #6
C_Amaro92
 
C_Amaro92's Avatar
 
Drives: 2015 1LS
Join Date: May 2016
Location: US
Posts: 33
Mine doesn't really make the noise at idle and it definitely doesn't sound as scary as the one I heard in the video you linked
Mines a much quieter noise so far

Sent from my SM-G935T using Tapatalk
C_Amaro92 is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2017, 01:57 PM   #7
C_Amaro92
 
C_Amaro92's Avatar
 
Drives: 2015 1LS
Join Date: May 2016
Location: US
Posts: 33
Issue resolved. Didn't wanna just leave the thread. It was a problem with the heater core. There's a screen/filter in it that was plugged up so coolant couldn't flow freely and the noise was of the coolant being forced through in spurts.

Sent from my SM-G935T using Tapatalk
C_Amaro92 is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2017, 03:20 PM   #8
rebelyell22


 
rebelyell22's Avatar
 
Drives: 2011 SIM 2SS/RS LS3
Join Date: Sep 2013
Location: Tupelo, MS
Posts: 5,307
Quote:
Originally Posted by zenben View Post
Does your noise sound like the one in this youtube video? It kicks in at 18 seconds into the video.
I have a 2015 manual 2LT.
Your description sound like my issue too!
Mine sounds just like this video!!
That sounds like a heat shield
__________________
2011 2SS/RS built 8/24/10
rebelyell22 is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.