Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
autoguy
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls

Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls Report, discuss and diagnose any issues and problems with your Camaro, including warranty discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old 09-09-2010, 12:35 PM   #1
jmlozano7
NUPOC Candidate
 
jmlozano7's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro SS
Join Date: Dec 2009
Location: El Paso, TX
Posts: 358
1000 hp DSS Axles and 4.10s Please Help!

Hey guys. I have the 1000hp axles in my Camaro and I have a question.

I recently installed Richmond 4.10s along with Jannetty's Posi mod. When I back out of my parking spot, I hear a slight click from the rear and I believe it to be from the posi mod since it makes the posi tighter.

However, when I put the car on a lift and inspect the axles, there seems to be a lot of "play" between the driveshaft and wheels. So I tried to Isolate the motion and find that it seems to me that both inner CV joints of the axles have very slight "play" in them. That is, when I hold the joint next to the third member and rotate the wheel slightly, there is some slight give in the joint itself.

Is this normal?
__________________
No more Charlotte...
Currently driving an '08 Honda Accord...
Will be driving a ZL1 before you know it!

Last edited by jmlozano7; 09-09-2010 at 02:58 PM.
jmlozano7 is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2010, 03:07 PM   #2
jmlozano7
NUPOC Candidate
 
jmlozano7's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro SS
Join Date: Dec 2009
Location: El Paso, TX
Posts: 358
Bump.
__________________
No more Charlotte...
Currently driving an '08 Honda Accord...
Will be driving a ZL1 before you know it!
jmlozano7 is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2010, 04:00 PM   #3
Speed74SS

 
Speed74SS's Avatar
 
Drives: 2010 LPE 650+ CTS-V
Join Date: Oct 2008
Location: Sioux Falls, SD
Posts: 1,640
Quote:
Originally Posted by jmlozano7 View Post
Hey guys. I have the 1000hp axles in my Camaro and I have a question.

I recently installed Richmond 4.10s along with Jannetty's Posi mod. When I back out of my parking spot, I hear a slight click from the rear and I believe it to be from the posi mod since it makes the posi tighter.

However, when I put the car on a lift and inspect the axles, there seems to be a lot of "play" between the driveshaft and wheels. So I tried to Isolate the motion and find that it seems to me that both inner CV joints of the axles have very slight "play" in them. That is, when I hold the joint next to the third member and rotate the wheel slightly, there is some slight give in the joint itself.

Is this normal?
I have noticed this on mine as well when I had it up on the lift to put the 3.70 gears in. You can rotate the wheel slightly before anything seems to engage. I have run mine for quite a few miles like this and it seems ok. I assume that they are suppose to do that but I'm not sure.
__________________
'10 CTS-V : LPE 650+ Package 587hp / 582tq

2.55 Upper / 8.6 Lower / ID850's / Kooks Longtubes / New Era CAI
Speed74SS is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2010, 04:10 PM   #4
jmlozano7
NUPOC Candidate
 
jmlozano7's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro SS
Join Date: Dec 2009
Location: El Paso, TX
Posts: 358
Thanks for the info!

If anyone else has had the same experience please chime in.
__________________
No more Charlotte...
Currently driving an '08 Honda Accord...
Will be driving a ZL1 before you know it!
jmlozano7 is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2010, 01:23 AM   #5
jmlozano7
NUPOC Candidate
 
jmlozano7's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro SS
Join Date: Dec 2009
Location: El Paso, TX
Posts: 358
Bump.

Does anyone else experience this?
__________________
No more Charlotte...
Currently driving an '08 Honda Accord...
Will be driving a ZL1 before you know it!
jmlozano7 is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2010, 12:45 PM   #6
jmlozano7
NUPOC Candidate
 
jmlozano7's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro SS
Join Date: Dec 2009
Location: El Paso, TX
Posts: 358
Bump.
__________________
No more Charlotte...
Currently driving an '08 Honda Accord...
Will be driving a ZL1 before you know it!
jmlozano7 is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2010, 12:16 PM   #7
Petersimov
 
Drives: 2ss
Join Date: Oct 2009
Location: Joliet IL
Posts: 250
SPEED74ss I know that the joints in the axles have a lil slop in them to help cool them better
Petersimov is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.