Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
BeckyD@RodgersChevrolet
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls

Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls Report, discuss and diagnose any issues and problems with your Camaro, including warranty discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old 08-17-2010, 08:14 PM   #1
KeepItGreasey
So It'll Go Down Easy
 
KeepItGreasey's Avatar
 
Drives: Camaro SS/RS
Join Date: Aug 2010
Location: Long Beach, CA
Posts: 899
Exclamation Have you had as many problems with your 2010 Camaro as I have?

i love my car, but...

it's becoming a pain in the ass. i'm just starting this thread to open this topic for discussion. wondering if anyone has had such a variety of things that needed to be repaired on their cars.

#1 - delivery of my Camaro was delayed by a whole month because of the battery cable recall.

#2 - the day i took delivery, my driver's side pillar molding kept popping off and had to be replaced.

#3 - black plastic/rubber exterior window molding around the small triangle window on the driver's side was peeling up on its own. they glued it back down.

#4 - loose spoiler. had two nuts rolling around in my trunk lid. took 3 different visits to have this issue corrected.

#5 - paint chipping/abrasion under the loose spoiler. had it all touched up on my last visit to the dealer, but looks like complete SH*T now... so i'll have to go back again.

#6 - radio display screen would go blank, or freeze until i restarted my car. couldn't access any of my menus of skip songs or change the audio source. the dealer fixed it.

#7 - reprogrammed HVAC and inspected the engine harness as per the recall.

#8 - my heater core gurgled when i drove my car. they fixed it.

#9 - went into the dealer in December complaining about noisy steering and vibration... they did nothing - and i for the life of me could not find the power steering reservoir at the time. but 7 months later, i go in again with the same complaint and they tell me that my power steering fluid level was at the bare minimum, so they topped it off and it's been quiet and smooth since. is power steering fluid leven NOT on their 27 point checklist? did they not look at it the first time. they said that there was no leak found. so where did it all go? if it has been low all this time, why didn't they see it before?

#10 - installed axle-back SLP LM II myself, and when i removed the stock mufflers, they were full of water.

#11 - the radio display would not keep the proper date. it would always be off by a few days, every couple months.

#12 - noticed oily drippage under my L99 after parking it on a previously spotless slab of concrete for a week. the dealer found not one, but TWO oil leaks. one leak was at the oil cooler, the second was around the oil pan.

#13 - analog speedometer does not work (intermittently). but apparently when it was at the dealership for more than a week (while they were going through my list of issues), it worked fine. when i picked it up, halfway home i noticed that it wasn't working, so i turned around and went back to the dealership. of course, it was after service hours by now, so i had to drive with the sales manager to PROVE that the speedometer doesn't work properly. now i just have to go back and get this fixed when i feel like taking it down.

#14 - noise from the rear end while pulling into and backing out or parking spaces. they replaced the differential fluid... so far so good.

#15 - used to hear some pretty loud tapping/ticking from the front end at start-up... but this has gone away since the oil leak issue was resolved.

#16 - the whole mp3 playback from USB stick is a pain in the ass. i'm tired of having to re-do all of my options and re-select the music that i was listening to before the last time i got out of my car. but it is my understanding that there is no current fix for this. then the dealer tries to feed me the line "It's operating as it was programmed to operate" - well yeah, it's a SH*TTY programming job if you ask me. they should have referred to the mp3 playback from CD operation from all the other GM vehicles with 6 disc in dash CD changers. those work perfectly fine, they remember what song you were on, they continue playing the rest of that folder, and then move onto the next folder once the last song has been played... AND there was a single push-button navigation between folders. this USB interface was a HUGE selling point to me, and i can't even tell you how disappointed i am in the way it operates. i dreamed about being able to plug in a flash drive loaded with music, long before it existed in cars.............. and after my last visit to the dealer when they did some "calibrations", my "Random" feature does not work at all. Everything plays in alphabetical order whether "Random" is on, or off.

has all of this happened to you?

Last edited by KeepItGreasey; 08-17-2010 at 08:29 PM.
KeepItGreasey is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2010, 08:22 PM   #2
heRS


 
heRS's Avatar
 
Drives: IBM 2010 2LT RS M6
Join Date: Jul 2010
Location: Spokane, WA
Posts: 6,033
No. I'm a happy camper.
__________________
Tori
click the sig pic to view my build thread


heRS is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2010, 08:23 PM   #3
motorhead
bars suck
 
Drives: yummy
Join Date: Sep 2009
Location: central, Pa
Posts: 7,251
Here we go again. Search is your friend.
motorhead is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2010, 08:26 PM   #4
naga
Always be positive!!!
 
naga's Avatar
 
Drives: IMB 1ss/ MT
Join Date: Jun 2010
Location: west palm beach/ FL
Posts: 189
17k miles and no problem what so ever!!!
__________________


Borla ATAK catback/ K&N CAI/ Diablo Tune for now
naga is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2010, 08:27 PM   #5
KeepItGreasey
So It'll Go Down Easy
 
KeepItGreasey's Avatar
 
Drives: Camaro SS/RS
Join Date: Aug 2010
Location: Long Beach, CA
Posts: 899
Quote:
Originally Posted by motorhead View Post
Here we go again. Search is your friend.
no, dear. i am not asking if you have experienced any ONE of these things... i am asking if you are experiencing any GREAT NUMBER/ALL of these things, smarty-pants.
KeepItGreasey is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2010, 08:27 PM   #6
LoneCynic
 
LoneCynic's Avatar
 
Drives: 2011 IBM LS M6
Join Date: Aug 2010
Location: United States of America
Posts: 262
I've had my Camaro two weeks so far, no issues yet, but I will be sure to share with you if I experience any of these. Sorry for the run of bad luck man, I hope everything pans out to a period of no problems for you.
LoneCynic is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2010, 08:28 PM   #7
stikSS
9691 & 97586
 
stikSS's Avatar
 
Drives: '10 Camaro SS and 2LT
Join Date: Mar 2009
Location: Cameron, NC
Posts: 2,801
1,2,4,7,10,& 14 have all been addressed and many ppl have had to do the same stuff. I won't disagree with ya on the radio, speedo problem stuff.... But most all have dealt with same stuff. Good luck!
stikSS is online now   Reply With Quote
Old 08-17-2010, 08:31 PM   #8
motorhead
bars suck
 
Drives: yummy
Join Date: Sep 2009
Location: central, Pa
Posts: 7,251
Quote:
Originally Posted by KeepItGreasey View Post
no, dear. i am not asking if you have experienced any ONE of these things... i am asking if you are experiencing any GREAT NUMBER/ALL of these things, smarty-pants.
Don't get your panties in an uproar cowboy. I have experienced just about all of those things you listed. What I meant was this topic comes up every couple if weeks, and it's not hard to find what people are complaining about.
motorhead is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2010, 08:32 PM   #9
KeepItGreasey
So It'll Go Down Easy
 
KeepItGreasey's Avatar
 
Drives: Camaro SS/RS
Join Date: Aug 2010
Location: Long Beach, CA
Posts: 899
thanks for the well-wishes. it is a big concern to me because i have only had possession of my car for 12 of the 13 months that i've been paying for it.
KeepItGreasey is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2010, 08:35 PM   #10
motorhead
bars suck
 
Drives: yummy
Join Date: Sep 2009
Location: central, Pa
Posts: 7,251
Quote:
Originally Posted by KeepItGreasey View Post
thanks for the well-wishes. it is a big concern to me because i have only had possession of my car for 12 of the 13 months that i've been paying for it.
Oh and by the way, there is about four or five more things that I could add to your list that I've had. I've had my car about the same length of time as you. So ,maybe your ahead of the came.
motorhead is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2010, 08:36 PM   #11
cdn2usa
 
cdn2usa's Avatar
 
Drives: 2010 2SS
Join Date: Jan 2010
Location: Midlothian, Va
Posts: 258
Mine has been perfect, for the most part. But I don't let them touch my car. I did at first to get the stripes installed, took 3 tries, still not perfect.

I had your #8 issue, ordered the part, installed it my self in a better location then their service bulletin suggested. I have a manual trans and after 13K my brake fluid is the color red beer. Will install a separate clutch reservoir very soon.
__________________
Aqua Blue 2SS c/w factory white strips, MT.
Installed options;Tinted Windows, De-badged,
Hurst Shifter,CAI,Vmax throttle body, Kooks LT Headers, High Flow Cats,Borla Touring Axle Back, ADM Scoop, Washwater relocation,Diablo Predator(c/w Ted's Magic), Custom start defeat switch, painted engine cover, shark fin & bow ties, ABL lighting, Rear Camera.
cdn2usa is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2010, 08:36 PM   #12
Lauryn200
I Pity The Fool
 
Lauryn200's Avatar
 
Drives: Jeep Wrangler '06 & VW GTI 09
Join Date: Jun 2009
Location: NYC
Posts: 875
__________________
........"Is custom faded?"
Jeep Wrangler 06 & VW GTI 09
"My Fast"-
Lauryn200 is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2010, 08:37 PM   #13
KeepItGreasey
So It'll Go Down Easy
 
KeepItGreasey's Avatar
 
Drives: Camaro SS/RS
Join Date: Aug 2010
Location: Long Beach, CA
Posts: 899
Quote:
Originally Posted by motorhead View Post
Oh and by the way, there is about four or five more things that I could add to your list that I've had. I've had my car about the same length of time as you. So ,maybe your ahead of the came.
i don't believe so. we should both be like the people posting, saying that they haven't had a single problem.
KeepItGreasey is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2010, 08:37 PM   #14
1camaro70
 
1camaro70's Avatar
 
Drives: 2010 2SS RS L99
Join Date: Oct 2008
Location: BUTLER, PA
Posts: 529
L99, #13345, built 5-29 delivered 6-5-09, spoiler bolts have been only problem.
Fuse pull!!!!
1camaro70 is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2010, 08:38 PM   #15
Lauryn200
I Pity The Fool
 
Lauryn200's Avatar
 
Drives: Jeep Wrangler '06 & VW GTI 09
Join Date: Jun 2009
Location: NYC
Posts: 875
Quote:
Originally Posted by motorhead View Post
Don't get your panties in an uproar cowboy.


Classic
__________________
........"Is custom faded?"
Jeep Wrangler 06 & VW GTI 09
"My Fast"-
Lauryn200 is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2010, 08:38 PM   #16
PoorMansCamaro
n00b
 
PoorMansCamaro's Avatar
 
Drives: Really Slow
Join Date: Apr 2010
Location: Las Vegas
Posts: 52,957
have these problems only been for the SS? I've had zero problems on my cheaper car...
__________________
PoorMansCamaro is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2010, 08:39 PM   #17
esperman
You Can Call Me Jay
 
esperman's Avatar
 
Drives: 2010 1LT RJT Manual w/CAI & Solo
Join Date: Sep 2009
Location: Louisville, KY area
Posts: 1,247
#11 - the radio display would not keep the proper date. it would always be off by a few days, every couple months.

yup, mine does this occasionally.
esperman is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2010, 08:42 PM   #18
motorhead
bars suck
 
Drives: yummy
Join Date: Sep 2009
Location: central, Pa
Posts: 7,251
Quote:
Originally Posted by KeepItGreasey View Post
i don't believe so. we should both be like the people posting, saying that they haven't had a single problem.
I know ,but I pretty much decided that I have a bummer. I'm just going to run it until the Z/28 comes out. I broke the rule I have to never buy a first model year car and so I got burnt. So shame on me. I have friends that bought late in the year and one that has an 2011 without any problems yet. So I think their're getting the bugs worked out.
motorhead is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2010, 08:42 PM   #19
Stormyone
 
Stormyone's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS/RS IOM/IOM M6
Join Date: May 2010
Location: Oregon
Posts: 368
I have had my car 4 months, 9500 miles thus far and zero problems....
__________________
Life is too short to drive a dull car....
Stormyone is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2010, 08:43 PM   #20
2010 SSRS



 
2010 SSRS's Avatar
 
Drives: 3 V8 Camaros
Join Date: May 2009
Location: The Ocean State
Posts: 123,985
absolutely no problems at all with mine.
__________________
Jannetty Racing JRE Street Package
2010 SSRS is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2010, 08:45 PM   #21
RB43TD
Me Likey My Camaro
 
RB43TD's Avatar
 
Drives: 2010 Victory Red 1LT/RS Camaro
Join Date: Mar 2008
Location: Kansas City, MO
Posts: 540
Quote:
Originally Posted by motorhead View Post
Here we go again. Search is your friend.
You're the post police huh?
__________________
When I was a young boy, I was certain that the world was good or bad....black or white. As time passed I grew up and learned there was only grey.
RB43TD is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2010, 08:45 PM   #22
KeepItGreasey
So It'll Go Down Easy
 
KeepItGreasey's Avatar
 
Drives: Camaro SS/RS
Join Date: Aug 2010
Location: Long Beach, CA
Posts: 899
Quote:
Originally Posted by PoorMansCamaro View Post
have these problems only been for the SS? I've had zero problems on my cheaper car...
the problems listed are specific to my car. i'm not saying that EVERY SS has these problems... just wondering who else has had a 16+ point list of problems.
KeepItGreasey is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2010, 08:46 PM   #23
motorhead
bars suck
 
Drives: yummy
Join Date: Sep 2009
Location: central, Pa
Posts: 7,251
Quote:
Originally Posted by RB43TD View Post
You're the post police huh?
No, I just hate getting reminded about how bad my car sucks every couple of weeks.
motorhead is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2010, 08:48 PM   #24
Synergy_9
Synergy_9
 
Synergy_9's Avatar
 
Drives: SS Synergy Green Camaro
Join Date: Jun 2010
Location: Houston
Posts: 100
Sounds like the "perfect storm" of camaro issues gone wrong
Synergy_9 is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2010, 08:50 PM   #25
xBlackout_Camaro
 
xBlackout_Camaro's Avatar
 
Drives: 2011 Camaro SS/RS Cyber Grey
Join Date: Oct 2009
Location: Dallas, Texas
Posts: 502
Quote:
Originally Posted by 2010 SSRS View Post
absolutely no problems at all with mine.
Same here, i mean there are always going to be small problems!
xBlackout_Camaro is offline   Reply With Quote
 
Reply

Tags
camaro, issues, leak, spoiler, usb

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Camaro Exterior and Interior Stainless Steel Trim Parts from RPI Designs! RPI Designs Exterior Parts & Accessories 31 07-10-2014 06:42 AM
Over 230 Satisfied 2010 Camaro Customers! Paddock Chevrolet has 40 in stock NOW camarojoe Dealer Camaros for Sale 2 05-24-2010 05:58 PM
Answeres to questions I have stumbled on dieseldave24v 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 13 02-23-2009 06:56 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.