Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
TireRack
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Engine | Drivetrain | Powertrain Technical Discussions > V8 and V6 Transmissions / Driveline (6L80 / 6L50 / TR6060 / AY6)

V8 and V6 Transmissions / Driveline (6L80 / 6L50 / TR6060 / AY6) Driveshafts | Differentials | Gears | Rearends | Clutch | Shifters

Reply
 
Thread Tools
Old 09-30-2010, 01:36 PM   #1
Msthomp
 
Msthomp's Avatar
 
Drives: CGM 2010 SS on order
Join Date: Jan 2010
Location: Texas
Posts: 65
odd smell when heater is on

I checked the forum with all the search terms I thought might apply, so forgive me if something similar has already been talked about. Here's the deal:

It's finally starting to cool off a little bit down here in Texas, so I've been using the heater and defrost the last couple days. When I take off from a stop or push the car, however, it smells really badly...almost like clutch, but also, almost like burning tires...I don't know what it is. This is my first manual car, but I haven't burned the clutch since I first got it. I'm pretty sure it isn't the clutch, anyway, since I never smell it with the AC on and the shifts and clutch still feel very smooth. I've gotten very good with this car, mind you; I can't even feel the shifts anymore when I'm driving casually...it's very easy to drive.

So, I'm at a loss...am I burning the clutch and--for some reason--just can't smell it when the AC is on? Or do I just need to run the heater for a while since it hasn't been used since last March or April? Any ideas? I've only got about 3700 miles on it. I'm going to take it in for an oil change and service this weekend. Should I bring it up with the dealership or is it not something to worry about?

Thanks in advance for any help you might be able to offer.
__________________
2010 2SS/RS M6 CGM - VIN 2G1FT1EW4A9187604

"I'm a boy who appreciates a good body, regardless of the make."

Msthomp is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2010, 02:25 PM   #2
2quick

 
Drives: none
Join Date: Oct 2009
Location: in the front
Posts: 1,151
If your already there then bring it up. I don't think it is anything bad. Might go away. now I'm going to get the heater on to see if mine does the same. i don't think its ever been on. at least by me.
2quick is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Heater Core Gone Bad.... Number_9 Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls 166 06-20-2014 01:38 PM
Heater Hose Relocation – V8 caverman Camaro DIY & HOW-TO instructions & discussions 85 06-03-2014 06:33 PM
Break-in smell still?? sfgiantsfan9 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 10 03-25-2010 02:50 PM
That new car smell Black69 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 21 10-21-2009 06:44 PM
New car smell too strong, give us a Headache? CamaroSS_LS3 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 41 07-06-2009 02:25 PM


All times are GMT -5. The time now is 11:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.